COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 555
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 030
Скрит текст:
Снежана, Генералът каза, че поради внезапната смърт се предполага белодробна емболия, а не пневмония. Дори не спомена сърце.

Би било редно, ако младият мъж е починал от белодробна емболия да бъде изваден от статистиката за смъртност от ковид.
Само че казаха преди дни, че щом има доказан ковид, се отчита като починал от ковид. Ако не сменят мнението си до утре.

Тази глупост изкуствено ще надуе процента смъртност.

Не съм го слушала, все се успивам. Вчера го четох в btvnovinite, та от там ми е дошло в главата, че сърцето е спряло.
Ако в Италия и Испания също не ги вадят от статистиката е много глупаво. Това значи, че в тази статистика има и починали от инсулт, инфаркт, емболия и т.н. Ако в Китай са ги отсявали, което лично ме съмнява, е възможно затова да е тази разлика в цифрите.

# 21 031
Франсоаз, най-ценен е личният опит. Иди се запиши доброволец в някоя болница и сама ще се убедиш има ли, няма ли ситуация с корона вирус.
Георги Дяков, хайде обясни ни тогава колко мг/ кг телесно тегло се дозира хлорохина Simple Smile Щом само ти от цялата държава знаеш.
Давам отговор, макар и да няма смисъл и масово тука са от Академик нагоре. Правилната доза, която БИ ТРЯБВАЛО да е ефективна при коронавирус е 400 мг в ден 1, и след това същата още 5 дена. Докладвано е и за успешно лечение с 600 мг в ден 1 и 400 мг дневно за следващите 2-5 дена.
Има си начини на лечение с този медикамент. Въпроса е дали дозата примерно от 200 мг на таблетка е еднаква като активно вещество или е било петък и нещата са се объркали, та са се завишили активните съставки. Както и дали лекаря не е проспал дозиране или нещо такова, та е дошла атриална фибрилация. А ако пък пациента има неоткрито състояние с коагулация на кръвта или проблем с QT интервала без да е видян какво правим. Ми уморяваме го!

# 21 032
Относно прословутото изказване на вирусолога от Бон, който беше цитиран от скопска медия и се получи развален телефон. Ето го оригиналното му изказване. Трябва да се скролне надолуза който иска да чете на немски.

https://www.t-online.de/nachrichten/id_87637196/tagesanbruch-zur … hen-hoffnung.html

Става дума за професор Хендрик Щреек, директор на института по виросология към университетската клиника в Бон.

Мащабно проучване в Хайнсберг (мястото с най-много заразени в СРВ) в Северен Рейн-Вестфалия ни дава надежда.  Корона вирусът е бушувал там още от самото начало и много хора са били заразени на карнавала.  Сега вирусологът Хендрик Щреек изследва разпространението с екип на място.  Има много признаци, че най-тежките огнища на корона всъщност винаги се случват след големи събития: карнавалните празненства в Хайнсберг, ски партито Ишгл, футболнен мач в Бергамо, парти в берлински клуб.  Засега не е открита инфекция при мимолетни срещи между хора, например в супермаркета или в автобуса.

Затова вирусологът формулира предпазливо междинно заключение: "От една страна, определено трябва да избягваме събития с много хора, които празнуват в затворено пространство през следващите няколко седмици и месеци. Защото, ако отново имаме такива големи огнища, това ще бъде трудно за здравната ни система. От друга страна  мисля, че ресторантите, магазините, супермаркетите и т.н. не представляват риск от заразяване. "

Вирусологът и неговият екип все още се нуждаят от няколко дни.  Ако обаче успеят да обосноват своята хипотеза, първоначалните ограничения могат да бъдат облекчени в обозримо бъдеще.  Спокойно можем да се справим без партита и големи събития за известно време, ако успеем да се върнем на търговската улица, на работа и приятели без притеснения.

