COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 339
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 815
Затова питах и за лечението в частните болници, то пак ще е на частно, предполагам. А онези, които нямат пари? И те скоро ще са почти всички...
Мислиш ли, че в един момент дори да имаш пари, ще имаш избор дали да се лекуваш в частна или държавна болници и дали изобщо ще има къде да те лекуват.
Този сценарий ми е доста притеснителен.

Надявам се след тази криза, да се намери начин, който да задължи хората, които не внасят осигуровки в БГ или не ползват такива описани от Хеликаза, да си внасят задълженията. В момент като този, не могат да бъдат оставени хората да умират, но не е честно към редовните и отговорни платци да поемат всички тежести.

# 19 816
  • Пловдив
Абе всичко е...мижи да те лъжа!
Баш кат за 1-ви април Simple Smile ще си покажат истинските лица, ама иска време.

# 19 817
  • София
Мисля, че по 300-400 са тестовете на проби от разни градове, но се споменаха тествани военни, лекари и пациенти, и прочее. Очевидно тестват много повече. Поне аз така го смятам, но като няма кой да попита...
Извън това и частните лаборатории тестват, за това не се представя статистика, а само положителни проби. Та вероятно си се тестват към 1000 и повече дневно.

Във Франция правят 12 000 теста на ден, PCR. Населението им е 10 пъти по-голямо. В края на април смятат да успеят да тестват по 50 000 като им пристигнат машините .

# 19 818
Питаха го за карантината в парламента...
Той извъртя, че заразеният последно е бил в парламента предишния петък...
Това е другото, което ме нервира яко. Едва-едва го питат нещо неудобно, той дава някакъв никакъв отговор и всички млъкват, сакън да не го притиснат малко. Имам чувството, че са ги подбирали с конкурс. Остава да почнат да се извиняват за въпросите си.

# 19 819
Е, ако е така, е още по-зле. Значи буквално нищо не тестваме.
   И нищо не правят. Повтаря се до посиняване "СтойтесиВкъщи!" - да се чудиш чия умна глава измисли тоя "слоган", а насреща - едно Голямо НИЩО.

# 19 820
Мисля, че по 300-400 са тестовете на проби от разни градове, но се споменаха тествани военни, лекари и пациенти, и прочее. Очевидно тестват много повече. Поне аз така го смятам, но като няма кой да попита...
Извън това и частните лаборатории тестват, за това не се представя статистика, а само положителни проби. Та вероятно си се тестват към 1000 и повече дневно.

Във Франция правят 12 000 теста на ден, PCR. Населението им е 10 пъти по-голямо. В края на април смятат да успеят да тестват по 50 000 като им пристигнат машините .
Излиза, че ние трябва да тестваме по 1200 на ден.
Дано да се сети някой да пита и да се уточни.

# 19 821
  • Точно където трябва
А депутата толкова ли е зле, че в болница?! Сакън, да не го изтървем. На неудобните въпроси, доколкото смее някой да ги зададе се отговаря с: Разбирам въпроса, няма да влизам в тая полемика.
Повече от всичко ме дразни наглостта и самонадеяността им.
Мисля, че ЛЛ са инструктирани да преценяват за кой да изпратят линейка, и това не е според здравословното състояние. А тези, които не искат да избират, не вдигат. Дано не се налага да разбера моята от кои е.
По принцип не съм черногледа, но не ми дават основание да мисля друго.

# 19 822
  • София

Излиза, че ние трябва да тестваме по 1200 на ден.
Дано да се сети някой да пита и да се уточни.
Така излиза и мисля, че го правим, но като сбор от цитираните от щаба, тестовете на частните лаборатории и други тестове, тип, тестове на персонал в болници и на военни, които бяха цитирани. Да имахме нормални журналисти вече щяхме да знаем. Но нямаме.

# 19 823
Капацитета за брой тестове на ден е около 1300. Към момента най-голямата бройка подадени тестове към лаборатории е не повече от 400. Спрямо другите европейски държави тестовете на 1000 души от населението са приблизително еднакви стойности.

# 19 824
  • Пловдив
Съвсем в конспирации навлязохте...личният лекар си имал списък на кого да се изпрати линейка и на другите не вдигал...Щом сте за линейка, звъннете вие на 112 или и там има списък...

# 19 825
Е, ако е така, е още по-зле. Значи буквално нищо не тестваме.
  И нищо не правят. Повтаря се до посиняване "СтойтесиВкъщи!" - да се чудиш чия умна глава измисли тоя "слоган", а насреща - едно Голямо НИЩО.

Главата, която го е измислила не знам дали е умна, но е достатъчно разумна. А разчитането на слогана е според възможностите на всяка отделна глава. Аз го разчитам така: никой няма да си мръдне пръста за теб, ако се заразиш. Никой няма да те тества, нито ще те лекува. За теб място няма, защото не си нито от важните на деня, нито си милионерка, за да затворят цяла болница заради теб. Затова си стой у дома. Това е единственият ти шанс да останеш жива. И аз правя каквото мога.

# 19 826
Смятам, че ген. М. е притеснен. Или изморен. Не ми харесва как изглежда. Хич, не му е лесно.
https://petel.bg/Mutafchiyski-si-izbarsa-ochilata-s-maskata-prot … vi8hBxIGlX1GoW8MI
Така е, уморен е.

# 19 827
Без осигуровки е 30 годишния мъж от варненското село Кипра, до Девня. Сега се лекува във Варна, но си е дошъл от Великобритания с лек автомобил. Представете си път с кола от Великобритания до Девня. Бензиностанции, тоалетни, кафета по магистралата.
Това "Стойте си в къщи" не важи за много хора. Работя на такова място, където е невъзможно. Ако аз стоя в къщи, колежките ми денонощно трябва да са на работа.

# 19 828
Затова питах и за лечението в частните болници, то пак ще е на частно, предполагам. А онези, които нямат пари? И те скоро ще са почти всички...
Мислиш ли, че в един момент дори да имаш пари, ще имаш избор дали да се лекуваш в частна или държавна болници и дали изобщо ще има къде да те лекуват.
Този сценарий ми е доста притеснителен.

Мога да ти кажа каво се случва, когато държавата е в паника и ТРЯБВА да спаси повече хора. Например Ню Йорк. В момента частни и държавни болници са под един знаменател и независимо колко висока здравна застраховка имаш, не получаваш по-различни грижи.

Скрит текст:
Вероятно ще тръгнат да ме оборят с предни случаи, но тази информация я имам от вчера.

# 19 829
Аз го разчитам така: никой няма да си мръдне пръста за теб, ако се заразиш. Никой няма да те тества, нито ще те лекува. За теб място няма, защото не си нито от важните на деня, нито си милионерка, за да затворят цяла болница заради теб. Затова си стой у дома. Това е единственият ти шанс да останеш жива. И аз правя каквото мога.
Абсолютно, а и още нещо - от един млад и един по-възрастен има система за избор, младите ще носят пари за икономиката, т.е. те са актив, а по-възрастният е пасив. Ама, както каза някой, има хора, които разбират баааавно.

Общи условия

Активация на акаунт