COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 547
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 775
А според вас кого трябваше да сложат начело на Щаба? Може би Гала, тогава щеше да ни поднася информацията за броя на загиналите и заразените с ентусиазирана усмивка, а около нея Патрашкова и Каролев да аплодират бурно.

# 17 776
  • София
Скрит текст:
Чакай малко, щом държавата си позволява да ми нарежда "стой си вкъщи", значи трябва да е помислила и да даде нещо насреща. Не говоря за себе си, а за хората, които ги храни бизнесът им. А не да ми казва - ми харчи си спестяванията и не ме занимавай. Абе алооо, откъде накъде? Лили тука си изпуска нервите, щото хората почнаха малко да се позамислят - аджеба пазят ни от някакъв въображаем убиец, а ни отнемат работата, спестяванията, свободата... Защо?
Всички вие с мантрите за грипа, въображаемия убиец е ужасяващото бездействие ни натикахте в тази катастрофа и ни отнехте работата, свободата и спестяванията. Факт. А на хората в Бергамо и други по-засегнати места, отнехте и много повече от това.
Факт е че някои се мислят за много по- умни от другите и се изживяват, като спасители на света. И не могат да проумеят, че вируса няма да изчезне, като се крият. И че не може да плюеш на цялата икономика без да се замислиш за подследствията. Много интересно, как уж се крият за да спасяват живот, а изобщо не им пука колко ще умрат от други болести, колко ще се самоубият заради психозата и заради последствията от всичко това, но те не са важни. И да кажа, че не казвам, че не трябва да има мерки, но те трябва да са адекватни и с повече грижа за хората и с мерки за загубите, които търпят заради тях. Аз тук загриженост не виждам от върлите защитници на мерките и призоваващи за пълна карантина. Виждам едно сухо броене на трупове, агресия и задоволство дори от всичко това. Готови сте за новия кумунизъм, ако ви дадът малко власт, може да почнете да налагате хората по улицата с пръчки.

# 17 777
Карантина на Банско пада на 31.03
Това го чухме преди има няма седем часа.

# 17 778
  • БГ

Там заболели май няма. Ма и тестувани няма.

# 17 779
  • София
Франсоаз, отговорите на твоя въпрос варират от "Той вирусът ще се умори като не намира живи приемници", през "В Ухан вирусът се е махнал" (?!?!?!) до "То всички ще се заразим, важното е да не претоварваме системата". Истината е, че нищо никъде не се е махнало. Ще се махне като ни наваксинират.

# 17 780
Sysly, аз също философско съм го ударила, екзистенциално. Имах възможността за 2 седмици изолация, та и без работа, да си начертая например разходите...и зачертах всичко, когато ми се промъкна една единствена мисъл в главата и тя беше чисто и просто "живи и здрави да сме, ще се оправим". Успях да изхвърля разни токсични хора от живота ми, оцених правилно кои са ми важните неща. Важно ми е хората, на които държа, да са здрави. Липсват ми. Много даже. Искам да си сгуша майка, ама ей на, няма да е сега. Ще я гуша много после. През тези седмици се видя истинското лице на много хора. Някой се оказаха Човеци, с главно Ч, други ме разочароваха, добре че първите се оказа повече. Почнах да си събирам албумче на добрината. Хора като баба Златка от Приморско. На 80 години, шие маски неуморно и ги подарява. Заслужава си името жената. Зарекла съм се като свърши всичко да отида до Приморско да й стисна ръката. Всичко се купува с пари, освен живота и здравето. Ще се наредят нещата, бе, хора, няма да умрем от глад, защо такава паника вилнее тук? Успокоите се, ще мине и това. Въпросът е как ще мине и какви хора ще излезнем от него и дали ще сме горди от себе си след 2 месеца примерно Simple Smile

# 17 781
За Банско не знам какво пада, но така или иначе всички други градове са си под карантина с много малки изключения. Пак няма да могат да напускат града, както и да се ходи там. Като всички нас.

