COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 723
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 675
Целият самолет от почиващи в Банско за Израел ли са били болни?

# 18 676
  • София
Април, останах с впечатление, че по БНТ говореше кметът на Банско. Внимателно го слушах, макар да хванах репортажа след като е започнал. Моля те, стига си търсила повод за заяждане, ако нещо не ти е на сгодата! Нещата са сериозни, не е време за тъпотии!
Значи все пак са започнали да тестват, не е като да няма смисъл, ама трябваше да се ритат по кокалчетата. Сега и за маските същата работа.

не че точно се пропука, а започна да осъзнава, че той ще е лекар И след епидемията, а сега се поставя на карта лекарският му авторитет. А той първо е лекар и цял живот е бил лекар и ще бъде лекар, а не началник на временен щаб.
В момента е на принципа на Bandwagon_effect (писала съм курсова работа за него), но в някакви емоционални вариации.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bandwagon_effect

А как ще следят и глобяват всякакъв вид клошари, които щъкат наоколо? Тези хора в момента също разнасят зараза, и то не само короната, а и всякакви други инфекциозни болести. Преди клошарите някак се губеха между населението, но сега се вижда колко са много на фона на празните улици.

# 18 677
Принципно шикалкави на моменти , но досега присъстващите 'журналистки' бяха доста под нивото му и лесно ги затапваше, струва ми се , че занапред няма да му се получава.

# 18 678
  • София
тесла, той не каза, че е предложил мярката, а че е била обсъждана много време и много сериозно.

# 18 679
  • Пловдив
Първото, за което се втурнаха хората беше за маски, спирт и ръкавици. Тогава нямаше. Сега има. Да, цената е безобразна. Вместо да мериш улиците, можеше да си ушиеш. Имаше предостатъчно гратисен период да се снабдиш с маска. Но предвидливостта, както вече съм писала, не е силната страна на българина. Както и това да мисли. И дисциплината. И съвестта. За съпричастност пък въобще не може да става въпрос. Абсолютно репресивно е. Някой трябва да се грижи за теб. Да се погрижи да ти осигури маски. Ти сам за себе си не можеш да се погрижиш......

# 18 680
Горанов - в най-лошия случай минус 3% от БВП. Имат и други сценарии, включително и с растеж на БВП, но те се подготвят по най-негативния сценарий.
Очакват заетостта да се възстанови в края на 2020 и през 2021.
Ако ИП по света продължи повече от 3 месеца, светът ще се възстанови на нивата отпреди пандемията чак в края на 2021.
Нещата не са чак толкова апокалиптични, както някои ги изкарват.

# 18 681
тесла, той не каза, че е предложил мярката, а че е била обсъждана много време и много сериозно.
напротив, каза.

# 18 682
  • София
Ама, чакай малко, аз не съм несъвестна! Дори съм твърде съвестна и ходя с маска принципно зимно време, особено пък сега. Но няма да отида да купя маска, само защото една индустрия закъсала, после се преориентирала и сега я пробутват на населението. Формално, ако си сметна тези два часа като надница, през които ще шия маска, аз съм на загуба. Но принципно ще си ушия сама маски, щом ме задължават да имам маска. Сега всеки лепва две парчета басма и два ластика и ги продава за 3-4 лева. Е, сори, идва ми ту мач!

# 18 683
Горанов - в най-лошия случай минус 3% от БВП. Имат и други сценарии, включително и с растеж на БВП, но те се подготвят по най-негативния сценарий.
Очакват заетостта да се възстанови в края на 2020 и през 2021.
Ако ИП по света продължи повече от 3 месеца, светът ще се възстанови на нивата отпреди пандемията чак в края на 2021.
Нещата не са чак толкова апокалиптични, както някои ги изкарват.
Нека не вземаме за чиста монета точно неговите думи. Има достатъчно сериозни публикации кои предприятия затвориха, колко са зависими от внос/износ, мярката 60/40 как всъщност е 23/77 и прочие и прочие.
За съжаление няма да се възстановим точно както го описва той, но не ми се влиза в безмислени полемики по тази тема.

# 18 684
  • София
Само за Китай се предвижда поне 3 процента спад, а при нас ще е повече.
В момента ги слушам с половин ухо.

# 18 685
Ама, чакай малко, аз не съм несъвестна! Дори съм твърде съвестна и ходя с маска принципно зимно време, особено пък сега. Но няма да отида да купя маска, само защото една индустрия закъсала, после се преориентирала и сега я пробутват на населението. Формално, ако си сметна тези два часа, през които ще шия маска като надница, аз съм на загуба. Но принципно ще си ушия сама маски, щом ме задължават да имам маска. Сега всеки лепва две парчета басма и два ластика и ги продава за 3-4 лева. Е, сори, идва ми ту мач!
Ем вместо да си купиш нова пролетна парцалка, която няма къде да носиш с момента, ще си купиш маска за 3лв (в общия случай)...
Ако можеш си шиеш, даже и на бабите в блока можеш да ушиеш 😁

# 18 686
  • Пловдив
Горанов...пак ни хвърля прах в очите Close

# 18 687
Горе долу същото казва и Кристалина Георгиева.

# 18 688
Гледах - сега вече ако някой не е разбрал за маските и защо се прави, няма и да разбере и още трима професори да му обяснят. Принципно се получиха отговори на разбираем език, на всички въпроси, които се повдигнаха последните страници, от което аз лично съм доволна.
Дано българинът прояви разбиране и престане да е вечна контра на себе си.

# 18 689
Безумно рано е да се правят прогнози за влиянието над икономиката.
Сега тепърва почват да се регистрират безработните, да се плащат дългите болнични на заразени и под карантина, да се подпомага бизнесът...

Общи условия

Активация на акаунт