COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 363
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 950
  • София
За следенето да ви попитам – наистина ли в лично качество някой се притеснява, че лично него някой ще го следи? И защо? И извън това, дали наистина някой вярва, че трябва да въведат и обявят специално приложение, за да следят някого, ако толкова биха искали и намират местоположението му за толкова значимо за страната?
Аз също това се чудя? Добре, да ме следи някой държавник, че пиша в бг мама, че гледам интересни клипчета в порн хъб, че следя спортния сайт gong.bg, ок. Не казвам, че е редно, но каква информация толкова има, специфична чак?!

# 19 951
Скрит текст:
Скрит текст:
Франсоаз, аз разбирам какво искаш да кажеш. Не казвам, че си налагаш мнението, а споделям аз защо не налагам своите виждания и се стремя без да ги губя да се адаптирам към условията на "средата".  Помисли, реално погледнато кой лидер на държава или организация може в съвременния свят да предложи твоя модел? Реалността е различна просто. Идеите ти са смели и звучат прекалено екзистенциално и за хора с моята "по-натурална" същност, а какво остава за поголовно разпространените съвременни начини на действие.
И понеже стана въпрос за малко по-различни виждания, ще спомена, че аз продължавам да вярвам, че България ще бъде някак защитена и ще минем "встрани" от пожара. И май месец светът ще почне да си отдъхва /малко да дам воля на моята "лудост" и вяра в разни метафизични и "други" закони/
То, и аз имам отговор на въпросите, но отговор ми е, че всичкото това е изцяло по политически причини. А причините са в проблемите на държавите, които в момента са на челно място в статистиката. Ние и без това не правим нищо като хората, ама и ние като жабата след коня, па белким и нашият номер мине.

Е, нека веднъж и България да се окаже уютно местенце в света.
Нека, дай Боже! Малки сме и това е единственото, с което можем да минем между капките и с възможно най-малко щети.

# 19 952
Те в момента правят една голяма глупост, ще тестват здрави безсимптомни хора, тестовете ще са отрицателни на голяма част. Ок, да се тестват , но след 5-7 дни колкото е средно инкубационният период. Такова невежество.
Бас държа, че ще ги тестват всеки ден даже.

# 19 953
Скрит текст:
Франсоаз, аз разбирам какво искаш да кажеш. Не казвам, че си налагаш мнението, а споделям аз защо не налагам своите виждания и се стремя без да ги губя да се адаптирам към условията на "средата".  Помисли, реално погледнато кой лидер на държава или организация може в съвременния свят да предложи твоя модел? Реалността е различна просто. Идеите ти са смели и звучат прекалено екзистенциално и за хора с моята "по-натурална" същност, а какво остава за поголовно разпространените съвременни начини на действие.
И понеже стана въпрос за малко по-различни виждания, ще спомена, че аз продължавам да вярвам, че България ще бъде някак защитена и ще минем "встрани" от пожара.
Скрит текст:
И май месец светът ще почне да си отдъхва /малко да дам воля на моята "лудост" и вяра в разни метафизични и "други" закони/

За Италия и аз продължавам да се чудя защо случаите се концентрираха в  Ломбардия, финансовото сърце на Италия. Помня, че първите случаи бяха в Ломбардия и Венето, но във втората област не се разви толкова драматично картината. Но каквато и да е причината - реагираме на фактите.
Ако трябва да съотнеса това към моята "теория на конспирацията", то България изобщо не е била цел на "пожара". Smiley  Ние сме от така наречените, Косвени жертви.
Защото, някак ми е трудно да повярвам, че целия "пожар" избухна, защото един китаец изял един прилеп.
Сериозно ли?Цялата планета пламна заради това?
Самите факти, че заразата НЕ се разпространява еднакво навсякъде, а "бушуващите пожари" са на точно определени места, са показателни.

Апропо, аз също се надявам, че като "косвена жертва", България няма да е кой знае колко засегната.
За икономическата страна обаче, не съм оптимист...

