COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 452
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 895
Благодаря ви за съветите.Ще й кажа да отиде при кмета,тъй като не само тя има този проблем.Приключвам с въпросите,тъй като се отклонявам от основния акцент в темата.Само ще отговоря на последните постове с това,че не й е удобно в 06:45 ,понеже е на 40 и не може да пазарува рано.Освен това,тя отива до областния град всяка събота,тъй като братовчедка й е в чужбина и й изпраща пари за майка си тогава.Пазарува това,което не може да намери в селото.И така,че да има за цялата седмица+лекарства.Леля й трябваше да се оперира март месец,но се отложи заради ИП.Сега й изписаха капки за очите с цел да се намали вътреоточното налягане,които са за 20 дена.И като й изпратят пари,пак ги купуват.А сигурно се сещате,че в селото нямат уестер юнион.Благодаря.Като говори с кмета,ще ви пиша какво й е казал.

# 20 896
Сега социалния министър каза брой издадени болнични с диагноза корона 2072 броя , а на щаба бройката сутринта 449 - не ми се връзват нещата, относно  парламентарните хрантутници снощи казаха че държавата им поема тестовете.

Вероятно включват и карантините, които не са тествани

# 20 897
Може ли да синтезирате същественото от брифинга?   Нещо различно от цифри

# 20 898
Обаче Кантарджиев как народному обяснява

Че и суфлираше на Мутафчийски към края. Joy

Точно така трябва да се обяснява. Просто, с картинки, като за деца.

Тестването на депутатите дава идея донякъде колко хора са карали вируса. Ще видим и от полицаите, но не мисля, че ще има много положителни.

А кога трябва да се гласува удължаването на ИП?

# 20 899
Съгласна съм, че РЗИ трябва да има унифицирани инструкции и да действа съвестно. Мутафчийски отдавна се плъзна с надменния лекарски тон. Но сравнително дълго издържа все пак.

# 20 900
Сега социалния министър каза брой издадени болнични с диагноза корона 2072 броя , а на щаба бройката сутринта 449 - не ми се връзват нещата, относно  парламентарните хрантутници снощи казаха че държавата им поема тестовете.

Вероятно включват и карантините, които не са тествани
Аха....Smiley  да видим дали съм разбрала....
Значи, официално-заразени 449.
Болнични с диагноза корона-над 2000.
Тествани, незнайно колко, щото има повтаряне и потретване на едни и същи болни....
А дали починалите 8 или 9 човека, са починали наистина от коронавируса???

Изобщо, статистиката ни е пълна Стъкмистика.
Както винаги.
Що ли не се учудвам, хич?!    LaughingLaughingLaughing

# 20 901
Съгласна съм, че РЗИ трябва да има унифицирани инструкции и да действа съвестно. Мутафчийски отдавна се плъзна с надменния лекарски тон. Но сравнително дълго издържа все пак.

Да, но от това, което Мутафчийски каза тази сутрин, аз останах с впечатление, че Щаба е одобрил предложени от шефовете на РЗИ-тата мерки.
Аз този отговор го интерпретирам, като различни мерки за различните области, предвид спецификата - гъстота на населението, възрастови групи, брой здравни заведения, наличие на лаборатории, разположението им и т.н.....

# 20 902
  • гр. Варна
Към кмета да се обърне. Ако той не съдейства, към доброволци от съответния район
Именно, има обявени телефони за Областния град.
За Варна:
Скрит текст:
Поради големия брой обаждания Община Варна обявява още един телефон за записване на доброволци, които искат да помагат на самотноживеещи възрастни хора за купуването на хранителни продукти и лекарства.

Номерът е 052/ 820 748.

Остават активни и другите два телефона 052/ 985-099 и мобилен – 0889 911 791, на които могат да звънят и възрастни или трудноподвижни хора, които се нуждаят от помощ.

# 20 903
В началото нали бяха казали, че ще дават болнични на тези, които се връщат от чужбина и ще се поставят под карантина. Предполагам, че има издадени такива и може затова да има разминаване в бройката.

# 20 904
По тоя начин, който го караме, по-добре да отменяме всякакви пародийни мерки и това е. Никаква полза няма, ще уморим много повече други болни! Тия 240 гъзаря с кохортите им ще се тестват по 2-3 пъти, а за редовния данъкоплатец, който е и техен работодател няма тестове - стой вкъщи и като видиш тунела с бялата светлина, се обади за линейка!

# 20 905
  • Пловдив
Е, от какво да са починали? От нападение на извънземни? Не е от полза нито паниката, нито омаловажаването на ситуацията с коронавируса.
За съжаление знам, че при лекар с доказан ковид под карантина са поставени пациентите, които са били в отделението при идването на РЗИ. Тези, с които е контактувал преди това, не са търсени и дори предупредени. Та и установяването на контактните явно се прави, както дойде.

# 20 906
В кое намерихте стъкмистика?
Болнични са издадени най-вероятно и за контактните. Те на каква основа да ги пишат в болничен? Счупен крак?
Позитивните са много повече, но навсякъде е така. Казаха няколко пъти да се смята по формулата 11 на двама открити.

# 20 907
Е, от какво да са починали? От нападение на извънземни? Не е от полза нито паниката, нито омаловажаването на ситуацията с коронавируса.
За съжаление знам, че при лекар с доказан ковид под карантина са поставени пациентите, които са били в отделението при идването на РЗИ. Тези, с които е контактувал преди това, не са търсени и дори предупредени. Та и установяването на контактните явно се прави, както дойде.
Само от коронавирус ли умират хората?

# 20 908
То точно от чакане се стигна да тази ситуация. Реално можехме да минем и без това.

Вивиана, Кунчев каза, че тестват според указанията на СЗО.

Боби, линк? Това ако са данни за милион, са явно някакви много стари, защото в момента сме с 1200 тестана милион.

Реших, че говорите за брой заразени на милион.. съжалявам.

Запис на днешния брифинг
https://novini.bg/video/26817?auto=1

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 09:30 от bobby_me

# 20 909
  • Sofia
По тоя начин, който го караме, по-добре да отменяме всякакви пародийни мерки и това е. Никаква полза няма, ще уморим много повече други болни! Тия 240 гъзаря с кохортите им ще се тестват по 2-3 пъти, а за редовния данъкоплатец, който е и техен работодател няма тестове - стой вкъщи и като видиш тунела с бялата светлина, се обади за линейка!
Редовният данъкоплатец кучета го яли. Той вечно е на опашката, за тестове, за достъп до медицинска помощ и за всичко, за което се сетите... Учудвам се, как много хора не могат и/или отказват да го приемат!

Общи условия

Активация на акаунт