COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 765
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 755
  • София
Нормално е да тестват всички депутати, не виждам защо се възмущавате.

А останалите и да ни тестват до един с какво ще ни помогне, освен че ще усмихне Мангъров. Днес ти няма нищо, утре може и да си заразен. Младите и леките случаи се лекуват вкъщи така или иначе, та пак не виждам ползата.

# 19 756
Бояна, как какво ще помогне?
Ще се изолират позитивните по къщите.

# 19 757
Какво му е нормалното да се тестват депутатите + администрация им, капацитетът е 350 души дневно, като почнат и съмнителните, се запълват всички тестове за 3-4 дни напред!?
Припомням мантрата на щаба - ако тестваме здрави хора, няма да получим положителни проби!

# 19 758
Позитивен разбираш че си, ако сам отидеш да се изследваш, това е. Който има капацитета-да се сети, да сметне кога да иде, да си плати тестовете.
Тези бройки обявените официално, са случайно хванати или с връзки с предходно случайно хванат.

# 19 759
  • София
Мисля, че подходът всички да се държат като позитивни е по-интелигентен от похарчването на милиони за милони тестове, които още утре няма да са с достоверна информация.

# 19 760
Мисля, че подходът всички да се държат като позитивни е по-интелигентен от похарчването на милиони за милони тестове, които още утре няма да са с достоверна информация.
Ама в едно домакинство е невъзможно.
Извън домакинството съм напълно съгласна.

# 19 761
  • София
Нормално е да тестват всички депутати, не виждам защо се възмущавате.

Щабът обяснява през ден как няма нужда да се тестват хора без симптоми. А като тестовете, които правят са до 300 на ден, то шансът за обикновените хлра със симптоми са доста малки.

# 19 762
Колкото  депутатите-сега е редно да се наредят пред Рамус те на свой ред. И да се самоизолират, докато чакат симптоматика някаква.

# 19 763
  • София
Мене, ако ме пита някой, зала Армеец е перфектна за такива, неосигурени. Колодрума в Пловдив, май и във Варна, вече направиха. Да им пратят само полиция, да ги следи да не направят поразии и са готови.
Дааа, има нещо, което се казва храна, хигиена, поддържане и медицинска грижа. За чия сметка? Пак на държавата т. е. за сметка на тези, които плащат данъци.
Хайде да се спре тази дискусия, понеже е безсмислена.
Дано никой не опре до тези зали.

В такива импровизирани лазарети ще е като в бежански лагери или като в залите, които оборудваха за жертвите на урагана Катрина. Една лекарка, пак от тези с епидемиологията в не помня кое интервю по коя програма каза, че тези дюшеци са меко казано неподходящи. Аз самата като се замисля колко попиват и колко не корони, ами не знам какво ще се завъди по тях. Отделно всякаква липса на сигурност. Ако това ни е резервът, значи сме на ниво соц, което преди преди 30 години.

За Втора градска не помня вече какво стана, нещо ми се върти, че направиха едно отделение, но не за тежки, нещо такова Фандъкова каза.

Да тестват за тези антитела или вече не знам колко вида станаха нещата. Вярно няма гаранция, че короната не повтаря, но поне по тези антитела, дето стават в средата и края на инфекциозния период ще ги има или няма да ги има.

За маските - вчера в репортаж в новините за бюрата по труда показаха една много интересна картинка - хората наредени през 2 метра под един прозорец на първия етаж. Една служителка оттам взема и дава документи. Има маска, но тя е смъкната под брадата й. Явно й пречи да говори. Е, те това за мен е пълна глупост от нейна страна - поне има маска, цял ден поток хора, и тя я смъкнала! Поне за себе си не мисли ли?

Сега се сетих за вчерашното с руснаците, защото им изгледах с половин ухо и новините - за карантина и подобни, са въвели нещата по много интересен и смислен начин - възходящи глоби и дори затвор по степен на причинена опасност на околните - за причиняване на заплаха и вреда на здравето и живота на други хора  - немарливост, неумишлена, умишлена.  За маски не помня да са въвели задължително.
Питаха един отговорен фактор къде е огнището в Русия - той отговори "на Рубльовка".

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 08:17 от Andariel

# 19 764
  • София

Ама в едно домакинство е невъзможно.
Извън домакинството съм напълно съгласна.
В едно домакинство, докато излезе теста и вече всички ще са заразени. За останалите, не виждам друг начин освен да се държат всички отговорно и не само сякаш другите са заразно болни, а и самите те. Човек не знае дали в момента не ръси нещо някъде. Хубаво отмениха заповедта за маските, но все пак продължавам да мисля, че е добре всеки да носи маска и да не се среща с хора, с които не е наложително да се среща.

# 19 765
Общо 412 в България .

Вече и в Русе .

Т.е нови 33 положителни проби .
Хоспитализирани 23 .

Общо хоспитализирани 146 .

Адемов постъпва в болница .

# 19 766
На 1 март бях в спешното, заради удар на главата. Направиха ми скенер на главата и рентген на бял дроб. През цялото време сестрата, която ми буташе носилката обясняваше за рентгена на белия дроб, че така е по протокол. Тогава не обърнах внимание, но сега се замислям, че може и да не е случайно. И лекар беше споделил на приятелка, че такива пневмонии на снимка досега не е виждал. Та имам малка надежда, че това нещо върлува у нас от по-дълго време и може би част от случаите на грип Б са били ковид, но като няма тестове не е станало ясно.

# 19 767
За хинина нищо не разбрах, а беше резонен въпрос.
Той сигурно е от компетенцията на другия щаб, който не разбрахме каква работа върши.

Бояна, всички да се държим отговорно не знам как ще стане. Опитът дотук показва, че не се случва.

# 19 768
Цеца Караянчева ли разпорежда кой да се тества, мислех че това се преценява от медицински специалисти?

# 19 769
  • София
Ха, журналист тихичко пита "тествани с какво". Отговор - не, няма да изпадаме в такива подробности. възможно е да е имало и друг въпрос, още по-тихо зададен и отговът да е за него.
Тестове на 1 милион население-
1276 +3000 от частни лаборатори.

"Ахааа, значи това е тяхната тайна" (както се казва в една реклама) - все пак тестове за текущо състояние има смисъл да се правят, ама нямало надеждни. До вчера казваха - ще тестваме накрая, защо ни е да знаем друго.

Общи условия

Активация на акаунт