COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 427
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 970
Кабинетът на ЛЛ къде е? Няма ли регистратура да питаш дали е на работа или някой я замества.

В момента е недопустимо да не вдига. Ако продължи, оплакване в НЗОК.

ДКЦ-2 Пловдив, не съм ходил до болницата - нали уж не трябвало да се ходи а да се звъни. Ама то ако е за ходене ще ида направо в Каспелата, там съм ходил до сега с допълнителното ЗО.

# 20 971
И ние сме към Булстрад и писаха, че поемат. Обаче сега ги удължихме и не съм чела дали в новите условия ще е същото.

Твърде възможно е храчките да са от спиране на цигарите. Натиск в гърдите освен кашлицата е най-често като симптом на вируса.

https://www.bulstradlife.bg/articles/vazhno-sobshchenie-za-klien … ka-zdravna-grizha

"Във връзка с развитието на епидемиологичната обстановка в страната, бихме искали да потвърдим, че ползваната от Вас застраховка „Здравна грижа“ покрива неoбходимите консултации, прегледи и лечение при симптоми на настинка, грип или корона вирус, включително пневмония до нивото на избраното от Вас покритие (под формата на абонамент или възстановяване на разходи), съгласно Общите условия по застраховката."

А за натиска - или го нямам, или не мога да определя да имам такъв.

# 20 972
Някой правилно написа, че конспирациите относно ситуацията са за хора с умствени дефицити.

Хаха, аз, ама се изразих малко по-меко де, Дева Simple Smile

Не са непременно "дефицити" в смисъл на олигофрения (означава малко интелект). Просто хората, при невъзможност да си обяснят някои факти, било то поради незнание или неразбиране, са склонни да съчиняват всевъзможни глупости или да вярват на такива.
Все пак, вярно е, че в повечето случаи, конспиративните теории намират почва сред по-слабоинтелигентни индивиди.

# 20 973
  • София
Да, нещо такова - колкото по-малко знаеш, толкова по-лесно да се хвърлиш на конспиративното лесно смилаемо обяснение: бог пуска гръмотевиците; ваксините водят до аутизъм, кемтрейлс ни обгазяват.
И  е някак си успокояващо да си мислиш, че зад всичко има някакъв Грант План. Ама няма.

# 20 974
Не знам доколко и дали всичко е вярно в тая статия, но че има задкулисни игри, спретнати под лозунга "Борба с коронавируса!", е сигурно.
Дори в световен мащаб, все още не е достигната бройката заразени/болни, на  7  500 000 000, нужна за да се обяви пандемия.А тя е обявена от поне месец насам, при в пъти по-малко случаи.
Защо?

Аз питах, ама да припомня...
Защо миналата година, например, при над 200 000 болни от грип, и около 2000 починали ОТ грип и усложненията му-основно от пневмонии, никой  не би тъпана?
Тогава не ви ли беше страх за родителите и децата ви?Те не бяха ли застрашени?
Ето, аз ще ти отговоря.Досега не съм се чувствала така застрашена, нито за мен нито за близките ми.
Скрит текст:
[[/b]spoiler]И всички сме карали и грип и специално аз 2 пневмонии като дете.И сме оцелели.Никога, освен по време на войни, не съм виждала по тв подобни ужасии.Полеви болници, агонизиращи хора и т.н.
Има нещо друго обаче.Скоро бях доста дълго в реанимация.Научих , казаха ми работещите там,а и видях че много хора не могат да приемат реалността.Сега мисля се случва нещо подобно.
Ако нистина те успокоява теорията за конспирация, следвай я.Късмет и здраве ти желая и на всички.
Дано отмине по- скоро!
[/spoiler]
А не се ли питаш Защо?
Дали, ако миналата година, всеки ден те "събуждаха" с новини, тип
"Днес, регистрирани нови 386 болни от грип, починали за последните 24 часа-98 души!", нямаше да умираш от ужас и паника?
Но понеже тогава никой не всяваше паника, въпреки че ежедневно хора умираха от грипа и усложненията му, хората живеейки в неведение, не изпитваха страх и паника.
Сега те е страх, защото те принуждават да те е страх.

# 20 975
В Австрия имат добър план : ще тестват 200 здрави индивида, подбрани на случаен принцип. Отделно ще тестват и население в Тирол за което се знае, че са изкарали вируса и ще проверят колко и какъв имунитет имат.
Ето, това е смислено. А у нас какво?  Какъв е плана, защо пропуснаха да изследват Банско?  Аааа, да, за да има за все парламента. Затова настройват масата срещу мерките си. Или да влизат в час, или ще има бунтове и не се знае на къде ще избие.

# 20 976

Само от коронавирус ли умират хората?
Не, не е само от коронавирус. Ето в тази статия се разказва за последната пловдивчанка заразена с корона. Заразена е от синът и, който е тираджия. По между другото пък се оказва, че бащата на тираджията е починал преди 4 дена от бронхопневмония. Толкова за статистиката... Знам, че има някои,  дето говорят - сега всеки умрял ще го пишат, че е от корона. От тази статия извода е друг.
https://glas.bg/balgariia/plovdivchankata-koronavirus-e-zarazena … iradzhiia-429038/

Само се предполага, че жената се е заразила от сина си. Въпросният е под карантина, но не се знае дали е болен или приносител, или съвсем здрав.

