COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 259
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 440
Знае ли се заболяваемостта по щати в САЩ? Да Ви е попаднала карта или статистика?

# 16 441
От самолет на летище в Кения пък откраднали 6 милиона маски FFP2 поръчани и платени от германското правителство. Просто изчезнали безследно.

https://www.google.com/amp/s/amp.welt.de/politik/deutschland/art … verschwunden.html

# 16 442
  • MI
Те и албанците пратиха само в Италия лекари, нещо против? Египет например също мисля, че само на Италия изпратиха маски. Вземи им се скарай. Специално руснаците може и да пратят на Испания, много вероятно. Останалите не вярвам.

# 16 443
Изглежда, че някои хора никога не са чували, че в бърза помощ и спешните отделения се прави триаж на пациентите. Това съвсем не е от ковид насам, но май повечето сега го разбират и се шокират.
В "нормално време" обикновено означава колко часа ще си отвисиш в чакалнята, преди да ти гипсират счупената ръка. А сега е друго и не спряха да повтарят, че е друго и затова ни молят, ако обичаме да си седим вкъщи и да не се заразяваме.
https://en.wikipedia.org/wiki/Triage

# 16 444
Цитат
Преди малко попаднах на това видео във фейсбук https://www.facebook.com/radorh/videos/10220170054555602/?t=11
Има ли някой информация дали това реално се случва или е поредната провокация от някой трол.
Може да не е провокация.Нали преди 2седмици същото правели в Италия.Прав е човека да иска политиците да отделят от доходите си  за респиратори.Като стана въпрос за политици и доходи,нашите депутати сега в неплатена отпуска ли са,или ще си прибират няколкото хилядарки месечно?
За боклука,внесен и разпределян солидарно в целият ЕС говоря.Stuck Out Tongue
Kalinka някакви други новини има ли при вас?Същото ли остава ограничението?Върти ми се,че Рюте днес май щеше да говори за нови мерки или бъркам?

И аз за това се усъмних.
Чудно ми е нашите политици дали ще ползват платен или неплатен отпуск. Дали можем да се възползваме от опцията съкращения в този сектор, че и без друго не се знае дали пак ще потрябват...
От два дни попадам на публикации със снимки на боклук във влакови вагони.. Сега попаднах и на това

# 16 445
Знае ли се заболяваемостта по щати в САЩ? Да Ви е попаднала карта или статистика?

По назад в линка с гейовете имаше карта - мисля, че без 5 щата, всички останали имаха смъртни случаи, кои повече, кои по-малко.

# 16 446
Поправете ме, ако греша. Някой не постна ли тук самолет с интензивни легла - немски? С този същия Германия превозва хора от Италия, защото не и помага?

# 16 447
Пропуснал съм че за днес починалите са вече 4. Най младият от тях е на 55 г.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Франция са записали черен рекорд по починали днес. Нова Зеландия пък е страната с най много случаи без нито един починал.

# 16 448
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

# 16 449
  • Там,където се събуждам щастлива.
Как не стават?
Малки ли са?

Мембраните са дефектни и пропускат, както и не прилягат добре.
Пратката е била от. 1,3 милиона. Половината са дефектни. Вече са били раздадени и може ни някои използвани. Сега болниците трябва да ги върнат обратно.

# 16 450
  • MI
Снежана, виж колко болни са взели. Няма лошо, но реално е по-скоро символична помощта. И въобще не става дума за подобна подкрепа, все още в Италия и тези над 80 г. са лекувани, правят се нови болници, разширяват се съществуващите, някак се справя с цената на много жертви от лекари, сестри и т.н. За съвсем друго става въпрос, но не е за тази тема, а за съседната. А там не ми се пише сега.

# 16 451
С този същия Германия превозва хора от Италия, защото не и помага?

После обаче една съфорумка постна видео с интервю на някаква Зорница, така я нарече, в което Зорница каза, че гадните германци вземали италианци да ги лекуват, обаче само в ГДР. 😂 Което не е вярно, но явно тази женица искаше да обясни, че източна Германия е нещо като северозападна България.

Освен че никой не е длъжен да помага, докато той самият е в беда, много е грозно това постоянно припяване "Дайте да дадем само на Италия".

# 16 452

Испания днес. Аз лично не прочетох и един пост за Испания. Все Италия е важна, другите да се спасяват.

# 16 453

Прав е човека да иска политиците да отделят от доходите си  за респиратори.
Те респираторите не растат по дърветата. Най-голямата фирма за производство в Германия е удвоила производството и пак няма възможност да покрие всички заявки от държавите. Само Щатите са поръчали , ако не се лъжа 100 000 бройки казаха днес, та дори и да има пари за всички необходими апарати, пак няма физичестака възможност да се произведат бързо необходимите.

# 16 454
Хората, които могат да пътуват и обикалят света, т.е. богатите хора, те донесоха вируса в България и заради тях страдам сега, аз бедния човек, който няма пари да обикаля като умопобъркан света и си стои на гъза в България. И заради това, че не съм си подавал носа извън България, сега страдам аз от тези дето имат пари и се чудят къде да си веят байрака по света и какъв вирус да ни домъкнат при нас, по-бедните - това честно ли е според вас?
Пътуването е (е беше де) по-евтино от всякога, среден доход е напълно достатъчен за да си турист на хиляди километри от България. Няма защо да се нахвърляме върху нормалните хора вършещи нормални неща.

Общи условия

Активация на акаунт