COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 363
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 965
...................
И ако е вярно, че миналата година в Италия са умирали около 1500-1600 души на месец, БЕЗ Короната, а тази година са ПАК около 1500-1600 на месец, СЪС Короната, за какво е целия вой тогава?
Защото, явно, СЪС или БЕЗ коронавирус, в Италия около 1500 души на месец умират.
В Италия 1500 души умират всеки два дни само от вируса, другите отделно.
А на месец са ...малко повече.

Къде може да се види колко са смъртните случаи, несвързани с КВ?

# 19 966
Смята се, че прилепа е първоизточника, след това вирусът се е прехвърлил на друго животно (все още не се знае кое точно), което го е прехвърлило на човек.

# 19 967
Изчетох ви.
Щото ми беше интересно коментирали ли сте Банско.
И за мен има нещо много неясно в случая . Мутафчийски се опита да намекне, и аз го тълкувам така :
Заради икономическите им интереси банскалийските джипита са прикрили случаи . За толкова време нито един заразен си беше чиста мистерия, както и вчера написах. Оттам тепърва ще излязат резултати, при това негативни. И престъпни действия на лекари. Ще следя това развитие, защото то е нещо като лабораторен тест.

# 19 968
Бояна, точно това, което си написала накрая, е за мен разковничето - официално.
И още нещо - че го правим доброволно. Заставаме и  казваме - моля ви, бъдете наши господари. Правете каквото поискате, контролирайте ни както поискате, само ни опазете живи. Ами не ми допада.

# 19 969
Безработицата в Австрия се повиши до 12,2% края на март 2020, което е увеличение с + 4,7 процентни пункта в сравнение с март 2019.

# 19 970
И още нещо - че го правим доброволно. Заставаме и  казваме - моля ви, бъдете наши господари. Правете каквото поискате, контролирайте ни както поискате, само ни опазете живи. Ами не ми допада.
Съгласна съм. Наясно сме, че винаги са имали тази възможност и са я използвали, когато са сметнали за нужно, но да го обявят официално ми идва в повече. Странно е.

# 19 971
Изчетох ви.
Щото ми беше интересно коментирали ли сте Банско.
И за мен има нещо много неясно в случая . Мутафчийски се опита да намекне, и аз го тълкувам така :
Заради икономическите им интереси банскалийските джипита са прикрили случаи . За толкова време нито един заразен си беше чиста мистерия, както и вчера написах. Оттам тепърва ще излязат резултати, при това негативни. И престъпни действия на лекари. Ще следя това развитие, защото то е нещо като лабораторен тест.
Как се прикриват случаи на ковид19 ми е много интересно.  Или всички заразени банскалии го карат леко или безсимптомно? Това би била още по-голяма мистерия. Всички в заговор да не пострадат икономическите интереси? На града, на бизнеса, на джипитата? То в една компания от 10 човека винаги има кой да изпорти работата, та камо ли  в цял град...

# 19 972

А вашата идея как да процедираме в случая каква е.

# 19 973
Логично е Северна Италия да е по-пламнала от Южна.Там има много целогодишен туризъм,а южната част е по-популярна през лятото. По същата причина и ние имахме огнище в Банско, а не в Албена.

# 19 974
  • София
То затова не трябва да е чак така и затова и извънредното положение е за по две седмици-месец навсякъде. Унгария и Орбан опитват да направят друго, но в момента всички останали страни ги хокат. Навсякъде хората, юристи, философи, социолози и прочее следят зорко да не станем по Оруел и мисля, че няма да стане. Затова са ни важни и депутатите тук, каквито и да са, без тях наистина няма как да ни функционира демокрацията.

# 19 975
Господари на ефира са качили репортажа от Благоевград: https://gospodari.com/%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%b0 … p_N5s-XxfynmKri-M

# 19 976
...................
И ако е вярно, че миналата година в Италия са умирали около 1500-1600 души на месец, БЕЗ Короната, а тази година са ПАК около 1500-1600 на месец, СЪС Короната, за какво е целия вой тогава?
Защото, явно, СЪС или БЕЗ коронавирус, в Италия около 1500 души на месец умират.
В Италия 1500 души умират всеки два дни само от вируса, другите отделно.
А на месец са ...малко повече.

1500 на месец е по 50 човека дневно, Франсоаз.
Оправи си математиката, че много ти куца.
До момента имат 12 500 починали, вземи елка-та и смятай колко идват на ден.

Твоя зор пък не мога да го разбера, като си домакиня, нито доходи губиш, нито работа.
Освен мъжът ти да ти пречи вкъщи, друго не мога да измисля. Simple Smile

# 19 977
Това, което мен ме учудва в цялата ситуация, е, че болезнено преживявахме обстановката в комунизма. Намирахме за зверство да се следим, контролираме, да има доносници... Сега изведнъж казваме - моля ви, заповядайте, ние доброволно ще следим, доносничим, вие ще ни контролирате и това е страхотно.
Ето, например с прословутите декларации. Бога ми, блъскам си главата вече една седмица в мислене каква практическа полза има от тях и не мога да я намеря. Съвсем сериозно, ако някой ми обясни каква е идеята им, ще бъда благодарна. Това са декларации, които на практика всеки може да напише и може да напише каквото си пожелае. Тоест, не спират никого. Събират се едни купчини и след това какво? Ако аз се  разболея, докато съм в собствения ми град и кажа, че не съм ходила никъде, те след това ще вземат купчинката и ще търсят името ми да видят дали не лъжа? Или какво?

Ето, сега и със следенето. Следят ме къде отивам, нямам право да мърдам никъде, освен примерно до магазина и аптеката. Отивам до аптеката, но в нея няма търсеното лекарство. Ще трябва да се преместя на друго място. И? Идва отряд за бързо реагиране и ми казва - върни се веднага обратно? И се обясняваме като ученици защо сме си позволили да излезем?

Бояна, искрено се надявам, че и у нас зорко следят да не се стига до ексцесии. Но все пак доброволно изявеното желание да бъдем контролирани ме разстройва Grinning

April, за мен ограниченията в момента са достатъчни. Не е въпросът къде ходиш или колко далече. Да обяснят ясно и категорично, че струпването на хора е забранено и да спрат да те дебнат ходиш към работа или ходиш просто така. Няма човек, който придвижвайки се, да е опасен. Опасни са, като се завират един в друг.

# 19 978
  • София
Заприличахме на малки деца, които са хванали мама и тате на калъп, но те ни обясняват, че не правят секс, а си играят на конче. Понеже не сме чак толкова наивни малки деца, хем не вярваме че е игра на конче, хем отказваме да приемем истината, защото, нали, маме и тате не са такива хора.

Ха-ха-ха-ха, Бледолилава, жива и здрава да си, така се посмях! Идеална метафора, чудесна! Точно такова ми е усещането и на мен Simple Smile

# 19 979

Техен репортер преди време симулира побой, сега е момента някой да се направи на заразен с вируса. Не им вярвам, жалки са.

Общи условия

Активация на акаунт