COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 019 196
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 995
  • Варна
Това видяхте ли го:

" ЦИТИРАМ: "... В света няма нито един умрял от коронавирус. Има починали с коронавирус! Правите ли разликата?" (край на цитата)

Скрит текст:
Hasan Efraimov
I går kl. 10.01
Още веднъж ще ви кажа, защо статистиката за короната е стъкмистика, или казано по народному – хава газъ работа.
И пак ви заявявам – България няма капацитета да се противопостави на епидемия. Като лекар знам това добре. Няма капацитета да се противопостави на нищо. Разберете го вече. А Щабът прави вятър с пръдня.
Ще ви кажа и защо да сте спокойни и да не слушате хилядите лаладжии, плъзнали по медиите.
Обявените болни са върхът на айсберга. Короната вече е широко плъзнала сред нас и единственият начин да я преборим е като преболедуваме и си изградим имунитет. Диагностицират се само тежките случаи, които стигат до болница. За всички хора нямаме дори тестове – кълна се че нямаме и пари за това.
Та, в статистиката се водят регистрираните случаи и починалите, затова процентите на смъртност стават 4. В цял свят е така.
Дреме му на... ухото на бай Марин от село Мадурово че се бил закашлил.
Ако имахме информация за всички болни, смъртността всъщност щеше да е под 0,1 %. т.е. много по-малка дори от грипа.
Това е положението – всички ще си вкусим от короната, но 99,9 % ще оцелеем. Не забравяйте че това все пак е някъв си китайски вирус. Подобни през нас досега са минали стотици.
Колкото по-бързо преболедуваме, толкова по-бързо ще се върнем към нормален живот. Повечето дори няма да усетят че са болни.
Да речем че сега генералът ограничи разпространението с пълна блокада на страната. То, какво и друго да му дойде в главата на един генерал?
Коронавирусът ще циркулира из света месеци наред. Да не кажа и година! Отнякъде ще долети някой и всичко ще плъзне наново.
Не видяхте ли, как генералът смени песента и зави на умряло? Защото знае истинския мащаб, ама не казва.
Икономиката, как ще възстановите, господа? В момента се опитвате да ликвидирате препитанието на хиляди хора. Как ще ги изхраните като ги оставите без заплати, заради някаква си китайска хрема? Ама, данъци ще искате, нали?
Затова ви казвам да вярвате на Всевишния и пак ще го изрека. Вложил е във всички нас абсолютната система за защита. Нашата имунна система е непробиваема за коронавируса.
Възрастните и увредените хора умират и без коронавирус. Смъртта е естествен завършек на живота и някой ден ще сполети всички.
В света няма нито един умрял от коронавирус. Има починали с коронавирус! Правите ли разликата?
Нека пак се намерят неверници, които да изрекат – „Как може един лекар да говори така?“
Е, отново няма да им отговоря – аз с неверници не комуникирам.
Не се страхувайте, хора. Успокойте се! Не се предавайте! Не унивайте! Ще преборим и това.
И, поне малко вярвайте!"
K'ъв е тоя простак?

# 1 996
Хора, споходи ме страшно обнадеждаващо провидение. ...то е от дни де. За сега има официално регистрирани само 3 смъртни случая на българи? !?!?  Почвам да мисля, че може пък нещо да има в гените ни. Външно получават информация за заразените и починали наши сънародници. Аз не съм чула за починал, 1 заразен. Може и да има и други заразени, но вие за починали знаете ли. Всичките ми познати в Италия са ок Simple Smile

Нали само семейството роми бяха починали. Кога станаха 3 случая? Кой е третия?

# 1 997
Грешка, 2ма са

# 1 998
  • София
пак брифинг, не зная кога е започнал, сега включих телевизора, защото от комшиите чувам техният да боботи.

62 случая си имаме вече общо.

# 1 999
https://www.scmp.com/news/china/society/article/3075438/hopes-co … e-scientists-find

Китайски учени са открили, че маймуни добиват имунитет към болестта след прекарването и.

Тази новина попадам за 2-ри път на нея та може би хората образуват имунитет след прекарването на заболяването.

# 2 000
  • София
Това видяхте ли го:

" ЦИТИРАМ: "... В света няма нито един умрял от коронавирус. Има починали с коронавирус! Правите ли разликата?" (край на цитата)

