COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 408
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 360
Actualno, намерило и видеото. Браво
"Припомняме също така казаното на брифинг от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб към правителството за коронавируса. Брифингът е от 22.03.2020 година, като става въпрос за вторият редовен такъв за деня, от 17:00 часа. Точният цитат ще намерите във ВИДЕОТО от 07:00 до 07:52 минута"
https://www.actualno.com/topnews/kolko-mogat-da-bydat-globite-za … news_1448197.html

# 18 361
И още нещо много важно, което съвсем очевидно им убягва на някои от пишещите тук. Това дали мерките ще се затягат, ще се разхлабват, както и кога ще се вдигнат зависи само от едно единствено нещо - кривата на разпространение. Това не зависи от личното мнение на някого, кристално кълбо, желанията на някого, не е плод на референдум, но това кой колко силно вика и т.н.

# 18 362
Скрит текст:
За италианците не мога да разбера... или съм пропуснала някаква информация... нали ги "затвориха" по къщЯта никъде да не ходят... `що така се влошава от ден на ден при тях?!?

Никой никого не е затварял! Хората си ходят на работа, ходят на пазар и пр., с други думи, също като у нас са нещата там. Моля ви, стига гледахте разни клипчета и си вадите грешни изводи. Разберете, навсякъде в Европа карантината е доброволна, с изключение на тези, които са болни и са задължени да пазят карантина. Демократичните общества никой не затварят без причина, в случая разбирай - без да е болен.
Тъй, де.. аз кавичкитИ затова съм ги сложила... нищо нИ гледам... чета само тази тема, която е пълна с експертни мнения като по-горното... Wink

Разбрах те. Аз лично спазвам карантина, защото смятам, че идеята е добра. Да се поизолираме, да се снишим, както се казва, докато отмине бурята. Писах и назад - демокрацията не е лъжица за всяка уста, особено сега, когато демократичните държави се напълниха с разни "бежанци" и хора от кол и въже...

# 18 363
За италианците не мога да разбера... или съм пропуснала някаква информация... нали ги "затвориха" по къщЯта никъде да не ходят... `що така се влошава от ден на ден при тях?!?
Последно говорят за множество случаи на заразяване вътре в семейството. Наричат го ефект "Diamond Princess"( като кораба).

Ще издам няколко тайни от кухнята. Уж се затвориха вкъщи, но много италианки не си мият косата. Не знаят как. Ходят веднъж в седмицата на фризьор, да им измие косата и да им направи прическа.

Като ги затвориха вкъщи, женичките започнаха да си викат фризьорките у дома. И така от къща на къща цял град става Даймънд принцес.

# 18 364
Цитирам:
ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО

Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.
(2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България.

По тоя закон всяка глоба наложена за неносене на маска, ще пада в съда. Не знам дали съм прав, не съм юрист. Иначе според мен добра идея, но не издържана по много причини.
А според мен маските не са облекло или част от него Simple Smile

# 18 365
  • В планината / На морето
Аз да всея малко смут. Как ви се струва 9ти септември от сегашна гледна точка? Едни държавни хрантутници реват, че няма пари, а уж сме били супер, хората са под полицейски и скоро военен(ако позволи президента) кордон. Парите ще свършат до 2-3 седмици. Житото в момента се изнася за други страни? Малко не отиват на добре нещата... И то проблема май не е в грипа...

След три месеца ще има, дай Боже, нова реколта пшеница. А производителите на хляб и хлебни продукти, са казали, че имат достатъчно суровина. Резерв, нямаме ли?

Вие тая пщеница как си мислите, че ще се прибере? Със стоене в къщи по усмотрение на генерала?

С комбайните , да не мислиш ,че със сърп ?

# 18 366
Тая работа с правилното слагане е мисията невъзможна. Като гледам колко трудно доста хора се оправят с последователни действия, изискващи внимание, смятай, че сто пъти са си обърсали лицето с набацилените пръстчета. Wink
Слагаш маската още в къщи и я махаш като се върнеш /ако е многократна/.

# 18 367
На някого направи ли му впечатление сутринта генералът как каза, че при нас максимумът бил 1200-1300 теста на седмица ъъъ ден. Обърка се, или пък не...

# 18 368
Скрит текст:
Цитирам:
ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО

Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.
(2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България.