# 21 033
Сега има тестове за контактни, та по-голямо внимание биха ми обърнали в такъв случай, отколкото реално да ми се яви нужда.
Бях писала преди време, че се съвързаха с нас, защото сме имали контакт. Но общо взето казаха да се обадим, ако сме болни и да си стоим у нас. На тест не се надявам аз лично. В крайна сметка ние не бяхме отишли на уоркшоп, но имената ни бяха в списъка, защото не можехме да сторнираме, та малко ни олекна.

# 21 034
  • София
Вчера слушах Кантарджиев, обяснява по случай зададен въпрос за ваксина. Как вирус от животно на човек се адаптира - 1 ставаме по-лесно възприемчиви, 2 предавайки се от човек на човек по - малко безопасен.
Трябват месеци за да се отчетат късните странични ефекти, един път здравно заразяване, втори път ваксиниране плюс заразяване.

Вече повечето от екрана смениха плочата, това как вируса си мутира го настояваше преди това д-Мангъров
Извинете, не ви разбирам. Може ли да поясните?

# 21 035
  • Пловдив
В Китай скриха реалните цифри, изобщо не може да се разчита на техните данни.
Хора с хронични заболявания могат да си живеят доста дълго, а ковид да е усложнило положението им и да е довел до смърт.
Всеки ден се намира някой в темата да пише за конспирации, неверни данни и какво ли още не.
Добре, не вярвате на Китай, не вярвате на данните от Италия, абе целият свят ли лъже? Франция, Испания, Белгия, САЩ. И там ли лъжат?

# 21 036
  • Сф
Какво печелят политиците от цялата тази работа?

Прекрасна възможност да изследват поведението на нацията. Дори не е война, какъв подарък за тях легитимно да вкарат електората в състояние на силна паника и да сметнат, колко от тях ще загубят разсъдък дотолкова, че да приемат безкритично всякакви мерки и да молят за още. Аз да съм на тяхно място, щях да съм проучила всички нюанси на реакциите на населението. А каква прекрасна система за следене могат да ни натресат с абсолютното ни съгласие и одобрение. Добре си постилат.

Руснаците хубав виц са пуснали. Тяхното ФСБ разпръсква хора, вкарва ги по домовете, затваря паркове, прилага все по-силови мерки. Питат ги: Как вашите мерки ще повлияят епидемията? ФСБ: Епидемия? Каква епидемия?

# 21 037
  • Bulgaria
Надежда от Гърция - скоро може да има много ефективно лечение за тежки случаи на коронавирус.

https://www.actualno.com/topnews/nadejda-ot-gyrcija-skoro-moje-d … news_1449101.html

# 21 038
Добре е да се прави разлика между "има вирусна епидемия и необходимо да се вземат мерки да не се разпространи" и "буря с невиждана ярост ще ни помете".
Слушам тона на медиите и ръководните фактори и установявам, че идва апокалипсиса.
Слушам тона на лекарите и...ами не идва апокалипсис. Има вирус, нанася поражения, борим се с тях. На пресконференциите ни казват - имаме н-на брой в тежко състояние, докторът от ВМА казва - имаме хора в по-сериозно състояние, лекуваме ги с антибиотици, не се налага да ги слагаме на кислородни апарати засега.
Та, всяка информация може да бъде поднесена спокойно и обективно, а може и да свирим на струната "всичкишеомрем". Въпрос на избор е на коя да откликнем.

То ако имаше универсална и общовалидна струна на която да се свири така, че целокупния български народ да прояви нужната доза внимание и отговорност, щеше да е чудо и да сме някакво велико общество от мислещи хора.

Нормално е да се избере струна, която нискоинтелигентните няма да игнорират.

Тона на лекарите къде го слушате? На мен, колкото съм засичала от големите болници с много случаи, лекарите ми изглеждат отчаяни на моменти.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 11:48 от Анонимен

# 21 039
Моята конспирация не е, че светът лъже в данните, че не умират хора и вирусът го няма, а че вирусът е човешко творение с цел да предизвика срив на Европа предимно, вместо трета световна да кажем. Предвид предходните включвания и опити за сътресения, с които се справи Европата, някак ми назряваше мигът на нещо голямо и страшно. И в тази връзка аз си чакам момента на вълшебното лекарство, което великият сътворител на ковид-19 ще извади и ще обере лаврите и парите, след като дестабилизацията придобие желаните размери. Това ми се върти в ума, но никой не може да каже каква е истината. Всъщност тази тема вече е коментирана, но реших да се изкажа.

