COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 593
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 845
  • Варна
Студентските бригади в САЩ не са отменени. Ухилен тип обобщи, че 6000 студенти ще спечелят по 7000$ и ще ги влеят в икономиката ни. В пика на епидемията там, нашите нямат трезв разум.
Кostamosta, от години сме на автопилот. Горивото са нашите данъци. Поясненията, че няма пари в Сребърния фонд, какво ти говорят?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 09:50 от Viviana91

# 19 846
.
Даже снесоха цифри за дял от 1 000 000, айде сега тези, които твърдят, че не се извършват тестове, да посочат достоверен чуждестранен сайт, в който да е описана тази бройка тествани на 1000, за да си потвърдят теориите, иначе олеквате.
Ами има противоречие в изнесеното инфо.
Даде статистика по колко теста правят в другите държави на определен брой хора. При нас бяха около 1200, но после каза, че от лабораториите подават 400. Затова поне аз не разбрах на пълен капацитет ли се работи или правят само 400 на ден.

# 19 847
  • София
Той каза за ПСР тестовете на милион население в сравнение с другите държави - изглеждало малко да тестваме, но другите тествали горе-долу толкава или по-малко дори.

# 19 848
  • Русе
Сигурно имат поглед за причината за нарастването на положителните проби - повече тестове и наплива на хора прибрали се в страната през последните седмици.

# 19 849
То хубаво сме пик, ама къде са болните? У тях си? А хората с нужда от кислород? Другото не искам да споменавам.

Dundi73, военните в Пловдив, са съгласни да са санитари.

Военните няма какво да се съгласяват - трябва да изпълняват заповеди. Щом са нужни санитари, ще са санитари. Римската Империя е известна с изключително подготвените си военни. Част от стратегията е била, когато не са в бой, да бъдат заети с нещо, защото ако се оставят млади, добре тренирани физически мъже без ангажименти и работа, става страшно. Та, когато не са участвали във военни действия, са били ангажирани в строежи на защитни стени, охрана на граници, помощ при пожари, бедствия и пр. В този смисъл, армията трябва да бъде използвана за всякакви дейности, при които е необходима помощ и в мирно време. Аз уважавам нашата армия и благодаря, че я има, защото можем да разчитаме на тези момчета и момичета винаги и няма нищо чудно, ако помагат в настоящата криза.

# 19 850
Като чета новините имам усещането, че повече усилия се влагат в създаване на ваксина, а не на лекарство. Ваксината не е ли превантивна мярка за здравите хора? И ако отнеме месеци да я създадат то болните ще са вече милиони.

# 19 851
Не, статистиката беше колко е общия брой направени тестове на 1 милион жители. Ние имаме над 7к теста и около 7 милиона жители затова е 1200 теста на милион. И то без да се включват тези от частните лаборатории.
По същата статистика в Сърбия има двойно по-малко тестове.
За мен по-достоверно от бройката тестове са празните болници и интензивни отделения, това няма как да се пропусне. При разширяване на тестването се хващат по-леките случаи по периферията, а не по-тежките, те обикновено се хващат първи.

# 19 852
За мен обяснението е, че нямат тестове и ги стискат.
За съжеление започвам да си мисля, че не изследват и всички контактни поради същата причина.
А това вече си е сериозен проблем.

За народните представители няма какво да коментирам, там нещата са ясни.

# 19 853
Значи сега депутата го вкарват в болница, за да имат оправданието да тестват всичките ни любими 240 народни представители, барабар с цялата администрация на НС, плюс и контактните им в къщи. И в крайна сметка едно поне 1000 теста ще заминат ей така, а да не говорим за капацитета на лабораториите. Демек за два дена спират да изследват обикновения редови гражданин, за да не би сакън да останем без депутати. Нещо взе сериозно да ми писва, а бях от доста стриктните и си седях в къщи.
Те се тестват много по- отдавна, сега само официализират поредната привилегия.

