COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 416
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 935
  • MI
Не съм финансист, но да кажем че имам достатъчно добро икономическо образование. Следя достатъчно отдавна ситуацията и нямам нужда от форумни разяснения. Ясни са ми настроенията в България още от кризата с Гърция, после дори от ЕС си признаха че са прекалили, но вие няма никога да се съгласите, та спорът е безсмислен. България първа ще страда, то се вижда и сега какви са лихвите и В България и Италия и не са никак в полза на България, ама никак. Няма нужда да се обяснява защо, просто няма да го проумеят много хора дори да си счупят главите. Прекалено много неолибералистични приказки са влезли в главите на хората за съжаление. То е като със справедливостта да не се лекуват хората без осигуровки. Пък че и вашата черга ще пламне на кой му пука. За плевнята на съседа знаем всички.

# 19 936
СЪС или БЕЗ коронавирус, в Италия около 1500 души на месец умират.

Само до този час(в Италия 10:02часа) са починали 731 човека. До 23:59 тази вечер има още 13 часа и 57 минути.

# 19 937
Първи случай на COVID-19 в бежански лагер в Гърция

# 19 938
Нали казаха, че в11 ч ще говори дончев май? за дебненето, проследяването и излизането. Говори ли, къде? Или не съм разбрала?

# 19 939

Само до този час(в Италия 10:02часа) са починали 731 човека. До 23:59 тази вечер има още 13 часа и 57 минути.

Надявам се информацията ти да не е вярна, но факт е, че в Италия дневната смъртност от вируса е  600-800 души.

# 19 940
Междувременно ще се работи с останалите 20%, които ще имат нужда от болнична помощ.

Ти сметна ли колко хора са това? Виж, достатъчно е просто да извадиш един калкулатор, за да провериш дали това, което говориш е в границите на реалистичното. Това би спестило много писане и разсъждения в грешни посоки.
Какво да смятам, Лили? Аз ли съм го решила това, че се тестват само достигналите до болница, а леките симптоми - вкъщи, с насоки за лечение от ЛЛ, без тест? Кажи, нещо по-различно ли се прави, а пък аз може би само си измислям обратното?

# 19 941
Скрит текст:
Франсоаз, аз разбирам какво искаш да кажеш. Не казвам, че си налагаш мнението, а споделям аз защо не налагам своите виждания и се стремя без да ги губя да се адаптирам към условията на "средата".  Помисли, реално погледнато кой лидер на държава или организация може в съвременния свят да предложи твоя модел? Реалността е различна просто. Идеите ти са смели и звучат прекалено екзистенциално и за хора с моята "по-натурална" същност, а какво остава за поголовно разпространените съвременни начини на действие.
И понеже стана въпрос за малко по-различни виждания, ще спомена, че аз продължавам да вярвам, че България ще бъде някак защитена и ще минем "встрани" от пожара. И май месец светът ще почне да си отдъхва /малко да дам воля на моята "лудост" и вяра в разни метафизични и "други" закони/
То, и аз имам отговор на въпросите, но отговор ми е, че всичкото това е изцяло по политически причини. А причините са в проблемите на държавите, които в момента са на челно място в статистиката. Ние и без това не правим нищо като хората, ама и ние като жабата след коня, па белким и нашият номер мине.

# 19 942
Те в момента правят една голяма глупост, ще тестват здрави безсимптомни хора, тестовете ще са отрицателни на голяма част. Ок, да се тестват , но след 5-7 дни колкото е средно инкубационният период. Такова невежество.

# 19 943
  • sofia
Още няма пресконференция за следенето.Може би по късно ,няма да ни простят ще ни следят до дупка ,няма да ни се размине.Дали днес ,утре ,другият месец неизбежно.

# 19 944
Скрит текст:
Скрит текст:
Франсоаз, аз разбирам какво искаш да кажеш. Не казвам, че си налагаш мнението, а споделям аз защо не налагам своите виждания и се стремя без да ги губя да се адаптирам към условията на "средата".  Помисли, реално погледнато кой лидер на държава или организация може в съвременния свят да предложи твоя модел? Реалността е различна просто. Идеите ти са смели и звучат прекалено екзистенциално и за хора с моята "по-натурална" същност, а какво остава за поголовно разпространените съвременни начини на действие.
И понеже стана въпрос за малко по-различни виждания, ще спомена, че аз продължавам да вярвам, че България ще бъде някак защитена и ще минем "встрани" от пожара. И май месец светът ще почне да си отдъхва /малко да дам воля на моята "лудост" и вяра в разни метафизични и "други" закони/
То, и аз имам отговор на въпросите, но отговор ми е, че всичкото това е изцяло по политически причини. А причините са в проблемите на държавите, които в момента са на челно място в статистиката. Ние и без това не правим нищо като хората, ама и ние като жабата след коня, па белким и нашият номер мине.

Е, нека веднъж и България да се окаже уютно местенце в света.

# 19 945
Скрит текст:
Е стига де, аз затова казах, че отиваме вече в дебрите на конспирацията. Как може да смятате, че всички болници са пълни с ковид пациенти, но това се прикрива. Имате ли представа колко хора ще трябва да участват в тази конспирация, то дори в супер тоталитарни държави не стават лесно тези неща.

То конспирации да искаш. Едните казват че болните са хиляди ама ги крият. Другите че вируса е измислица и няма никакви болни. От измисления вирус се разклоняват още конспирации, например ще ни включват в Матрицата, ще ни роботизират, да ни съсипят икономиката (видиш ли най силната в света).
Искрено се забавлявам понякога.
Забелязала съм че най големите глупости в темата се пишат през работно време от хора, които са върли противници на Щаба, правителството и взимането на всякакви мерки срещу КВ.
Има конспирации, които са относително безвредни, например, че земята и плоска. Най-много да не те вземат на работа в НАСА. И такива, които са буквално смъртоносни. Като тази, че такъв вирус няма или че е по-лек от грипа.

# 19 946
  • Ispania
https://www.antena3.com/noticias/sociedad/comienza-a-funcionar-l … a100013180e4.html

Добро утро .
От днес временната болница която се направи в (покрайнините на )Мадрид за заразени от Ковид , започва да третира и ТАМ хората в интензивно. Има над 60 легла/ респираторни апаратати за тях.

Не тежките случаи (тези които имат нужда от хоспитализация, но не и от респираторен апарат), са превозвани от столицата (временната болница е далеч) с автобуси 🙄😞.

Видях че за депутати говорите . Ние си”имаме” вече поне десет заразени (оздравяли някои), дори кралското семейство беше под въпрос 🙄.
На една депутатка и направили за минимално време три теста 🙄, а за обикновенните хора няма 😞... и така ... човечеството е ужасно на всякьде , не само в България .

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 11:26 от Val

# 19 947

Може ли източник за тази информация?

# 19 948

Надявам се информацията ти да не е вярна, но факт е, че в Италия дневната смъртност от вируса е  600-800 души.

Аз говоря общо, не от Ковид.

# 19 949
  • София
За следенето да ви попитам – наистина ли в лично качество някой се притеснява, че лично него някой ще го следи? И защо? И извън това, дали наистина някой вярва, че трябва да въведат и обявят специално приложение, за да следят някого, ако толкова биха искали и намират местоположението му за толкова значимо за страната?

Общи условия

Активация на акаунт