COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 233
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 860
  • София
Като чета новините имам усещането, че повече усилия се влагат в създаване на ваксина, а не на лекарство. Ваксината не е ли превантивна мярка за здравите хора? И ако отнеме месеци да я създадат то болните ще са вече милиони.

Работи се страшно много и бързо и по много изследвания за лекарства, не знам защо говорят само за ваксини. Има много клинични проучвания в момента, стискаме палци за добри резултати.

# 19 861
Е, ако е така, е още по-зле. Значи буквално нищо не тестваме.
   И нищо не правят. Повтаря се до посиняване "СтойтесиВкъщи!" - да се чудиш чия умна глава измисли тоя "слоган", а насреща - едно Голямо НИЩО.
Ти какво по-умно би предложила или направила ако беше на тяхно място?
Какви по-добри неща се правят в други държави. сподели моля?

# 19 862
Покрай Адемов ще тестват много хора освен депутатите. Така, че аз го намирам за добро.

# 19 863
Като чета новините имам усещането, че повече усилия се влагат в създаване на ваксина, а не на лекарство. Ваксината не е ли превантивна мярка за здравите хора? И ако отнеме месеци да я създадат то болните ще са вече милиони.

Вирусите са много изменчиви и атакуват цялото тяло, като същевременно не се влияят от антибиотично лечение. За това лекарство срещу вируси не е измислено, а просто се извършва симптоматично лечение, което спомага на имунната система да се пребори с вирусната инфекция. Аз обаче имам наблюдения, че приемът на антнибиотици доста облекчава борбата срещу вирусната инфекция, особено ако тя започне да се усложнява. В крайна сметка антибиотиците за това са измислени, за да лекуват и ако нещата се влошават, трябва да бъдат използвани.

# 19 864
Ма много сте интересни бе!

Кой движи нашата държава напред, за добро или лошо - вие или политиците? Ако те се изпоразболеят, вие ли ще им седнете на местата да взимате решения? То ако стане така, пази Боже, като гледам какви са наклонностите в темата...

Във всяка една нормална държава първите хора, за които ще се погрижат са хората начело. После по веригата - полицаи, лекари, пожарникари и т.н. и накрая сме ние!

Ако искаме да сме най-отпред - ами да сме учили/да сме просперирали повече.

Проблемът е, че се противоречи на твърдения на щаба за тестването, а именно - че ако се тества здрав човек, дори и да е заразен вече, тестът му ще е отрицателен, той или тя ще си мисли, че е здрав/а и ще продължи да заразява....

а ние тука 24 часа дъвчем с маска или без маска...

ПП. За теста на Принц Чарлз също се изписа в английската преса дали е редно да предрежда други хора за тест, защото е превилегирован...но там са друго ниво...

# 19 865
  • Русе
А информация за починалите в БГ имаш ли? Ако там има увеличение, може да се окаже, че хората "предпочитат" да си починат в дома, а не в болница и разбира се причината за смъртта не е КВ.
 Миналата година ,2019,средно са били 289 на ден, починали в България. Тази година дават до сега 287 на ден.

https://countrymeters.info/en/Bulgaria

# 19 866
Скрит текст:
Не, статистиката беше колко е общия брой направени тестове на 1 милион жители. Ние имаме над 7к теста и около 7 милиона жители затова е 1200 теста на милион. И то без да се включват тези от частните лаборатории.
По същата статистика в Сърбия има двойно по-малко тестове.
За мен по-достоверно от бройката тестове са празните болници и интензивни отделения, това няма как да се пропусне. При разширяване на тестването се хващат по-леките случаи по периферията, а не по-тежките, те обикновено се хващат първи.
А информация за починалите в БГ имаш ли? Ако там има увеличение, може да се окаже, че хората "предпочитат" да си починат в дома, а не в болница и разбира се причината за смъртта не е КВ.
Е тук вече навлизаме в дебрите на конспирацията. Преди починалите ще имаме критично болни, които ще залеят болниците и интензивните отделения. Всичко е навързано. Знам, че на много хора не им се вярва, но фактите засега показват това.

# 19 867
За Банско не се разбра нищо, защото НИЩО не стана.
А нищо не стана, защото няма какво да става.
Дигнаха пак една пушилка, в стил "Вижте ни каква хубава работа вършим!", измиха си ръцете и това е.

Скрит текст:
Аз пък хич не вярвам, че депутата е заразен.Пак си е чиста манипулация....
Как пък заразените височайши особи за 5 дена оздравяват  и не умират, а мрат само обикновени хора?!
Цялото Театро е тип "Ето, вижте, и богатите боледуват!"....

Има ли някъде сайт/блог/страница, където да подкрепя хора, искащи "Цялата тая дивотия да се прекрати!!!"?

