COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 452
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 955

Само от коронавирус ли умират хората?
Не, не е само от коронавирус. Ето в тази статия се разказва за последната пловдивчанка заразена с корона. Заразена е от синът и, който е тираджия. По между другото пък се оказва, че бащата на тираджията е починал преди 4 дена от бронхопневмония. Толкова за статистиката... Знам, че има някои,  дето говорят - сега всеки умрял ще го пишат, че е от корона. От тази статия извода е друг.
https://glas.bg/balgariia/plovdivchankata-koronavirus-e-zarazena … iradzhiia-429038/

# 20 956
Моето допълнително ЗО е Булстрад Живот пакет Лукс и до колкото четох в техни бюлетини покриват напълно лечение от Коронавирус.

Иначе от 5-6 дена имам кашлица сутрин за около 1 час и изкарвам светло-зелени секрети. Кашлицата по-скоро аз си я провокирам за да изкарам секретите, които ме дразнят. Ама пък нищо друго ми няма (темп. отпадналост и т.н.).

Звънях на ЛЛ за консултация - не вдига.

Преди 2-3 седмици спрях да пуша и се чудя дали е свързано, ама пък тея секрети/кашлица започнаха ичведнъж преди 5-6 дена та не знам.

# 20 957
Браво на Булстрад! Аз определено ще настоявам да ги сменим Евроинс при първа възможност!

# 20 958
  • в страната на чудесата
А пък моето доброволно ЗО написа мейл още на 15 март, че не поема вече нищо ...

Въобще.... всичкото здравен кадър панически се скри и заряза електората.
Застрахователят не е здравен кадър.
А здравният кадър електорат няма.
Обърнете се към вашия депутат.
Това за всички, които вярват, че е по-добре да няма парламент.

# 20 959
Искам да попитсм нещо. Тези 25 човека,които са излекувани разбрах,че са изписани от болницата. А какво се случва с всичките останали (282) човека на домашно лечение? Правят ли им се тестове или са ги забравили, няма как от толкова много хора били то симптоматични или асимптоматични, да няма нито 1 с отрицателен тест.Никой ли не се пита това? Реално има повече хора под димашна карантина,отколкото в болница. Освен това какво се случва с тези семвйства,кой ходи да им пазарува,да им плаща сметките,да им разхожда кучетата?? Щом те не могат да излизат. И докога няма да могат да излязат,след като не се знае дали не са излекувани?

# 20 960
Лейка, много буквално четеш. Понякога в изразяването има ирония, метафора, алегория.
А що се отнася до липсата на парламент, самата аз написах по-горе, че се надявам да продължим да имаме, нека се тестват хората и да работят. С тях зле, без тях - още по-зле.
Е, щеше да е приятно да видим доблест в някои от тях и да си платят тестовете, но... с такъв електорат, какъв пък да е парламентът ни.Rolling Eyes

# 20 961
Има ли инфо колко безсиптомни положителни има у нас?

# 20 962
Кабинетът на ЛЛ къде е? Няма ли регистратура да питаш дали е на работа или някой я замества.

В момента е недопустимо да не вдига. Ако продължи, оплакване в НЗОК.

# 20 963
Има ли желание,има и решение.Докато си ушия маски,излизах с шал,увит трикратно и между предпоследните слоеве,листче от кухненска ролка+хартия за печене.Така че това,че няма маски не е чак такъв проблем.И ПОДЧЕРТАВАМ,спазване на дистанция.Освен това,глобата няма нужда да е 5000лв.Няма нужда да ни ощетяват още повече.Мисля,че и 100лв глоба са достатъчни да стреснат средностатистическия български гражданин.

# 20 964
И ние сме към Булстрад и писаха, че поемат. Обаче сега ги удължихме и не съм чела дали в новите условия ще е същото.

Твърде възможно е храчките да са от спиране на цигарите. Натиск в гърдите освен кашлицата е най-често като симптом на вируса.

# 20 965
Никъде няма такава статистика.

# 20 966
  • Сф
Не знам доколко и дали всичко е вярно в тая статия, но че има задкулисни игри, спретнати под лозунга "Борба с коронавируса!", е сигурно.
Дори в световен мащаб, все още не е достигната бройката заразени/болни, на  7  500 000 000, нужна за да се обяви пандемия.А тя е обявена от поне месец насам, при в пъти по-малко случаи.
Защо?

Аз питах, ама да припомня...
Защо миналата година, например, при над 200 000 болни от грип, и около 2000 починали ОТ грип и усложненията му-основно от пневмонии, никой  не би тъпана?
Тогава не ви ли беше страх за родителите и децата ви?Те не бяха ли застрашени?
Ето, аз ще ти отговоря.Досега не съм се чувствала така застрашена, нито за мен нито за близките ми.И всички сме карали и грип и специално аз 2 пневмонии като дете.И сме оцелели.Никога, освен по време на войни, не съм виждала по тв подобни ужасии.Полеви болници, агонизиращи хора и т.н.
Има нещо друго обаче.Скоро бях доста дълго в реанимация.Научих , казаха ми работещите там,а и видях че много хора не могат да приемат реалността.Сега мисля се случва нещо подобно.
Ако нистина те успокоява теорията за конспирация, следвай я.Късмет и здраве ти желая и на всички.
Дано отмине по- скоро!

# 20 967
Гледах кога е регистриран първи случай в държавите.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Челните редици са януари, следвани от февруари, наред са март, където попадаме и ние. Средата на втория месец има силно покачване на заболелите. Хубавото е, че има изключения, надежда да влезем в тях.
Няма да ни се размине удължаване на ИП.

# 20 968
  • Пловдив
Няма.

# 20 969
  • София
Гърците се канели да затягат мерките преди празниците, включително и за излизане от къщи. SMS-ите били безплатни, народът си ги пускал на воля  и си се разхождал. Канят се да въвеждат още ограничения по време и за рискови групи.
Гърция въвежда по-строги ограничения, очаква пик преди Великден

Общи условия

Активация на акаунт