COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 745
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 160
Все още не. Готвим се просто 😆

# 17 161
  • София
Чакай те сега, трябва ли да пишем декларации в рамките на града?

Все още не, но го обмисляли. Т.е. очакваме да се въведе тези дни.

# 17 162
Не, генерала намекна, че скоро ще го въведат.

# 17 163
Подробности за локдауна в Москва.

Ще бъде позволено придвижването до работа само на хора от първостепенно значение - доктори, продавачи и други, които ще имат специални пропуски.
За всички останали е позволено да отидат само до магазина, аптеката, да изхвърлят боклука или да разходят кучето до 100 метра от дома. Безработните ще получават 250 долара помощ.

# 17 164
  • Пловдив
Начи като в Милано...и до магазина с декларация.

# 17 165
Дали няма да се намери журналист, който да попита, как да се снабдя с декларация, с която да ида до магазина? Да ида до офиса? Да мина през половината град? Нямам принтер, пейпърлес сме и в офиса, почти никой не печата, обаче сега ще трябва да се чудя как да намеря принтер, за да изляза да си купя ядене зад ъгъла...

https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/90794054_320879260 … 8&oe=5EA6A5C7

# 17 166
  • Варна

През 2016 г., бременна в 8 месец се разболях от пневмония. Джипито не можа да я "улови" с обикновена слушалка, допусна пневмония заради тежкото ми общо състояние. Обясни ми, че вирусна пневмония не се чува с трдиционна слушалка. Беше усложнение вследствие грип. Лекуваха ме две седмици в болница с два венозни антибиотика и още две седмици вкъщи с още един антибиотик.Пневмония се лекува с антибиотик. Между другото, някога бях чела, че големия брой починали от испански грип през 1918 г. е поради факта, че още не е имало антибиотици.... И още нещо, в края на януари 2016 г. пулмологиите нямаха свободни места за болни с пневмонии.
Бактериалната пневмония се лекува с антибиотик. Вирусната, не.

# 17 167
Данни за Италия от днес имаме ли?

# 17 168
Мисля, че няма да събират декларациите и мисля, че всеки ще има по няколко образци. Няма нужда да попълва и час. Казваш къде отиваш - примерно живея на плиска, работя на орлов мост. Отивам в офиса Ако са ме спрели в западен парк очевидно шменти-капеля.
Ако са ме спрели в Люлин, аз съм написал, че отивам в магазина - очевидно пак.
По-интересно е, че аз по лична карта се водя в друг квартал, различен от този, в който живея, та... ще видим:)
За час не се бях замислила, но като нищо да има изискване за него, а не 1 час да отиваш до близкия магазин. На декларациите мисля, че можеше да си напишеш настоящия адрес, ако не живееш в момента на този по лична карта.

# 17 169
В такива ситуации трябва действие на терен, а не затъване в канцеларска бумащина. Едно хлапе, което играе средностатистическа компютърна игра, го знае много по-добре от знайни и незнайни воини на ръководни позиции.

# 17 170
Руснаците вярно представят някакво лекарство за коронавирус
http://fmbaros.ru/press-tsentr/novosti/detail/?ELEMENT_ID=38052
метфлоквин. Нещо повече - предвиждат и схема на профилактика с лекарството да създадат. Съжалявам, че е на руски, но не ми се превежда цялата статия, има и резюме в бг сайт, просто ми беше съмнителен и търсих по-достоверен източник

# 17 171
Скрит текст:
Скрит текст:
Именно.
Ако се лекува отначало, без тежки симптоми, няма да се стига до интубация.
Стигне ли се до там, изтървана е работата.

с какво да се лекува?
С традиционното лечение за пневмония. АБ.

С АБ се лекуват бактериални пневмонии, или се дават превантивно, за да не развиеш такава като усложнение към вирусната, но АБ  с нищо не  ти помага при  вирусната - с нея се бори имунната система.
През 2016 г., бременна в 8 месец се разболях от пневмония. Джипито не можа да я "улови" с обикновена слушалка, допусна пневмония заради тежкото ми общо състояние. Обясни ми, че вирусна пневмония не се чува с трдиционна слушалка. Беше усложнение вследствие грип. Лекуваха ме две седмици в болница с два венозни антибиотика и още две седмици вкъщи с още един антибиотик.Пневмония се лекува с антибиотик. Между другото, някога бях чела, че големия брой починали от испански грип през 1918 г. е поради факта, че още не е имало антибиотици.... И още нещо, в края на януари 2016 г. пулмологиите нямаха свободни места за болни с пневмонии. Докторът, който прие мен, звъня в три отделения да ми търси място. Каза, че  съм  петата пневмония от началото на нощното му дежурство, а беше девет вечерта... Приеха ме в гинекологията, в самостоятелна, изолирана стая, и то защото болницата беше частна,  а имах насрочено секцио при техен доктор. Т.е. и тогава имаше бум на пневмонии, и тогава нямаше места в болниците. Тогава обаче никой не търсеше конкретния вирус, причинил пневмонията, а самата пневмония се считаше за сериозно, но лечимо състояние....

