COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 706
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 925
  • София
Трета седмица я чакаме тая "ситуация с коронавируса", а тя нещо не ще да идва.....

Нали това е целта де. То ако дойде, кел файда от всички мъки, дето ги търпим.
Вчера си говорих с една колежка от Англия, реве момичето, близо 600 умрели за последните 24 часа, какво ще правим, такава малка държава сме ... това е "ситуацията с коронавируса", дето е дошла при тях, щото русото им недоразумение до последно твърдеше и то, че няма проблем.

Това всичкото го казвам отново под условие, че вече на Щаба вяра нямам, но е факт, че с мерките от преди 2-3 седмици предотвратиха голям катаклизъм. Време е обаче да сменят плочата, защото в момента се лежи на стари лаври, а нови проблеми се трупат ежедневно, но капацитет за справяне с тях не виждам: църквите, грижата за новозаболелите, тестването на контактните - излагат се по всеки от тези фронтове и накрая ще стане - язък ни за добрите действия в началото.

# 20 926
За последния случай във Велико Търново, жена на 79г, контактувала с внук си, който се върнал от Англия. Защо не се изолират връщащите се, не мога да проумея.
https://www.24chasa.bg/region/article/8395033

# 20 927
Здравейте,в момента говори министъра на образованието.
Правилно  ли съм разбрала че от 14 май децата се връщат в Училище???

Да, при условие, че ИП е до 13-ти май и не ги продължат.
Т.е. нищо не се знае...

# 20 928
Е аз бях писал, че хлорохина е възможно да предизвика у много хора атриална фибрилация дори и при 8% превишение на дозата. А каква е причината за това, вече няма значение, има няколко възможности. Хлорохина ще умори повече хора от инфаркти и емболии, отколкото ще помогне. Не защото е лош, а защото лекарите ни не могат да го дозират.
https://fro--reklamen-spam186--/novini/dimitar-petrov-hlorohinat … hni-reaktsii.html
Д-р Димитър Петров: Хлорохинът ли уби 40-годишния мъж в ”Пирогов”?

# 20 929
Скрит текст:

Т.е. нищо не се знае...

благодаря

# 20 930

Т.е. нищо не се знае...

Евентуално и :

Матурите за 12 клас ще бъдат преместени от 20 и 22 май на 30 май и 1 юни.

За 7 клас вместо на  9 и 11 юни, ще се проведат на 13 и 15 юни.

# 20 931

Ние всъщност, имаме ли "Ситуация с коронавирус?"?

Подозирам, че това се решава на високо ниво.
Кривата на заболеваемост у нас е планова, за целта се отпускат еди колко си теста дневно, затова и не са тествани в Банско, нито още са тествани всички на първа линия, нито всички от първите контактни, нито хората със симптоми, които все още не са някакво безумно голямо количество...изобщо не се тества там, където вероятността за откриване на положителни е най-голяма.

# 20 932
Не знам за вас,но аз изобщо не виждам смисъл в мерките,които са предприети.Вярвам,че имаме КВ,но също така и си давам сметка какви ще са икономическите страни на ситуацията.Ако се удължи ИП,и то до 13.05(аз съм за удължаване,но до след Великден-22.04 примерно),абсолютно убедена съм,че ще стигнем до размирици,бунтове  и какво ли още не.Това с маските беше много правилно.Аз виждам нещата така.Без КПП,без затваряне на ресторанти,молове,заведения(тъй като хората си загубят работата,не че аз в тази ситуация ще влеза в заведение).Всеки навън,на работа и в закрити обществени места да е с маски и ръкавици.Възрастните  и хората с хронични заболявания да се предпазват.Децата-също.Ограничения чрез вечерен час.Пропусквателен режим в аптеки,магазини,заведения(по определен брой хора с осигурена дистанция).Който е отговорен човек,ще спазва всичко.Който не,и сега не го прави.

# 20 933
А защо са му дали Хлороквин? Трябва да е бил в тежко състояние от самото начало.

# 20 934
Ето ви как се прави стъкмистиката в щаба.
Тестваме 400+ здрави в парламента. Следователно се вдига % тествани на милион и ни успокояват, колко повече тестове се правят у нас, в сравнение с другите страни...
Това че някакви си хора се оплакват пред медиите, че им казват да си стоят вкъщи с пневмония, не е техен проблем.

