COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 674
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 875
Видяхте ли статия, че Италия обмисляли да напуснат ЕС? Официално кой им помага на тях? Защо са толкова огорчени.. Не може ли повече държави да помагат на най-засегнатите:confused:
В сайта worldometer само за ден назад ли се вижда статистика? От къде гледате, че намаляват случаите в Италия, на мен все повече ми се струват. Има ли от къде да се гледа графика /бройка на държавите не само за ден назад?

# 19 876
Видяхте ли статия, че Италия обмисляли да напуснат ЕС? Официално кой им помага на тях? Защо са толкова огорчени.. Не може ли повече държави да помагат на най-засегнатите:confused:
В сайта worldometer само за ден назад ли се вижда статистика? От къде гледате, че намаляват случаите в Италия, на мен все повече ми се струват. Има ли от къде да се гледа графика /бройка на държавите не само за ден назад?

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/

надолу има графика.

# 19 877
За бригадите е ясно, че ще зависи към момента на заминаването на студентите каква ще е обстановката, ако в Щатите нищо не работи май и юни, едва ли ще заминат

Може и да а се затворят границите съвсем, но засега се гадае..

За Банско много не се разбра какво става, ЛЛ-и не намерили болни, ама РЗИ намерили...

# 19 878
Скрит текст:
А информация за починалите в БГ имаш ли? Ако там има увеличение, може да се окаже, че хората "предпочитат" да си починат в дома, а не в болница и разбира се причината за смъртта не е КВ.
 Миналата година ,2019,средно са били 289 на ден, починали в България. Тази година дават до сега 287 на ден.

https://countrymeters.info/en/Bulgaria

Много благодаря за тази информация!
Хайде сега да поразсъждаваме за Италия...щом в Бг е било и е нормално да починат 287 души на ден в сезона, много ли е чудно, че в Италия в момента са починали около 800 души на ден, при положение, че ние сме 7 млн., а те - 60 млн.? Дали не можем да намерим същата статистика за Италия?
Хм, хм....има нещо гнило в....света....дето полудя с тоя вирус....
Hands Plus1
И накрая ще се окаже, че не вируса естествено, е причината за цялата тая истерия.
А политиците по света, пак си въртят някакви техни си машинации, гонейки някакви имагинерни-за обикновения човек, цели.
Логично.Smiley

# 19 879

Австрия вече е на билото даже и без задължително носене на маски (за супермаркети влиза в сила на 06 Април)

# 19 880
  • в страната на чудесата
Kоstamosta, погледни си договора за допълнително ЗО. Някои не плащат в условия на пандемия.
Мъчно ми е за Италия, но да говорят, че никой не им помага не е ОК. Всичко това е заради отказа към този момент за корона облигации. Което пък считам за правилно. Те освен милиардите, отпуснати за борба с ковид искат целия съюз да плати дълг на Испания, Франция и Италия. Което не е правилно.

# 19 881
Е, ако е така, е още по-зле. Значи буквално нищо не тестваме.
  И нищо не правят. Повтаря се до посиняване "СтойтесиВкъщи!" - да се чудиш чия умна глава измисли тоя "слоган", а насреща - едно Голямо НИЩО.
Ти какво по-умно би предложила или направила ако беше на тяхно място?
Какви по-добри неща се правят в други държави. сподели моля?
Аз не съм достатъчно умна и нищо не предлагам.   Smiley
Но пък прочетох как в Сингапур са се справили например, без да превръщат народа си в затворници и без да слагат прът в икономиката си.Значи може.
Защо у нас НЕ искат така, аз няма как да знам.

Не допускаш ли, че там може да има други ограничителни фактори - климат, състояние на организма при тези географски ширини, адаптивност...Затова в някои райони на света върлува примерно малария, жълта треска, в други - не. Някак не ми звучи добре да нямаш идея как да се действа, а да отричаш опита да се превъзмогне ситуацията с минимално поражения. Аз много ще се радвам да се окажеш права, но никой не знае все още каква е истината, не е минало достатъчно време да се разбере и предвиди вируса.
И дори не вируса да е причина за това парализиране и затваряне на света - дори да е висша форма на политическа игра и цели /за което и аз някак съм убедена/, малкият човек как би могъл да се пребори с големите световни и опасни интриги..? Той реагира "симптоматично", стремейки се да си спаси кожата на първо време, а после и икономическото си положение да стабилизира.
Дали сме пионки на природата или на висша човешка ръка в случая няма значение!