# 21 040
  • Пловдив
Аз имам астма. Обикновена настинка я карам доста тежко, но не съм умряла от усложненията. Белият ми дроб е сниман и сканириран вече не броя колко пъти. И сега ако се гътна ще е от астмата. ИзЯсни ми се.

# 21 041
Скрит текст:
В Китай скриха реалните цифри, изобщо не може да се разчита на техните данни.
Хора с хронични заболявания могат да си живеят доста дълго, а ковид да е усложнило положението им и да е довел до смърт.
Всеки ден се намира някой в темата да пише за конспирации, неверни данни и какво ли още не.
Добре, не вярвате на Китай, не вярвате на данните от Италия, абе целият свят ли лъже? Франция, Испания, Белгия, САЩ. И там ли лъжат?

Това не са конспирации. Не говорим и за хора с хронични заболявания, които са починали от усложненията. Не може човек, който е получил емболия да е в статистика, починал от COVID-19. Между двете неща няма нищо общо. Това фалшиво вдига процент на смъртност.

# 21 042
  • Варна
Искам да попитсм нещо. Тези 25 човека,които са излекувани разбрах,че са изписани от болницата. А какво се случва с всичките останали (282) човека на домашно лечение? Правят ли им се тестове или са ги забравили, няма как от толкова много хора били то симптоматични или асимптоматични, да няма нито 1 с отрицателен тест.Никой ли не се пита това? Реално има повече хора под димашна карантина,отколкото в болница. Освен това какво се случва с тези семвйства,кой ходи да им пазарува,да им плаща сметките,да им разхожда кучетата?? Щом те не могат да излизат. И докога няма да могат да излязат,след като не се знае дали не са излекувани?

И аз все това се питам и се чудя как никой не се сети да пита това. Оздравелите 25 са хора, които са били хоспитализирани и са изписани с два поредни отрицателни теста. Част от тях са регистрирани сравнително скоро като заболели. Доста преди тях има много, които са били позитивни, но не са приемани в болница. Защо не се следи какво се случва с тях?

# 21 043
Скрит текст:
Някой правилно написа, че конспирациите относно ситуацията са за хора с умствени дефицити.

Хаха, аз, ама се изразих малко по-меко де, Дева Simple Smile

Не са непременно "дефицити" в смисъл на олигофрения (означава малко интелект). Просто хората, при невъзможност да си обяснят някои факти, било то поради незнание или неразбиране, са склонни да съчиняват всевъзможни глупости или да вярват на такива.
Все пак, вярно е, че в повечето случаи, конспиративните теории намират почва сред по-слабоинтелигентни индивиди.
Това го наблюдавам в обкръжението ми, именно най-слабоумните вярват в конспиративните теории.

в конспирации не вярвам, но измамни схеми на правителствено ниво съм убеден, че има
колкото по-голям е залогът (пари и власт), толкова по-незначителен е човешкият живот заложен на карта
в този ред на мисли все още чакам масовия мор в Индия

# 21 044
Слушах днес Министъра на образованието и с идеята децата да влязат в училище на 14 май,
Защо ли това ми се струва нереалистично?
14 юни е друг въпрос, да , но Май е прекалено скоро, колко от вас ще си пуснат децата сред всички други в една сграда след едва приключило ИП . .......

Искрено съжаление  отправям към децата след 7 и 12 клас, всичко е напълно неясно за тях.
Министъра каза че се обмисля и учене през събота, а аз си мисля че и през лятото ще трябва, дано не съм лош пророк.

Е добре де. Аз не разбирам, защо е нужно учене събота и лятото? Те децата и сега си учат. Какво пречи да ги оценяват?

Общи условия

Активация на акаунт