# 19 954
Скрит текст:
Междувременно ще се работи с останалите 20%, които ще имат нужда от болнична помощ.

Ти сметна ли колко хора са това? Виж, достатъчно е просто да извадиш един калкулатор, за да провериш дали това, което говориш е в границите на реалистичното. Това би спестило много писане и разсъждения в грешни посоки.
Какво да смятам, Лили? Аз ли съм го решила това, че се тестват само достигналите до болница, а леките симптоми - вкъщи, с насоки за лечение от ЛЛ, без тест? Кажи, нещо по-различно ли се прави, а пък аз може би само си измислям обратното?
Сметни като го прекараме всички колко е 20% от това и къде смяташ да ги настаниш тези хора. При 70% това прави около един милион души, които ще трябва да бъдат хоспитализирани.

# 19 955
Снежана, нека да допълня. Не само взехме мерки преди тях, но и при нас епидемията е започнала по-късно, отколкото при тях, защото ние доказано се заразихме от тях, а не директно от Китай. Също и изброените неща, че в този момент се намираме в страни от големите потоци от хора. Напълно очаквано и да сме в по-добро положение и дай боже така да бъде докрая.

Като цяло Източна Европа не го отнася много, страдат западните страни, основно тези с население 10 пъти повече. Ние наистина като че ли на изток, взехме мерки по-рано и това може би ни спасява за момента, разбира се дано си остане така. Турция страда, защото има много пътникопоток. Аз направо не вярвах, че те не може да намерят случаи, като се има предвид, колко хора ежедневно минават от там. Според мен там много подцениха ситуацията, не са правили тестове и сега нещата излязоха от контрол. Дано не станем свидетели на Италия, която е много по-близо до нас.
и ключа от палатката е ..... строги мерки и карантина . Видяхме другите страни с голямата свобода докъде стигнаха.  Дано не поемем техния горчив път.

# 19 956
...................
И ако е вярно, че миналата година в Италия са умирали около 1500-1600 души на месец, БЕЗ Короната, а тази година са ПАК около 1500-1600 на месец, СЪС Короната, за какво е целия вой тогава?
Защото, явно, СЪС или БЕЗ коронавирус, в Италия около 1500 души на месец умират.
В Италия 1500 души умират всеки два дни само от вируса, другите отделно.
А на месец са ...малко повече.

# 19 957
За следенето да ви попитам – наистина ли в лично качество някой се притеснява, че лично него някой ще го следи? И защо? И извън това, дали наистина някой вярва, че трябва да въведат и обявят специално приложение, за да следят някого, ако толкова биха искали и намират местоположението му за толкова значимо за страната?
Не ми пука дали ще разберат, че пиша в бгмама или че съм отишла до кварталния магазин. Но идеята да имат пълен контрол над нас ме ужасява много повече от корона вируса, наистина. Идеята, че ще гледам демо версия на Оруел след всичките борби за свобода и неприкосновеност, за мен е страшна.

# 19 958
Скрит текст:
Не знам, за мен лично, като видя препълнените болници в Италия и Испания нещо не ми се струва да е световна конспирация.
Все ми е тая колко теста правим, за мен това е безсмислено. За какво ни е тая статистика. Това, което е важно е, пълни ли са нашите болници, или не са. Ми не са - засега. Значи, колкото и болни да има>
1. Или го карат леко, което е супер
2. Или няма толкова болни
За мен имаше смисъл да тестваме в началото, за да не внесем вируса в страната. Сега вече, дали ще има придошли или не, е все тая. Той си обикаля на местна почва. Така че налягаме си парцалите, стоим вкъщи и се молим, до средата - края на май да мине цялата работа.

То болниците винаги са препълнени в зимния сезон. Дори генералът в началото се изпусна и рече, че болниците ни са препълнени и после, като го пляснаха по кокалчетата, смени плочата и друга песен запя....има го документирано от брифингите, който иска, може да го намери това - мисля, че беше на 4-5 ден от карантината.
И ако е вярно, че миналата година в Италия са умирали около 1500-1600 души на месец, БЕЗ Короната, а тази година са ПАК около 1500-1600 на месец, СЪС Короната, за какво е целия вой тогава?
Защото, явно, СЪС или БЕЗ коронавирус, в Италия около 1500 души на месец умират.