# 17 782

Там заболели май няма. Ма и тестувани няма.
То и разлика със сегашното положение няма да имат, ама карай.

# 17 783
Защо изследваме полицаите преди лекарите с бързите тестове.
"Първо, те са в преобладаващ контакт със здраво население. Ако изследваме лекарите, вероятността да се получат по-високи резултати, отколкото в популацията, е голяма, тъй като те са в постоянен контакт с болни хора“, допълни Симидчиев в България" .https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/03/30/zashto-izsled … e-predi-lekarite/
Съгласни ли сте?

# 17 784
  • На остров
Швеция 4028 потвърдени случая
146  починали
306 до момента са били в интезивно отделние от началото.

https://fohm.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/68d45 … 3b646c37f152f1392

Кривата продължава нагоре.

# 17 785
Какво е това нещо с платените СМСи за излизане?!?

# 17 786
От щаба също имат огромна вина. Не се тества масово и само се успокояваме, че сме добре, защото резултатите ни са добри. Еми, какви да са като един човек в провинцията докато го приемат със съмнение чака 2 дни за резултат от тест? В София хората имат възможност да се тестват сами, а в другите градове... Колкото по-строги са мерките, толкова по-кратко ще трае извънредното положение. Това да се проточва е най-голямата грешка. А ние в момента само си замазваме очите.

Съгласна съм с това мнение, но си мисля, че  от щабът не взимат решенията сами, предполагам и разполагат с някаква сума, в коята трябва да се вмесят всичките им мерки.
За малкия брой тестове има най-вероятно финансова причина, защото България разполага с възможност за много пвече тестове, ако се използват частните лаборатории и се направи пътека по НЗОК, коята да плаща за тях. Освен това в София има поне 2 частни болници, които разполагат с лаборатории, които могат да правят тестове, но оставам с впечатление, че не се мисли в тази насока, да се използват частни лаборатории, които да получават финансирането за това от НЗОК.

# 17 787
  • на пъпа на Златията
==
Ако се юрнем за да приключваме за два, три месеца, няма да има даже кой да събира умрелите по къщите им. Други, които го направиха вече се увериха в това.
==
+++

Една баба имаше  навика всяко лято като нямаше работа да събира внуците си ка  качамак , каша от коприва , имаше и едно грозде ранозрейка , в началото на август ,    та да ни се порадва на всиките 8 внуци .

Добре де ама дойде Нова година  и от тия 8  -  5 "пожълтехме"  .и хайде в болницата и нямаше други , та изкарахме 20 дни на игра в болницата и още 40 в карантина . Едва минахме с 3-ки и 4-ки за следващия клас. . И с нищо не ни лекуваха . 
Не си спомням моите съученици после да са боледували .
Явно ние сме им създали имунитета.
После  през лятото на Хисаря  20 дни да си измием дробовете пак колективно .Майките ни наляха по една дамаджана хисарска вода за у дома . Имам си снимки напъхани в ония големите делви   в Хисаря . 

# 17 788
Пандемии не е управлявал хер генералът. Гледах му захаросаното интервю от преди време (някой го пусна тук), бил е в Кербала, военен хирург, оперирал ранени.
То такъв човек с опит в пандемии в реално време няма, защото не е имало такива събития в Европа от десетки години.

Аз пак да си кажа казванката, мине се не мине си я казвам, ей така, профилактично:
Да започнат да пускат един по един през 14 дена от карантината районите, прилежащи към градовете Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Враца, Пловдив, София. Така хем в някои области карантината ще продължи по-дълго, хем ще се види има ли или няма грип, хем здравната система няма да изпуши. Ако на някой се виждат много 14 дена, може да са 7 дена, то така или иначе, вече са минали повече от 14 дена от карантината, ако греша, поправете ме.

# 17 789
  • София
За Банско не знам какво пада, но така или иначе всички други градове са си под карантина с много малки изключения. Пак няма да могат да напускат града, както и да се ходи там. Като всички нас.
Е, могат да отскочат до Добринище или Разлог, движението вътре в областта е разрешено. Поне така разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт