COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 810
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 830
Значи сега депутата го вкарват в болница, за да имат оправданието да тестват всичките ни любими 240 народни представители, барабар с цялата администрация на НС, плюс и контактните им в къщи. И в крайна сметка едно поне 1000 теста ще заминат ей така, а да не говорим за капацитета на лабораториите. Демек за два дена спират да изследват обикновения редови гражданин, за да не би сакън да останем без депутати. Нещо взе сериозно да ми писва, а бях от доста стриктните и си седях в къщи.

# 19 831
Абсолютно, много емоция, много паника, от целия брифинг 3 нови изречения имаше. Питат до откат едно и също, абе кой ги праща тези журналя с ниска обща култура да задават въпроси. Белким един курс по елементарна биология да изкарат, за шести клас, пък после да се изтапанчват там да питат. Мен пък ми писна да им слушам едни и същи въпроси всеки ден, пък на генерала как не му писнА, не знам. Той вече с насмешка им отговаря. Ама губят време, вместо реалните въпроси да задават, го карат да им преподава шестокласен материал.

Мира, никой не те е карал да си стоиш вкъщи. Карат те да не се събираш с повече от още един човек, нищо друго. Както и да не ходиш на забранените места /които, апропо, точно затова са забранени, защото там имаше скупчване от недоразбрали какво трябва да правят/. Един от последните дни на мястото, където си разхождаме кучето, имаше стълпотворение не схващащи, че няма значение къде се намираш, ако има много хора около теб, ти представляваш проблем за тях, както  и те за теб.
Ама като си тълкувате волно мерките, така ще е.
В България така, ма онака. Ми по целия свят същото. Айде сега Стрина Пена ще реши какви да бъдат противоепидемичните мерки. Да, след като завърши обаче първо съответното висше образование, направи съответния 20-30-40 стаж в областта, нагледа се на епидемии от всякакво естество и т.н. и т.н.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 18:05 от Анонимен

# 19 832
  • Пловдив
Ми много ясно..без депутатите за къде сме? Кой ще лапа?
Абе ... пак казвам, че всичко е пародия! Истината никой не я знае още.

# 19 833
  • Другата България
Без осигуровки е 30 годишния мъж от варненското село Кипра, до Девня. Сега се лекува във Варна, но си е дошъл от Великобритания с лек автомобил. Представете си път с кола от Великобритания до Девня. Бензиностанции, тоалетни, кафета по магистралата.
Той и тук се е поразходил преди да влезе в болницата, хем доволно се е поразходил. ..

# 19 834
В СофияМед ще ги изследват. Не се казва какво е състоянието на Адемов, но той ще бъде хоспитализиран.
Едва ли някой си е мислил, че ще третират тая паплач по друг начин. Стойте си в къщи, скъпи избиратели!

# 19 835
Напълно съм съгласна с Косите на Вероника.
Направо е смешно като питат нещо, без да са наясно какво питат.

Не мисля, че проблемът е в тестването на депутатите. Очевидно капацитет има. Просто трябва да го ползват и за обикновените хора.

# 19 836
За Русе: Първи случай - 51 годишен мъж, работил в ски курорт в Австрия заедно с приятелката си. Прибрали са се в Русе на 16 март и са се самоизолирали. На 30 е бил приет в специализирано здравно заведение, след това преместен в инфекциозното отделение.

"Бил е приет в специализирано здравно заведение, а след това е бил преместен в инфекционното отделение на УМБАЛ "Канев"."

https://akcent.bg/?i=48534

На мен ми е странно защо са го приели първо в специализирано здравно заведение, а след като е дал положтелна проба е бил преместен в инфекциозното....???

# 19 837
  • Бургас
Значи сега депутата го вкарват в болница, за да имат оправданието да тестват всичките ни любими 240 народни представители, барабар с цялата администрация на НС, плюс и контактните им в къщи. И в крайна сметка едно поне 1000 теста ще заминат ей така, а да не говорим за капацитета на лабораториите. Демек за два дена спират да изследват обикновения редови гражданин, за да не би сакън да останем без депутати. Нещо взе сериозно да ми писва, а бях от доста стриктните и си седях в къщи.

Аз това го очаквах, за мен си е  чист сценарий, ако те не се изследват кой?!? простосмъртните - абсурд!

# 19 838
  • София
Затова питах и за лечението в частните болници, то пак ще е на частно, предполагам. А онези, които нямат пари? И те скоро ще са почти всички...
Мислиш ли, че в един момент дори да имаш пари, ще имаш избор дали да се лекуваш в частна или държавна болници и дали изобщо ще има къде да те лекуват.
Този сценарий ми е доста притеснителен.

Мога да ти кажа каво се случва, когато държавата е в паника и ТРЯБВА да спаси повече хора. Например Ню Йорк. В момента частни и държавни болници са под един знаменател и независимо колко висока здравна застраховка имаш, не получаваш по-различни грижи.

Скрит текст:
Вероятно ще тръгнат да ме оборят с предни случаи, но тази информация я имам от вчера.

Вярвам го това за САЩ, но там има държава, а тук няма. Българските частни болници са паразитни образувания, които едновременно източват ЗК и дерат пациентите. И епидемията и паниката няма да ги накарат да променят практиките си, напротив. С още по-голям хъс ще се втурнат да крадат. Да очакваш в тази ситуация чб на проявят съпричастност и да помогнат е все едно да очакваш мафията/организираната престъпност да се влючат в борбата с/у вируса.