# 19 854
  • Пловдив
Студентските бригади в Сащ не са отменени. Ухилен тип обобщи, че 6000 студенти ще спечелят по 7000$ и ще ги влеят в икономиката. В пика на епидемията там, нашите нямат трезв разум.
Кostamosta, от години сме на автопилот. Горивото са нашите данъци. Поясненията, че няма пари в Сребърния фонд, какво ти говорят?
Ако този е от агенциите, през които задължителни минават студентите, ще обяснява как ще заминат. Иначе трябва да обясни как ще връщат парите, които са прибрали. От тия 7 хиляди долара, тия тук са прибрали предварително не малка сума.
Всеки има глава на раменете си и може да реши дали да пътува или не.

# 19 855
Капацитета на държавата ни е нулев..и всички си сърбаме сега попарата, защото се дондуркат сульо и пульо с години наред по посотве да си дремят.
Тези мерки няма да доведат до нищо, за което се надяват от щаба, даже те самите се надяват само за пред медиите и много добре си знаят по места структурите /имам предвид структурите на министерството на здравеопазването/...Надеждата ми лично е повечето да са го изкарали тоя вирус, защото никой не може да ни помогне - най-малко лекарите в болниците ни..особено в някои, защото има градове и села и извън столицата...
Това е реалността. Сори ако някой се засегне. Знам, че не  е приемливо да се обобщава, но това е положението.

# 19 856
  • София
То хубаво сме пик, ама къде са болните? У тях си? А хората с нужда от кислород? Другото не искам да споменавам.

Dundi73, военните в Пловдив, са съгласни да са санитари.

Военните няма какво да се съгласяват - трябва да изпълняват заповеди. Щом са нужни санитари, ще са санитари. Римската Империя е известна с изключително подготвените си военни. Част от стратегията е била, когато не са в бой, да бъдат заети с нещо, защото ако се оставят млади, добре тренирани физически мъже без ангажименти и работа, става страшно. Та, когато не са участвали във военни действия, са били ангажирани в строежи на защитни стени, охрана на граници, помощ при пожари, бедствия и пр. В този смисъл, армията трябва да бъде използвана за всякакви дейности, при които е необходима помощ и в мирно време. Аз уважавам нашата армия и благодаря, че я има, защото можем да разчитаме на тези момчета и момичета винаги и няма нищо чудно, ако помагат в настоящата криза.

Прословутите римски пътища и мостове са строени от легионери. А пътищата са строени с основна цел - да се придвижва армията по тях, не толкова за цивилни нужди. Основно в строителството са били заети римските войници.

# 19 857

Много добре знам как стоят нещата в държавата ни, но това не ми пречи да гледам обективно и реално на нещата.

Мен примерно ме осигуряват на една сума която може би е сбор от 5-6 суми на които осигуряват пишещи в темата, следователно здравната ми осигуровка е 5 пъти по-висока от минималната само защото удрям тавана на МОД.
Според теб правя ли си илюзии, че в болница бих получил по-различно лечение от някой неосигурен?

Добре, че имам допълнителна ЗО та недай си Боже да ми потрябва в конкретната ситуация - на нея ще разчитам.

# 19 858
Какво му е нормалното да се тестват депутатите + администрация им, капацитетът е 350 души дневно, като почнат и съмнителните, се запълват всички тестове за 3-4 дни напред!?
Припомням мантрата на щаба - ако тестваме здрави хора, няма да получим положителни проби!

Капацитетът е 1300 проби на ден в пет лаборатории.
Правят по 300 защото това се подава от болниците като материал за изследване.

# 19 859
Не, статистиката беше колко е общия брой направени тестове на 1 милион жители. Ние имаме над 7к теста и около 7 милиона жители затова е 1200 теста на милион. И то без да се включват тези от частните лаборатории.
По същата статистика в Сърбия има двойно по-малко тестове.
За мен по-достоверно от бройката тестове са празните болници и интензивни отделения, това няма как да се пропусне. При разширяване на тестването се хващат по-леките случаи по периферията, а не по-тежките, те обикновено се хващат първи.
А информация за починалите в БГ имаш ли? Ако там има увеличение, може да се окаже, че хората "предпочитат" да си починат в дома, а не в болница и разбира се причината за смъртта не е КВ.

Общи условия

Активация на акаунт