# 19 868
Вирусите са много изменчиви и атакуват цялото тяло, като същевременно не се влияят от антибиотично лечение. За това лекарство срещу вируси не е измислено, а просто се извършва симптоматично лечение, което спомага на имунната система да се пребори с вирусната инфекция.
Има антивирусни препарати, но са ефективни в начална фаза на заболяването, а и скоростта на изменчивост на вируса не е за пренебрегване.

# 19 869
  • София

Работи се страшно много и бързо и по много изследвания за лекарства, не знам защо говорят само за ваксини. Има много клинични проучвания в момента, стискаме палци за добри резултати.
А дано, звучи обнадеждаващо, а дано!
Защото, ако възприемем, че фокусът е върху ваксината, ще си почакаме 18 месеца, като дотогава поне ще са измислени и усъвършенствани 5-минутни бързи тестове, поне преди да те ваксинират да стане ясно здрав ли си. Отделно, докато се направят милиарди ваксини и стигнат до всеки....брой още...колко, още 18 месеца?
36 месеца добре ли звучи?

# 19 870
Не, статистиката беше колко е общия брой направени тестове на 1 милион жители. Ние имаме над 7к теста и около 7 милиона жители затова е 1200 теста на милион. И то без да се включват тези от частните лаборатории.
По същата статистика в Сърбия има двойно по-малко тестове.
За мен по-достоверно от бройката тестове са празните болници и интензивни отделения, това няма как да се пропусне. При разширяване на тестването се хващат по-леките случаи по периферията, а не по-тежките, те обикновено се хващат първи.

А знаем ли дали болниците наистина са празни? И какъв е броя в интензивните отделения в действителност? Знаем това, което ни се каже. Ето, има подозрения за починалата жена, контактна на сина на първите починали, работещ на гара Илиенци. Ама тази жена не е тествана и няма да влезе в никоя статистика, свързана с този вирус. А кой знае още колко са такива като нея?
Преди няколко дни, генералът каза, че ще имаме капацитет от 1200 теста дневно, но в някакъв бъдещ период, в момента май капацитета си е около 350-400 теста. Не знам Плевен включиха ли се вече с готова лаборатория. Пловдив ще се включи след около 10 дена, с капацитет от 30 теста на ден. Май и от БАН ще се включат, ама кога и с какъв капацитет? И стигаме до частните лаборатории, за тези които имат желание и възможност.

# 19 871
quote author=Франсоаз* link=topic=1189333.msg40479097#msg40479097 date=1585724406]
За Банско не се разбра нищо, защото НИЩО не стана.
А нищо не стана, защото няма какво да става.
Дигнаха пак една пушилка, в стил "Вижте ни каква хубава работа вършим!", измиха си ръцете и това е.
[/quote]

Наистина искам да знам какво мислиш ти, какво би следвало да се направи, щом си против тези действия. Може да си го казвала, но не съм го засичала в темата.

Иначе и на мен ми е интересно за колко дни ще се излекува депутата.

# 19 872
Е, ако е така, е още по-зле. Значи буквално нищо не тестваме.
   И нищо не правят. Повтаря се до посиняване "СтойтесиВкъщи!" - да се чудиш чия умна глава измисли тоя "слоган", а насреща - едно Голямо НИЩО.
Ти какво по-умно би предложила или направила ако беше на тяхно място?
Какви по-добри неща се правят в други държави. сподели моля?
Аз не съм достатъчно умна и нищо не предлагам.   Smiley
Но пък прочетох как в Сингапур са се справили например, без да превръщат народа си в затворници и без да слагат прът в икономиката си.Значи може.
Защо у нас НЕ искат така, аз няма как да знам.

# 19 873
 Миналата година ,2019,средно са били 289 на ден, починали в България. Тази година дават до сега 287 на ден.

https://countrymeters.info/en/Bulgaria

Много благодаря за тази информация!
Хайде сега да поразсъждаваме за Италия...щом в Бг е било и е нормално да починат 287 души на ден в сезона, много ли е чудно, че в Италия в момента са починали около 800 души на ден, при положение, че ние сме 7 млн., а те - 60 млн.? Дали не можем да намерим същата статистика за Италия?
Хм, хм....има нещо гнило в....света....дето полудя с тоя вирус....

# 19 874
  • Sofia
Kostamosta, наистина ли смяташ, че тези, които управляват и движат държавата са по-умни и по-учени от теб? Ако е така имаш много ниска самооценка. 90% от тях не могат едно смислено изречение да вържат. Нямат изказ, нямат интелект, липсват елементарни познания. Има депутати, които не са казали една дума през целия си мандат. Това, че са попаднали там, не значи, че са по-умни, знаещи и можещи от останалите, и това го виждаме всеки път, когато имаме честта да ни ги показват по телевизора.

Общи условия

Активация на акаунт