# 19 839
  • София
Бояна е права, чисто комуникационно положението е покъртително. Реално информация не се дава, върти се и се суче и накрая нищо не става ясно.
Първо, трябва да се опише много ясно, като за малки деца, с песничка и анимационно клипче, ако щеш, при какви симптоми в кой момент какво се прави. Те може да се ядосват, че ги питат едно и също постоянно, ама редно е да се замислят, че има причина за това и тя е, че добре подредена и поднесена информация няма.
Второ, за тестовете и защо се правят толкова малко, това е абсурдно просто, да кажеш, че имаш капацитет за 1200, а правиш на ден 300, защото "толкова подават". Какво значи толкова подават, покрай един болен може цял квартал да се изследва, дори само до магазина да е ходил.
Трето, за Банско не се разбра нищо: държаха ги под карантина две седмици и вдигнаха карантината в момента, в който са взели тестовете, но те още не са готови (?!?!) - само аз ли намирам това за някакъв безумен абсурд?
Четвърто, за маските, да не отварям дума, че там вече излагането е като на кифладжии.
Пето, за парламента, ясно е, че няма да действат като при нормалните хора, ама поне седнете измислете два реда как и защо бе, ето, Бояна наготово им го написа сутринта, само да копират им стига,
Все едно Хармс ги е писал тия изявления, дето ги слушаме сутрин.
Само Кантарджийски ми е любимец Simple Smile Да го питат повече, той не може да се сдържа, душата, и всичко си изплюва както си го мисли Simple Smile

# 19 840
В СофияМед ще ги изследват. Не се казва какво е състоянието на Адемов, но той ще бъде хоспитализиран.
Едва ли някой си е мислил, че ще третират тая паплач по друг начин. Стойте си в къщи, скъпи избиратели!
В какво състояние е? Ако не го вкарат в болницата няма да имат оправдание да тестват останалите 240 хрантутници. Нали влизането в болница е основателна причина, за да се тестват контактните.
А жената, която е работела на гарата в Илиенци (ако не бъркам гарата, извинете ме) и е починала, там са сигнализирали РЗИ, за да тестват персонала контактен с нея, но познайте .... нищо. Сутринта началника на гарата го разказа в сутрешния блок на Нова.
Та какво беше? А, да - стойте си в къщи..... защото за вас-нас няма място в болниците.

# 19 841
Някакъв човек (вероятно организатор) обясни по БТВ, че все пак 'хиляди студенти ще пътуват в САЩ' през май

# 19 842
Във Франция правят 12 000 теста на ден, PCR. Населението им е 10 пъти по-голямо. В края на април смятат да успеят да тестват по 50 000 като им пристигнат машините .
Бояна, не знам какво ти е образованието, но по принцип /явно и ти знаеш/ няма значение АБСОЛЮТНИЯ брой тествани, а процентния, точно както си го написала. Т.е. съгласна съм с теб, да не излезе от цитата, че нещо друго имам предвид.
Даже снесоха цифри за дял от 1 000 000, айде сега тези, които твърдят, че не се извършват тестове, да посочат достоверен чуждестранен сайт, в който да е описана тази бройка тествани на 1000, за да си потвърдят теориите, иначе олеквате.
Някакъв човек (вероятно организатор) обясни по БТВ, че все пак 'хиляди студенти ще пътуват в САЩ' през май
Да обяснява Wink Wink Wink Пълнят ефирно време, ама като гледам има и кой да ги гледа.

А иначе - за информация - да пускат филмчета по епидемиология по тв. Дайте да пратим заявка. Някой, който му липсва информация, да се свърже със журналята по някой от каналите и да се започне масово обучаване на народите.
Аз лично се справям с информация от нета и с учебници, интересно ми е, ако ние не можем да се ограмотим сами, как пък се очаква от децата с дистанционното обучение.

# 19 843
Австрия и Израел са въвели носене на маска навсякъде
официалните наредби в Интернет - маски само в магазините.
Да напиша кратко продължението на тази сага (и за журналистите, които четат темата Simple Smile ). Маските в Австрия вчера вечерта се оказаха задължителни само в магазини над 400 кв м. Няма маски, хора, не могат да ги направят задължителни, това разбрах от цялото упражнение. Освен че и не помагат очевидно.

# 19 844
Скрит текст:
Затова питах и за лечението в частните болници, то пак ще е на частно, предполагам. А онези, които нямат пари? И те скоро ще са почти всички...
Мислиш ли, че в един момент дори да имаш пари, ще имаш избор дали да се лекуваш в частна или държавна болници и дали изобщо ще има къде да те лекуват.
Този сценарий ми е доста притеснителен.

Мога да ти кажа каво се случва, когато държавата е в паника и ТРЯБВА да спаси повече хора. Например Ню Йорк. В момента частни и държавни болници са под един знаменател и независимо колко висока здравна застраховка имаш, не получаваш по-различни грижи.

Скрит текст:
Вероятно ще тръгнат да ме оборят с предни случаи, но тази информация я имам от вчера.
Предполагам, ти си на място, където го виждаш реално. Какво да се оборва!
До вчера и аз вярвах, че "спасяваме" здравната система, за да може повече хора да получат адекватно лечение и жертвите да се сведат до минимум. Днес се чудя, как спасяваме нещо, което го няма. Имаме няколко болници, имаме и добри лекари, но система за лечение нямаме.

... за Банско не се разбра нищо: държаха ги под карантина две седмици и вдигнаха карантината в момента, в който са взели тестовете, но те още не са готови (?!?!) - само аз ли намирам това за някакъв безумен абсурд?
Не, не си само ти, но отговорът беше кратък и зле завоалиран.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 09:50 от Mama_Nana

Общи условия

Активация на акаунт