# 19 882
  • София
Допълвам информация, ако на някой му е интересно, за текущите клинични проучвания. Намерих тук този тракер, мисля, че се ъпдейтва доста редовно - първо са разписани изследваният за лекарство, накрая са за ваксини:
https://milkeninstitute.org/sites/default/files/2020-03/Covid19- … 3-36-20-FINAL.pdf

# 19 883
Той каза за ПСР тестовете на милион население в сравнение с другите държави - изглеждало малко да тестваме, но другите тествали горе-долу толкава или по-малко дори.
Той каза, ама ние нали не вярваме. Wink Аз затова помолих за Достоверни източници, след като генералът не е.
Личното ми Мнение, повтарям Мнение на неспециалист /икономист съм/ е, че ситуацията ни не се различава съществено от ситуацията в други държави, говоря за официалано споделеното по медиите, а какво реално се случва не знаем нито за Бг, нито за САЩ, нито за Германия или Италия. Знаем това, което ни се подава, което е еднакво в бг медии и в СНН и ББС /и тях ги следя/.

# 19 884
Е стига де, аз затова казах, че отиваме вече в дебрите на конспирацията. Как може да смятате, че всички болници са пълни с ковид пациенти, но това се прикрива. Имате ли представа колко хора ще трябва да участват в тази конспирация, то дори в супер тоталитарни държави не стават лесно тези неща.

# 19 885
  • София
За Банско разбрах, че Лл не искали много да дават информация, но по други пътища, които Мутафчийски не пожела да каже, освен през РЗИ, са разбрали горе-долу какво става там. Ако правилно съм чула числото, имало някакви хора вкъщи си стояли.  Явно не е съвсем да няма нищо, ама не казват сега, може да кажат след някой друг ден.

# 19 886

За Банско много не се разбра какво става, ЛЛ-и не намерили болни, ама РЗИ намерили...

То не само в Банско ЛЛ не намират. Според ЛЛ в наше село - абе, какъв е тоя вирус, те били изчели всичко, нямало страшно. Точка. Това им беше мантрата преди около две седмици. Нямам скорошни наблюдения. При нас ЛЛ са все възрастни.

# 19 887
.
Даже снесоха цифри за дял от 1 000 000, айде сега тези, които твърдят, че не се извършват тестове, да посочат достоверен чуждестранен сайт, в който да е описана тази бройка тествани на 1000, за да си потвърдят теориите, иначе олеквате.
Ами има противоречие в изнесеното инфо.
Даде статистика по колко теста правят в другите държави на определен брой хора. При нас бяха около 1200, но после каза, че от лабораториите подават 400. Затова поне аз не разбрах на пълен капацитет ли се работи или правят само 400 на ден.
Така, 1200 е бройката на милион, Според генерала!!! Не дневна бройка. Вие слушате ли какво се говори докато си пиете кафенцето ? Бройка тестове извършени на 1 милион човека. Моля, извадете си памука от ушите и си го сложете в устата, както беше лафа.

400 е бройката, която излиза от лабораториите.

Ама вие като видите 2 трицифрени числа и се обърквате. Съвсем различни таблици и категории са това. Мислете, моля!

Повтарям, 1200 тествани на милион човека /да речем до този момент/.

400 на ден от лаборатория, това прави 1200 за три дни , за 21 дни - 7 пъти по толкова, 8400 теста са направени до момента, което след елементарна математика излиза по 1200 на 1 милион население.
Ето я: 8400 теста на 7 милиона /делим двете страни на 7 - 1200 на 1 милион.

Поне от тази сметка установих, че сведенията са им съвсем consistent, няма Никакво противоречие.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 10:30 от Анонимен

# 19 888
Методические рекомендации МО РФ по лечению коронавируса
https://dropmefiles.com/18jqw

# 19 889
  • София
Как ще заминат в САЩ на студенски бригади? Нали от посолството обявиха, че не издават визи. Или организаторът има някаква вътрешна информация, че ще се отворят границите?

Общи условия

Активация на акаунт