Скрит текст:
Hasan Efraimov
I går kl. 10.01
Още веднъж ще ви кажа, защо статистиката за короната е стъкмистика, или казано по народному – хава газъ работа.
И пак ви заявявам – България няма капацитета да се противопостави на епидемия. Като лекар знам това добре. Няма капацитета да се противопостави на нищо. Разберете го вече. А Щабът прави вятър с пръдня.
Ще ви кажа и защо да сте спокойни и да не слушате хилядите лаладжии, плъзнали по медиите.
Обявените болни са върхът на айсберга. Короната вече е широко плъзнала сред нас и единственият начин да я преборим е като преболедуваме и си изградим имунитет. Диагностицират се само тежките случаи, които стигат до болница. За всички хора нямаме дори тестове – кълна се че нямаме и пари за това.
Та, в статистиката се водят регистрираните случаи и починалите, затова процентите на смъртност стават 4. В цял свят е така.
Дреме му на... ухото на бай Марин от село Мадурово че се бил закашлил.
Ако имахме информация за всички болни, смъртността всъщност щеше да е под 0,1 %. т.е. много по-малка дори от грипа.
Това е положението – всички ще си вкусим от короната, но 99,9 % ще оцелеем. Не забравяйте че това все пак е някъв си китайски вирус. Подобни през нас досега са минали стотици.
Колкото по-бързо преболедуваме, толкова по-бързо ще се върнем към нормален живот. Повечето дори няма да усетят че са болни.
Да речем че сега генералът ограничи разпространението с пълна блокада на страната. То, какво и друго да му дойде в главата на един генерал?
Коронавирусът ще циркулира из света месеци наред. Да не кажа и година! Отнякъде ще долети някой и всичко ще плъзне наново.
Не видяхте ли, как генералът смени песента и зави на умряло? Защото знае истинския мащаб, ама не казва.
Икономиката, как ще възстановите, господа? В момента се опитвате да ликвидирате препитанието на хиляди хора. Как ще ги изхраните като ги оставите без заплати, заради някаква си китайска хрема? Ама, данъци ще искате, нали?
Затова ви казвам да вярвате на Всевишния и пак ще го изрека. Вложил е във всички нас абсолютната система за защита. Нашата имунна система е непробиваема за коронавируса.
Възрастните и увредените хора умират и без коронавирус. Смъртта е естествен завършек на живота и някой ден ще сполети всички.
В света няма нито един умрял от коронавирус. Има починали с коронавирус! Правите ли разликата?
Нека пак се намерят неверници, които да изрекат – „Как може един лекар да говори така?“
Е, отново няма да им отговоря – аз с неверници не комуникирам.
Не се страхувайте, хора. Успокойте се! Не се предавайте! Не унивайте! Ще преборим и това.
И, поне малко вярвайте!"
K'ъв е тоя простак?
малко е циничен, но пък може да е прав - и аз като гледам картата се чудя как може да се спре...

# 2 001
  • София
пак да напиша за брифинга по ТВ

# 2 002
пак брифинг, не зная кога е започнал, сега включих телевизора, защото от комшиите чувам техният да боботи.

62 случая си имаме вече общо.

Нямам възможност да гледам, би ли споделяла, ако има нещо интересно?

# 2 003
Скрит текст:
Имат "уж" малко над 1000 потвърдени, но доволно си го изнасят от острова!
1300 и защо "уж"?!

Има много хора със симптоми, които се съветват да си седят вкъщи и това е. Отделно вече станаха много случаите на заразени именно там! Лондон кипи отвсякъде, в днешно време в Лондон да живееш, само че ако го нямаше коронавирусът! Сутринта даваха един българин там снима с камера, пълно метро, пълни площади, хората си перкат насам натам, ще стане бума , ама кога ли? Иначе Баба Елизабет 2 е под карантина, много е важно това,пише го във всеки вестник.
Нормално, какво друго да направят? И тук не могат да си позволят да тестват всеки кихнал. Ако си симптоматичен, самоизолираш се за 14 дни. Такива са официалните съвети. Пълно е с хора, защото много хора работят на свободна практика и ако не отидат на работа, няма да получат заплащане, а ако нямаш плащане, ще гладуваш или ще останеш на улицата. Иначе по жилищните райони няма навалица и в обикновени дни.
Баба Бети е от застрашения контингент, така или иначе, а съветите са възрастните над 70г да си се самоизолират.

# 2 004
  • София
Аз също започвам да се замислям за гените. В България семейството в "Пирогов" беше възрастно, но други възрастни с доказан коронавирус са добре... Не знам и аз вече...

# 2 005
Разбрах за 10 нови. Част от тях са под домашна карантина.

# 2 006
  • Варна

малко е циничен, но пък може да е прав - и аз като гледам картата се чудя как може да се спре...
Хм.. малко.. много циничен е.
Очевидно е сред почитателите на "стадния имунитет", но самия изказ и думите, които използва ме карат да мисля, че тази реч е насочена към определена част от населението.

# 2 007
  • София
цифрите не мога да сколасам да ги чуя и запомня.

# 2 008
Стига с тези гени. Преди да дойде вирусът в Европа, пак така се прокарваха тези, че само азиатците засягал тежко. А то се оказа, че в Европа реже дори по-лошо, отколкото в Китай. И кои точно гени са "български" при положение, че българите не са народ, който хилядолетия да е живял изолиран на някой остров. За този вирус всички сме хора.

# 2 009
  • София
изявление на една лекарка сега - ББ и Мутавчийски били изследавни по 2 метода - и всички от националния щаб - отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт