COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 154
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 800
Това за Илиянцк е смислен въпрос наистина.
За тестовете не знам какво да отговори вече.
Мен ми писна да слушам едно и също за китайските. Не знам на журналистите как не им писна да питат.
Чакам въпроса за пика.

О, да, забравих, че тестват по няколко пъти. Това го намирам за безсмислено. По-добре да изписват подобрилите се и да ги карантинират 30дена.

# 19 801
Пик ще има, като почнат да запълват капацитета за тестване...

Говорят се противоречиви неща...уж лабораториите работеха денонощно...ама пак ползваме 25% от капацитета им

# 19 802
Аз предполагам че  тия хора са работили на договор и нашата здравна каса ще си иска парите от държавата от която идват .
Нямам идея дали могат да ги искат,но ако могат ще  е само за легално работещи,а не за нелагалните и на черно работещи,вкл.и малцинства...

Сори, не може. Български граждани са. Това, че с труда си са подхранвали чужда икономика си е тяхна работа. Ако нямат осигуровки в България трябва да си ги внесат и толкова. Но чужда държава за български граждани няма как да стане.

# 19 803
Аз съм потресена, че имали възможност да правят по 1300 теста, но правели по 400 лабораториите, защото не им се изпращали повече материали!

Ами с останалия капацитет да тестват медици, примерно. Така харесваният Мутафчийски, всъщност е един лаладжия, възприел бойкоборисовата тактика на честа смяна на мнението и увъртане и отплесване в странични теми, когато не му харесват въпросите.

Ех как няма някой журналист да го подхване както си трябва....

# 19 804
Аз предполагам че  тия хора са работили на договор и нашата здравна каса ще си иска парите от държавата от която идват .
Нямам идея дали могат да ги искат,но ако могат ще  е само за легално работещи,а не за нелагалните и на черно работещи,вкл.и малцинства...

Сори, не може. Български геаждани са. Това, че с труда си са подхеанвали чужда икономика си е тяхна работа. Ако нямат осигуровки в Нългария трябва да си ги внесат и толкова. Но чужда държава за български граждани няма как да плаща.

Пак нова версия имаше днес. Първо - държавата ще плаща за неосигурените, днес Мутафчийски каза, че никой няма да плати на ВМА ....

# 19 805
Мен повече ме вълнува как ги озаптяват да не се събират на тумби и да не предават заразата. Не виждам ефективни методи за това. Вчера даваха по ТВ снимани между блоковете, не са променили навиците си....../ясно е за коя група граждани говоря..../

# 19 806
И като ни тестват няма да се промени картината. Всички са се хванали за това масово тестване, защото всичи ни е страх и поне по няколко пъти на ден имаме симптоми на коронавирус. И все пак, не мисля, че това в момента би променило нещо освен, че всички, които вярват, че са го изкарали през януари ще научат, че това не е вярно.
Ще трябва психически да се справим по друг начин.
Разбирам те, моето мнение се припокрива с твоето, но когато има случай на човек с респираторно /и не само/ оплакване, не е логично да се обади на ЛЛ, да му назначи по телефона симптоматична терапия /парацетамол, витам С, аналгин/ и след 5 дни този човек да го хоспитализират със среднотежко или тежко състояние.  Има един момент, който може да бъде решаващ за добър изход при лечение и тестът е начина да не се пропусне. Може да искам много, но не виждам как иначе би могло да се ограничат щетите.
Същото е за хора, които са стигнали до болница поради други причини /бъбречна криза, примерно/. Трябва да го тестват, спестяват се карантина, заразен персонал.

И Банско пак го смотолевиха.

# 19 807
Елфичка, пак глупости!

Гражданството не е обвързано с  осигуровките за здраве. Ето аз съм български гражданин и ангажименти за лечението ми има държавата Австрия, на която плащам за това. Когато ползвам медицинска помощ в България плащам, а тукашната здравна каса възстановява разходите.

# 19 808
Ставаше дума за неосигурени, които вероятно не са плащали осигуровки и в ЕС....иначе има логика да са осигурени и тук....

# 19 809
  • София
И като ни тестват няма да се промени картината. Всички са се хванали за това масово тестване, защото всичи ни е страх и поне по няколко пъти на ден имаме симптоми на коронавирус. И все пак, не мисля, че това в момента би променило нещо освен, че всички, които вярват, че са го изкарали през януари ще научат, че това не е вярно.
Ще трябва психически да се справим по друг начин.
Разбирам те, моето мнение се припокрива с твоето, но когато има случай на човек с респираторно /и не само/ оплакване, не е логично да се обади на ЛЛ, да му назначи по телефона симптоматична терапия /парацетамол, витам С, аналгин/ и след 5 дни този човек да го хоспитализират със среднотежко или тежко състояние.  Има един момент, който може да бъде решаващ за добър изход при лечение и тестът е начина да не се пропусне. Може да искам много, но не виждам как иначе би могло да се ограничат щетите.
Същото е за хора, които са стигнали до болница поради други причини /бъбречна криза, примерно/. Трябва да го тестват, спестяват се карантина, заразен персонал.
А, аз просто не съм привърженик на това да се тестват всички в момента, но ако някой е болен да го тестват, естествено. Или поне да му изпишат антибиотик, да му направят снимка. Не мисля, че сега има други вируси, но може все пак човек да си направи и нещо бактериално без да има коронавирус. Напълно съм съгласна, без да съм лекар, де, но някак западняшкото лековато поведение тип пий чай и парацетамол, не ми се струва ок. Поне АБ трябва. И тест, да, но засега хората си ги правят частно. Затова питах и за лечението в частните болници, то пак ще е на частно, предполагам. А онези, които нямат пари? И те скоро ще са почти всички...

# 19 810
Бойко като наричаше журналистите "мисирки" те се сърдеха. Ами да се видят колко са неадекватни и послушни.
Много от събитията се случват точно защото няма коректив. А коректив би следвало да са журналистите, които да задават точните въпроси. Толкова ги е страх да питат, че чак се изнервям да ги слушам. Пародия.
Значи обикновеният човек ще си стои под карантина, ако се окаже контактен с болен от коронавирус, а правителството - не? За тях ще изразходят стотици тестове, след което депутатите ще си продължат живота, без по никакъв начин да спазват собствените си наредби? Откъде накъде? Ако утре аз се окажа контактна може ли да направя същото - да изискам тест и да си свиркам, ако е отрицателен.

# 19 811
Питаха го за карантината в парламента...
Той извъртя, че заразеният последно е бил в парламента предишния петък...

# 19 812
Аз съм потресена, че имали възможност да правят по 1300 теста, но правели по 400 лабораториите, защото не им се изпращали повече материали!

Ами с останалия капацитет да тестват медици, примерно. Така харесваният Мутафчийски, всъщност е един лаладжия, възприел бойкоборисовата тактика на честа смяна на мнението и увъртане и отплесване в странични теми, когато не му харесват въпросите.

Ех как няма някой журналист да го подхване както си трябва....
400нови им подават. Аз така го разбирам.
Обаче тестват някои позитивни повторно.
Но всъщност дори и повторно да тестват всеки ден всички болни, пак им остава свободен капацитет .
Малоумно е.

# 19 813
Аз от предишните му изказвания разбрах, че в бройката подадени тестове в лабораториите влизат и тези, които се потвърждават и препотвърждават....

# 19 814
Е, ако е така, е още по-зле. Значи буквално нищо не тестваме.

Общи условия

Активация на акаунт