# 20 977
  • София
Франсоаз, най-ценен е личният опит. Иди се запиши доброволец в някоя болница и сама ще се убедиш има ли, няма ли ситуация с корона вирус.

Абсолютно, това е отлична идея. Нека всички, които така или иначе са сигурни, че ще го изкарат леко да свършат нещо полезно. Хем и там има доста движение, няма да лежат на дивана.
Аз родителите си ги ваксинирам срещу грип и не, не съм се притеснявала.

Всичко хубаво се жалваме за "обикновения данъкоплатец", но колко от вас, близки и познати си плащат данъците, не представят донагласени фактури, издават касови бележки на всяка продажба, плащат си ДДС, не крият оборот и тн и тн. Или плащат данък при отдаване на имот и хиляди други начини на печалба. Не мисля, че са много.
Каквито сме ние, такива са и управляващите. Wink

Георги Дяков, хайде обясни ни тогава колко мг/ кг телесно тегло се дозира хлорохина Simple Smile Щом само ти от цялата държава знаеш.

# 20 978
Kostamosta, имах предвид да звъниш на рецепция, не да ходиш, щом е ДКЦ, имат телефон задължително.

# 20 979
  • София
Франсоаз, 2000 починали са 0,03% от населението.
Натоящият вирус, без взети мерки, убива горе-долу по 10 на това, държавите със закъснели мерки го изпитват в момента на гърба си. Ако не се бяхме затворили, щяхме да имаме 20-тина хиляди в края.
Не знам точно кое продължаваш да не разбираш, честно.  Даже не се и ядосвам вече, минах я тая фаза.

# 20 980
Не знам. Умна или тъпа, аз допускам всякакви варианти, не вярвам напълно на това  което ми поднасят медиите. Животът ми е дал доста сурови уроци в моментите, в които съм вярвала безрезервно в сдъвканото и изложеното пред простосмъртните. Нищо не твърдя, само казвам "не знам". Но в случая няма никакво значение причината за ситуацията, а как да я преборим. Не виждам защо продължавате да ровите в тази насока и защо нямате никаква и най-малка толерантност.
Някой би ли написал данните от днес, нямам възможност да се информирам по друг начин сега.

# 20 981
Ето, аз ще ти отговоря.Досега не съм се чувствала така застрашена, нито за мен нито за близките ми.И всички сме карали и грип и специално аз 2 пневмонии като дете.И сме оцелели.Никога, освен по време на войни, не съм виждала по тв подобни ужасии.Полеви болници, агонизиращи хора и т.н.
Чувствате се застрашени, защото някой се е погрижил да ви създаде това чувство. Медиите насаждат страх и паника, показват изградени полеви болници с празни легла, броят се болни и починали всеки ден.
Отделно плашилата Италия и Испания - замисляли ли сте се, че може да са манипулирани някои клипчета, циркулиращи в соц. мрежи? Около 90 % от материала, който се създава в нет-а е фейк.
В комбинация с новините за нов и непознат вирус и ето ти психоза. Трябва да се замислиш малко по-дълбоко, за да прозреш, че психозата е изкуствено създадена. Ако не го направиш, оставаш на това ниво - гледаш новините, броиш труповете, бършеш с белина и умираш от страх.
Не отричам епидемията, не смятам, че проблем не съществува. Смятам само, че сериозността му е изкуствено раздухана, което е една от основните причини за блокирането на здравната система. Тя блокира повече от създадената паника, отколкото от някакви купища реални болни, поне у нас в БГ е така.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 10:41 от Анонимен

# 20 982
  • Русе
Когато информация липсва, е нормално да има съмнения. Не е задължително да си нискоинтелигентен

Не знаем причините за смъртността. Снощи отново изчаках края на денонощието да следа информацията в реално време за Италия,на https://countrymeters.info/en/Italy. Отново показа средно число. Кое не е точно - тази информация или публикуваната актуална за смъртните случаи от короната там.

Не се коментират обичайните случаи на белодробни инфекции преди пандемията. Тук съфорумци споделяха, че още януари е имало завишено внимание за такива случаи.Търсих саттистиката на СЗО, но не открих, а преди време имах достъп до подробни теблици. Не казвам, че сега няма, просто не ги открих . миналата година имаше много случаи ан белодробни инфекции в САЩ, обвиниха вайп.

От какво умират болните , възможно ли от странични ефекти на лечение.

Защо пулмолог, за който се очаква да не е ограничен и запознат с риска преглежда пациент без предпазни средства.

За наслагването на обтоятелства от геополитеческо значение изобщо няма да започвам да говоря

# 20 983
За мен цялата история с грип Б си беше протакане от незнаене какво да правим.... вероятно са имали вече съмнителни непотвърдени.

# 20 984
Някой правилно написа, че конспирациите относно ситуацията са за хора с умствени дефицити.

Хаха, аз, ама се изразих малко по-меко де, Дева Simple Smile

Не са непременно "дефицити" в смисъл на олигофрения (означава малко интелект). Просто хората, при невъзможност да си обяснят някои факти, било то поради незнание или неразбиране, са склонни да съчиняват всевъзможни глупости или да вярват на такива.
Все пак, вярно е, че в повечето случаи, конспиративните теории намират почва сред по-слабоинтелигентни индивиди.
Това го наблюдавам в обкръжението ми, именно най-слабоумните вярват в конспиративните теории.

Общи условия

Активация на акаунт