Отговорила сте си сама - тежко общо състояние. Затова сте била на антибиотик - за да не се допусне бактериална инфекция, която е много тежка и фатална. Аз също съм била в болница с вирусна пневмония и с антибиотик интравенозно, точно поради риска от усложние.

Скрит текст:
Бактериална
Антибиотиците подобряват изхода на заболяването при болните от бактериална пневмония.[66] Изборът на антибиотик зависи основно от характеристиките на засегнатото лице, като възраст, общо здравословно състояние и мястото, на което е придобита инфекцията. В Обединеното кралство се препоръчва емпирично лечение с амоксицилин като пръв избор при придобита в обществото пневмония, с доксициклин или кларитромицин като алтернативи.[39] В Северна Америка, където са по-чести „атипичните“ форми на придобита в обществото пневмония, макролидите (като азитромицинът или еритромицинът) и доксициклинът са заместили амоксицилина като първа линия на амбулаторно лечение при възрастните.[23][67] При децата с по-леки или умерени симптоми на първа линия остава амоксицилинът.[61] Използването на флуороквинолоните в неусложнени случаи не се препоръчва, поради опасения за странични ефекти, предизвикване на фоточувствителност, които надхвърлят клиничната полза.[23][68]Продължителността на лечението традиционно е между седем и десет дни, има все повече доказателства за това, че по-кратки курсове (три до пет дни) имат същата ефективност.[69] Препоръките при придобита в болница пневмония включват медикаменти от трето и четвърто поколение цефалоспорини, карбапенеми, флуороквинолони, аминогликозиди и ванкомицин.[70] Тези антибиотици често се прилагат интравенозно и се използват в комбинации.[70] От хората, лекувани в болница, повече от 90% се подобряват с основните антибиотици.[20]

Вирусна
За лечение на вирусна пневмония, предизвикана от вирусите на (инфлуенца A и инфлуенца B) могат да се използват инхибитори на невраминидазата.[8] Неспецифични антивирусни медикаменти се препоръчват за другите типове придобита в обществото пневмония, включително вирусите ТОРС коронавирус, аденовирус, хантавирус и параинфлуенца.[8] Инфлуенца тип A може да се лекува с римантадин или амантадин, докато инфлуенца тип А или Б може да се лекува с оселтамивир, занамивир или перамивир.[8] Те оказват най-добро въздействие, ако приемът им започне в рамките на 48 часа от проявяването на симптомите.[8] Много щамове на H5N1 инфлуенца A, известна също и като инфлуенца по птиците или „птичи грип,“ показват резистентност спрямо римантадин и амантадин.[8] Употребата на антибиотици при вирусна пневмония се препоръчва от някои експерти, тъй като не е изключено възникването на усложняваща бактериална инфекция.[8] Британското торакално общество препоръчва въздържане от употреба на антибиотици при пациенти с умерено заболяване. [8] Употребата на кортикостероиди е противоречива.[8]

Лекувайте се с каквото искате бе хора - хайде мир да има само.

# 17 172
Наистина ли мислите, че ще наложат Успешно декларации  За излизане в Градовете из България  ?

Ето, още не се е решило и веднага оправданията как да минем без Такава  ; нямаме принтер, нямаме интернет , ръката ме боли , не мога да пиша и т.н от девет кладенеца в 10 само и само да се отличат ?

# 17 173
Мен ме е яд, че мерките са много половинчати. Целят да преболедуваме всички поетапно, а не да се опазим. Така ще дадем прекалено много жертви и това чудо ще продължи много дълго. И икономическите проблеми ще бъдат много по-големи. Кой преболедувал, след като има 30 дни болничен, ще смее след това да излезе навън? Все още не е доказано, че се изгражда траен имунитет. В един момент всички ще са болни и няма да има кой да работи, но няма да има и кой да ни лекува.

Днес в Неделята на Нова взе участие психиатър от Медицинския съвет.
Препоръча на ден да не се отделя за новини свързани с КВ повече от десет минути.
Иначе човек може да си докара сериозни проблеми.

# 17 174
  • София
Подробности за локдауна в Москва.

Ще бъде позволено придвижването до работа само на хора от първостепенно значение - доктори, продавачи и други, които ще имат специални пропуски.
За всички останали е позволено да отидат само до магазина, аптеката, да изхвърлят боклука или да разходят кучето до 100 метра от дома. Безработните ще получават 250 долара помощ.
Ето това са добри мерки. Надявам се да взаимстваме.
Някой знае ли - точно същото ли е положението в Ломбардия и Мадрид ...или?

Защото е неделя ли, според вас, Франция, Германия, Испания и Швейцария  са с ниски стойности или - дай Боже, тръгват надолу?

Общи условия

Активация на акаунт