По тоя закон всяка глоба наложена за неносене на маска, ще пада в съда. Не знам дали съм прав, не съм юрист. Иначе според мен добра идея, но не издържана по много причини.
А според мен маските не са облекло или част от него Simple Smile

Предпазната маска не е облекло Wink

# 18 369
Амфибия, той и за брой заразени в Северна Корея говореше.

# 18 370
От НАП на баща ми (80годишен) са му пратили някакъв документ да представи пред НАП сума и документи относно получаване на рента от земеделски земи (които земи са 10 декара в трета глуха). В седем дневен срок трябвало да представи копия. Е добре де, тия нормални ли са. Тоя човек тепърва ще тръгва по банки да търси извлечения за 4 години назад, да търси договори, да търси арендатори и да се мотае по улиците. Звънях им, понеже баща ми е общо взето неадекватен и няма идея кои са НАП и за какво го търсят. Казаха ми до 7 дена трябва да представи всичко. Боже, боже до къде я докараха. Толкова спешно от 80 годишен човек с 300лв пенсия + още има няма 300лв от рента на земите, да им предоставя документи на минутата. Че и майка ми е с инсулт и се грижи за нея и се чуди как ще я остави сама. Маска няма и каза, че няма и да си купи. Ако бяха толкова стриктни с всички, нямаше настигане да имаме. Жалка работа.
Е, тя рентата, може да не е получавана в пари, а под формата на зърно,  което зърно е за домашните кокошки, например.
Може да проверяват наемателя на земята, някоя кооперация, едва ли е срещу някакъв старец.  Премислете  как сте отдавали земята и не се притеснявайте.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 23:04 от Щефи

# 18 371
И още нещо много важно, което съвсем очевидно им убягва на някои от пишещите тук. Това дали мерките ще се затягат, ще се разхлабват, както и кога ще се вдигнат зависи само от едно единствено нещо - кривата на разпространение. Това не зависи от личното мнение на някого, кристално кълбо, желанията на някого, не е плод на референдум, но това кой колко силно вика и т.н.
Това казва и Доктор Фаручи, който пък е американският Дростен, който пък е немският Тенгеле, който пък.... не го знам точно кой е.
Фаручи казва, ние не определяме никакви вълни и никакви спускания, Короната ги определя. Стойте си у вас!

# 18 372
Скрит текст:
Сигурно сте забелязали, че през последните няколко дни светът направи доста остър завой относно носенето на маски. Доскоро официалната позиция беше: маските не могат да предпазят здравия, но е препоръчително болен човек да носи такива, за да не би като киха и кашля да разпространява пръски, съдържащи вирусни частици. Затова нека само болните носят, а не здравите.
Какво се промени? Първо започнаха да изплуват данни, че тези държави, които въвеждат задължителни маски, успяват да се справят с епидемията много по-ефективно. Разковничето е там, че една съществена част от коронавирусните инфекции протичат безсимптомно (процентът е около 40-60%). Човек може да не знае, че е заразен, или ако има лека симптоматика да смята, че кара най-обикновена простуда, а същевременно да заразява много хора около него. Тези хора не търсят никаква медицинска помощ, а специалистите от Ухан смятат, че стоят в основата на пандемията.
Оттук следва изводът, че ако маските са задължителни, никой няма да мята пръски наоколо - ВКЛЮЧИТЕЛНО тези, които са заразени и са безсимптомни. Съответно това драстично ще снижи броят на заболелите.
Затова и в България маските стават задължителни.

Още някой НЕразбрал?
Аз съм неразбрал. Защо, след като е толкова прекрасно всички да носим маски не ни задължиха да ги носим всички още в началото, а чак сега

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 23:44 от Не се сърди, човече

# 18 373
Амфибия, той и за брой заразени в Северна Корея говореше.
Това съм го пропуснала 🙄 Може ли с две думи?

# 18 374
  • При елфите ...
Скрит текст:
Скрит текст:

Никой никого не е затварял! Хората си ходят на работа, ходят на пазар и пр., с други думи, също като у нас са нещата там. Моля ви, стига гледахте разни клипчета и си вадите грешни изводи. Разберете, навсякъде в Европа карантината е доброволна, с изключение на тези, които са болни и са задължени да пазят карантина. Демократичните общества никой не затварят без причина, в случая разбирай - без да е болен.
Тъй, де.. аз кавичкитИ затова съм ги сложила... нищо нИ гледам... чета само тази тема, която е пълна с експертни мнения като по-горното... Wink
Разбрах те. Аз лично спазвам карантина, защото смятам, че идеята е добра. Да се поизолираме, да се снишим, както се казва, докато отмине бурята. Писах и назад - демокрацията не е лъжица за всяка уста, особено сега, когато демократичните държави се напълниха с разни "бежанци" и хора от кол и въже...
Мисля, че на никой няма да му навреди малко дисциплина, дори и по този начин наложена... В момента и аз спазвам ограниченията и работя от вкъщи... не излизам и не ми е проблем... ще нося и маска... само с това мога да допринеса за ограничаването на заразата... Мисля, че в такава ситуация трябва да сме по-смирени...

Общи условия

Активация на акаунт