COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 485
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 940
https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/izolatsiyata-i-karant … i_news736793.html
Световни медицински експерти коментират коронавируса.

# 20 941
Франсоаз, и Пловдив набира доброволци

# 20 942
Ако може да се вярва на тази таблица тук на сравнително сериозна медия, най-засегнатите страни (по коефициент болен  на глава на населението) са Испания, Швейцария (!), Испания, Белгия, Австрия, Германия, Норвегия, Франция... Мисля, че пак не отразява абсолютно точно, тъй като периодът на изчисление е 22.01-02.04, а много от страните назад едва през март имаха първи случаи. Но мен лично ме изненада неприятно, тъй като в Австрия по процент нови заразени се движим добре, а тук явно не изглежда да е така, като вземем предвид мащаба.

Скрит текст:
Таблицата не е на медията, а на институт Robert Koch.
Quelle: Global: Johns Hopkins CSSE, Deutschland: Robert Koch-Institut (letztes Update 02.04.2020, 06:43 Uhr, letzte Datenabfrage 02.04.2020, 08:14 Uhr). Einwohnerzahlen: Weltbank

ПП Не се карайте, че нещата тепърва ще се закучват.
Тогава трябва да започнем да се бием сигурно.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 09:53 от Анонимен

# 20 943
Скрит текст:
Скрит текст:
Е, от какво да са починали? От нападение на извънземни? Не е от полза нито паниката, нито омаловажаването на ситуацията с коронавируса.
Въпрос с повишена трудност:

Ние всъщност, имаме ли "Ситуация с коронавирус?"?
Щото аз лично, почвам сииилно да се съмнявам.
Да речем, първата седмица се вързах, щото не гледам, не слушам новини, казах си, "Може пък нещо наистина да става, аз съм виновна, че съм неинформирана, като не гледам новини.".
Да, ама не.
Трета седмица я чакаме тая "ситуация с коронавируса", а тя нещо не ще да идва.....

Еми представи си една 500 метрова редица с легла. Легло, след легло, след легло, на всяко от което някой българин се бори за живота си.. сега прилича ли на ситуация?
Аз говоря за реална такава, не за сферата на фантазиите....   Smiley
Ако ще си фантазираме, аз мога да си представя и 5 000метрова редица.
Ама това няма да направи ситуацията Истинска.А пак-въображаема.

Говоря ти за 200 болни на легла през 2.5 метра.. по-реално от това, здраве му кажи.. да не си бавна?

# 20 944
Имам въпрос - в момента, ако човек е болен или се чувства болен, но от нещо друго (настинка, бронхит и т.н.) как се процедира ако ЛЛ не вдига телефона?

# 20 945
Някой правилно написа, че конспирациите относно ситуацията са за хора с умствени дефицити.
Франсоаз да не е луда да стане доброволец, Хепи?
Тя цял живот не работи, ще иде да си рискува живота?
Да, бе!

# 20 946
  • в страната на чудесата
Имам въпрос - в момента, ако човек е болен или се чувства болен, но от нещо друго (настинка, бронхит и т.н.) как се процедира ако ЛЛ не вдига телефона?
Ползва си допълнителното ЗО

# 20 947

Лекуваш се сам. То от корона вируса се лекуваш сам, та от настинки и бронхити ли? Върнаха ни в средните векове.

# 20 948
Моето допълнително ЗО изрично уведоми, че не поема коронавируса. Така че ако е хрема може по допълнително ЗО, ама ако вземеш че се заразиш, хоп, греда.

# 20 949
Симптомите от корона вируса се припокриват НАПЪЛНО със симптомите при обикновена настинка, грип и т.н. респираторни заболявания, така че няма как да знаете дали е обикновена настинка или корона вирус без да се изследвате. Не можете да кажете от какво сте болна, ако имате симптоми на настинка. Действате така, все едно че имате корона вирус.

# 20 950

Лекуваш се сам. То от корона вируса се лекуваш сам, та от настинки и бронхити ли? Върнаха ни в средните векове.

Съгласна съм с Дева за писаното за Красито. Човек, дето цял живот не знае що е работа, освен да се глези какво друго да прави?

# 20 951
  • Sofia
Не знам за вас,но аз изобщо не виждам смисъл в мерките,които са предприети.Вярвам,че имаме КВ,но също така и си давам сметка какви ще са икономическите страни на ситуацията.Ако се удължи ИП,и то до 13.05(аз съм за удължаване,но до след Великден-22.04 примерно),абсолютно убедена съм,че ще стигнем до размирици,бунтове  и какво ли още не.Това с маските беше много правилно.Аз виждам нещата така.Без КПП,без затваряне на ресторанти,молове,заведения(тъй като хората си загубят работата,не че аз в тази ситуация ще влеза в заведение).Всеки навън,на работа и в закрити обществени места да е с маски и ръкавици.Възрастните  и хората с хронични заболявания да се предпазват.Децата-също.Ограничения чрез вечерен час.Пропусквателен режим в аптеки,магазини,заведения(по определен брой хора с осигурена дистанция).Който е отговорен човек,ще спазва всичко.Който не,и сега не го прави.
+ 100 Напълно подкрепям!
Спести ми писането, че е трудно от телефон.

# 20 952
А пък моето доброволно ЗО написа мейл още на 15 март, че не поема вече нищо в тази ситуация. Ако обичаме да не звъним да си записваме прегледи за каквото и да било, защото няма да ни ги поемат.
Освен това, така мислели за нашето здраве - не било добре да се струпваме пред кабинетите и да повишим вероятността да се заразим....Laughing Grin Въобще.... всичкото здравен кадър панически се скри и заряза електората.

# 20 953
Не знам за вас,но аз изобщо не виждам смисъл в мерките,които са предприети.Вярвам,че имаме КВ,но също така и си давам сметка какви ще са икономическите страни на ситуацията.Ако се удължи ИП,и то до 13.05(аз съм за удължаване,но до след Великден-22.04 примерно),абсолютно убедена съм,че ще стигнем до размирици,бунтове  и какво ли още не.Това с маските беше много правилно.Аз виждам нещата така.Без КПП,без затваряне на ресторанти,молове,заведения(тъй като хората си загубят работата,не че аз в тази ситуация ще влеза в заведение).Всеки навън,на работа и в закрити обществени места да е с маски и ръкавици.Възрастните  и хората с хронични заболявания да се предпазват.Децата-също.Ограничения чрез вечерен час.Пропусквателен режим в аптеки,магазини,заведения(по определен брой хора с осигурена дистанция).Който е отговорен човек,ще спазва всичко.Който не,и сега не го прави.
Само дето маски които наистина предпазват от заразяване НЯМА по магазините. Има маски шити от знайни и незнайни жени по разни гаражи, нямащи никакви сертификати че предпазват от вируса.

# 20 954
Не знам доколко и дали всичко е вярно в тая статия, но че има задкулисни игри, спретнати под лозунга "Борба с коронавируса!", е сигурно.
Дори в световен мащаб, все още не е достигната бройката заразени/болни, на  7  500 000 000, нужна за да се обяви пандемия.А тя е обявена от поне месец насам, при в пъти по-малко случаи.
Защо?

Аз питах, ама да припомня...
Защо миналата година, например, при над 200 000 болни от грип, и около 2000 починали ОТ грип и усложненията му-основно от пневмонии, никой  не би тъпана?
Тогава не ви ли беше страх за родителите и децата ви?Те не бяха ли застрашени?

Общи условия

Активация на акаунт