# 20 935
Скоро ще започнем да растем с по 50 на ден и по 100 след като надхвърлим 1000.. става въпрос за период от десетина дни. Пазете се.. удвояваме на всеки 8 дни, което е сравнително добър показател.

Скрит текст:
02.04   449   1.09
01.04   412   1.09
31.03   379   1.07
30.03   354   1.05

29.03   338   1.08
28.03   313   1.13
27.03   276   1.14
26.03   243   1.10
25.03   220   1.09
24.03   202   1.06
23.03   190   1.11

22.03   171
21.03   142
20.03   112
19.03   94
18.03   81
17.03   67
16.03   52

15.03   43
14.03   31
13.03   16
12.03   7
11.03   6
10.03   4
09.03   4

# 20 936
  • София
А защо са му дали Хлороквин? Трябва да е бил в тежко състояние от самото начало.
Вероятно се е самолекувал, поне такова съмнение има лекаря. От няколко седмици пиша с надеждата, че като е труднодостъпен този препарат няма да се използва така, но ето, че се използва. Бегъл прочит на листовката може да уплаши всеки, но явно не я четат. И все пак не знаем, дали наистина този човек се е самолекувал. Млади хора и деца починаха в различни страни без да са се самолекували с опасни препарати.

# 20 937
  • Пловдив
Е, от какво да са починали? От нападение на извънземни? Не е от полза нито паниката, нито омаловажаването на ситуацията с коронавируса.
За съжаление знам, че при лекар с доказан ковид под карантина са поставени пациентите, които са били в отделението при идването на РЗИ. Тези, с които е контактувал преди това, не са търсени и дори предупредени. Та и установяването на контактните явно се прави, както дойде.
Само от коронавирус ли умират хората?
Хора с пневмония и положителен тест за коронавирус от какво според теб са починали? Майка и дъщеря? Това всеки ден 'щото се случва...Плюс че този вирус се оказа и кардиотропен, та и сърдечно-съдови проблеми може да се дължат на него. Отделно за НЛР на хлороквин...
Но важното е, че според скучаещи вкъщи домакини ситуация с коронавирус няма. Други вярват, че всички ще Омрем, че даже вече разпределиха респираторите и така...

# 20 938
  • София
Не се знае нищо, само предположения
ето цялата статия
Хайде щабът, освен статистика, спорове за тестове и маски, затваряне на паркове, Витоша и връх Мусала, четене на конско и плашене на населението, да започне да дава някаква навременна и полезна информация на населението и лекарите.
Ако предположението ми е вярно, имайте предвид, че се вдигна шум с това лекарство, много хора се снабдиха с него и като нищо ще започнат да се лекуват в къщи. Хлорохинът вероятно има добър ефект при заразени с коронавирус, но макар и рядко, дава и тежки странични реакции, някои от които много опасни, най-вече удължаване на QT интервала с тежки и животозастрашаващи аритмии, някои фатални. Това значи прецизиране на ефект-полза, предимно болнично лечение с мониториране или поне наблюдение.
Стои и въпросът този мъж от коронавирусната инфекция ли е починал, тъй като е млад, вероятно преди това здрав и не в тежко състояние, или от внезапна сърдечна смърт вследствие на страничен ефект на лекарството.
Бог да прости човека и съболезнования на близките.

Доктор Димитър Петров, Фейсбук

# 20 939
Скрит текст:
Е, от какво да са починали? От нападение на извънземни? Не е от полза нито паниката, нито омаловажаването на ситуацията с коронавируса.
Въпрос с повишена трудност:

Ние всъщност, имаме ли "Ситуация с коронавирус?"?
Щото аз лично, почвам сииилно да се съмнявам.
Да речем, първата седмица се вързах, щото не гледам, не слушам новини, казах си, "Може пък нещо наистина да става, аз съм виновна, че съм неинформирана, като не гледам новини.".
Да, ама не.
Трета седмица я чакаме тая "ситуация с коронавируса", а тя нещо не ще да идва.....

Еми представи си една 500 метрова редица с легла. Легло, след легло, след легло, на всяко от което някой българин се бори за живота си.. сега прилича ли на ситуация?
Аз говоря за реална такава, не за сферата на фантазиите....   Smiley
Ако ще си фантазираме, аз мога да си представя и 5 000метрова редица.
Ама това няма да направи ситуацията Истинска.А пак-въображаема.

Общи условия

Активация на акаунт