Е как на месец, като за последнтие два дни в Италия са починали толкова?

# 19 959
Попринцип има голям шанс да се разминем без много щети чисто здравословно, защото България не е гъсто населена и демографската криза този път ще ни бъде от полза. Вече за безработицата... повече ме тревожи как ще изплуваме.

# 19 960
  • Сф
Скрит текст:
Франсоаз, аз разбирам какво искаш да кажеш. Не казвам, че си налагаш мнението, а споделям аз защо не налагам своите виждания и се стремя без да ги губя да се адаптирам към условията на "средата".  Помисли, реално погледнато кой лидер на държава или организация може в съвременния свят да предложи твоя модел? Реалността е различна просто. Идеите ти са смели и звучат прекалено екзистенциално и за хора с моята "по-натурална" същност, а какво остава за поголовно разпространените съвременни начини на действие.
И понеже стана въпрос за малко по-различни виждания, ще спомена, че аз продължавам да вярвам, че България ще бъде някак защитена и ще минем "встрани" от пожара.
Скрит текст:
И май месец светът ще почне да си отдъхва /малко да дам воля на моята "лудост" и вяра в разни метафизични и "други" закони/

За Италия и аз продължавам да се чудя защо случаите се концентрираха в  Ломбардия, финансовото сърце на Италия. Помня, че първите случаи бяха в Ломбардия и Венето, но във втората област не се разви толкова драматично картината. Но каквато и да е причината - реагираме на фактите.
Ако трябва да съотнеса това към моята "теория на конспирацията", то България изобщо не е била цел на "пожара". Smiley  Ние сме от така наречените, Косвени жертви.
Защото, някак ми е трудно да повярвам, че целия "пожар" избухна, защото един китаец изял един прилеп.
Сериозно ли?Цялата планета пламна заради това?
Самите факти, че заразата НЕ се разпространява еднакво навсякъде, а "бушуващите пожари" са на точно определени места, са показателни.

Апропо, аз също се надявам, че като "косвена жертва", България няма да е кой знае колко засегната.
За икономическата страна обаче, не съм оптимист...
Не просто прилеп, а недопечен такъв.
И какво ви е трудно да повярвате?
Има толкова епохи с епидемии.Или може би сме станали свръхчовеци и бедствие не може да ни сполети?
Еволюцията иска своето.

# 19 961
  • София
Не ми пука дали ще разберат, че пиша в бгмама или че съм отишла до кварталния магазин. Но идеята да имат пълен контрол над нас ме ужасява много повече от корона вируса, наистина. Идеята, че ще гледам демо версия на Оруел след всичките борби за свобода и неприкосновеност, за мен е страшна.
Тази идея е страшна, да, но наистина ли някой смята, че сега става възможно това? Винаги е могло да се проследява местоположение и всичко останало за всеки. И винаги е било адски маловажно къде се намира всеки от нас. За онези, чиито данни са важни, дори не е нужно да сме в 21-ви век, защото още от тоталитарно време хората си ги следят лично, ако им е важно. Параноята по темата ми сте струва малко прекалена, без разбира се, да одобрявам разрушаването на неприкосновения личен периметър да бъде официално.

# 19 962
Те в момента правят една голяма глупост, ще тестват здрави безсимптомни хора, тестовете ще са отрицателни на голяма част. Ок, да се тестват , но след 5-7 дни колкото е средно инкубационният период. Такова невежество.

За кои хора става въпрос, за полицаите или депутатите.

# 19 963
не обръщайте внимание на франсоаз, тя живее в свой собствен свят, колкото и да й се обяснява няма да схване

# 19 964
Ох, верно ли си мислите, че някой е изял прилеп и се е зарязил Simple Smile . Прилепа е носителя, вектора на вируса. Попаднал е в прасе, където е мутирал и в последствие е бил изпапан със сладко-кисел сос. Това мисля, че е най-вероятната версия? Така беше и със САРС-1

Общи условия

Активация на акаунт