COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 394
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 360
СЗО станаха егати фурнаджийската лопата.

И това не би трябвало да е необичайно при работа с нов вирус. Би било доста глупаво да не менят мнението си според излизащите проучвания.

# 21 361
  • Шумен
Сигурно сте коментирали, но ств изписали хиляди страници. Много се коментира напоследък връзката между 5g мрежета и бцж ваксината и коронавирус. Аз, лично, смятам, че са спекулации и нямат общо, но ми е интересно да прочета мнения тук.

И щом го смяташ за спекулации какво очакваш, ако ти кажа, че според мен има връзка?
Въпрос на мислене  е дали ще откриеш такава, на нищо друго.Достатъчно информация има за въпросната мрежа. Ако си чела, би трябвало  сама да стигнеш до извода, колко е "безвердна". Никой не може да мисли вместо теб.

Например:

https://www.monitor.bg/bg/a/view/pokosenata-ot-kovid-19-lombardi … rtva-na-5g-191629

Опасностите от 5G мрежата- Заради по-бърз интернет рискуваме бъдещето на цялото човечество.url
https://www.flagman.bg/article/176689

# 21 362
  • на пъпа на Златията
Смятам, че не трябваше да затварят Банско, а Лом. Този в Монтана бил и той от махалата в Лом. Която е доста голяма всъщност.
И кой  ви е казал че Лом не е "затворен" условно казано ,  или не следят тези които са оставени под карантина?/
ми не е затворен, щом и сега може да се влиза в Лом. Примерно акл съм от някое ломско село кой ще ме спре ? В Лом няма КПП, не е областен град Wink
За карантината и следенето и нищо не съм казала.

Добре . Обяснявам .
Защото тези хора са чужденци.Един англичанин и придружаващото го дете и 2 самолета израелци . И ако аз управлявам  нашата държава ще искам да зная хотелиера ли ги заразил или са си дошли заразени .
Защото ако рекат тия туристи да съдят хотелиера че ги е заразил , ще му вземат всиките хотели .
А този хотелиер ми е данъкоплатец .
А тъй като е съвсем човешко поради някакви си лични подбуди  тези от Банско да се крият, за това и ги следя по мои си канали , за да си изпълня задъ;жението към собстввввените си здрави граждани  да ги запазя от заразяване .,
А тези в Лом са затворили "маалата" Имат им имената и адресите  и патрулират да ги проверяват  сигурно по 5 пъти на ден та и на нощ. . И за това казвам "условно затворилли"Защо да причинявам неудобство на другите граждани .

# 21 363

Боже, дано да е вярно това с бцж-то или как сме се молели на Дева Мария 7век., или каквото беше там по-назад, че тук явно никой не знае какво прави и сме си на автопилот...

За молитвите сигурно е вярно, но за БЦЖ-то...

# 21 364
Какво толкова има да му проучват? Нали има общи проучвания за вируси? Досега трябваше да има клипчета как се маха безопасно маска, как не се пипа, не се сваля до брадата навън, какви маски са удачни и т.н. вместо да се дърлят хората за глупости. Егати, в другата тема има сто пъти по-полезна инфо за маските, отколкото статиите на 'експертите'за маските досега.

# 21 365
"Важно е да се знае, че изследването на безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
Тогава защо тестват всички народни представители барабар с останалите квестори, секретари и т.н лица около тях, като вероятно 98 % от тях нямат все още симптоми и не се знае изобщо дали ще развият?
Защо мислите, че няма да ги тестват и по още няколко пъти - за по-сигурно. Нищо не е излишно, щом става дума за народните избраници. Smirk

Този въпрос да зададат на журналистите..до кога ще хабим тестове за тях...ако проявят симптоми -тогава..Imp ам аявно не.

За теста от 80 лв.Мисля ,че това е теста за антиген ,да не се бърка с антитела Simple Smile)Иначе е PCR-другото е мисля техн.грешка Simple Smile

# 21 366
Сигурно вече сте чули, но държа да го отбележа от гледна точка на морала. Америка плаща тройна цена за маските на Китай и те са продали пратката, която вече е била предназначена за Франция. Ако китайците наистина са направили тази магария, заслужават наистина съд по всички възможни точки във връзка с пандемията и ще стискам палци в един по-подходящ момент да им се търси отговорност. Конкретно Renaud Muselier отправя обвинения, ако някой иска да потърси в гугъл подробности.

ПП Линк на английски от rfi.fr.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 17:32 от Анонимен

# 21 367
"Важно е да се знае, че изследването на безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
Тогава защо тестват всички народни представители барабар с останалите квестори, секретари и т.н лица около тях, като вероятно 98 % от тях нямат все още симптоми и не се знае изобщо дали ще развият?

Ноу хау от БГ. Новата стратегия е да издирват здравите.
А и звучи по-успокоително - от 250 проби, 248 са отрицателни.

# 21 368
  • Terra incognita
Elhitza, няма нужда да се репчиш. В интернет човек може да намери всякаква информация, която иска да прочете и се припокрива с неговите възгледи. Има статии, подкрепящи и едната, и другата теза.
Просто исках да прочета мнения на обикновени хора по въпроса.

# 21 369
  • Пловдив
The number of coronavirus related deaths in the Netherlands topped 1,300 on Thursday. Public health institute RIVM reported that another 166 people died of Covid-19, .. Rosss - разкажи нещо, как се чувстват хората в Нидерландия?

Тези в болница са 5784, като за един ден са се увеличили с 625.
Увеличават броя легла з интензивна помощ, ако има недостиг Германия е обещала да поеме в техните интензивни отделения.
Увеличават стремглаво и тестовете, които правят. Целта им е да започнат да тестват по 29000- не знам кога ще стане.

Иначе какво да видиш по улиците- изглежда пусто и спокойно. Работят супермаркети и големите строителни магазини, има задължителна дистанция от 1,5 м, която ако не се спазва има 181евро глоба ( създали са и ап за докладване на неспазващите)

Удължена е извънредната ситуация до 28.04, като една седмица преди това ще кажат какво очакват след това. Казват да не се правят планове за тукашната майска ваканция.
Очакват пик, края на май.
Страдат много бизнеси, както и има някой неуредици с другите заболявания

Може ли да повториш за глобата. Защото тук щяхме да се избием как може да се налагат глоби. В другите държави всичко е съвест и никой копче не може да ти каже. И това е Холандия. ЖДНБ. Имам приятели там. Отчаяни са от холандската безхаберност по принцип.

# 21 370
Фиаското със СЗО ще е началото на края на ООН.

# 21 371
СЗО станаха егати фурнаджийската лопата.

И това не би трябвало да е необичайно при работа с нов вирус. Би било доста глупаво да не менят мнението си според излизащите проучвания.

Мисля, че говорим за различни неща. Не намирам за редно да излизаш със становище, че дадено нещо е еди как си, щом още нямаш доказателства, с които да го подкрепиш. Беше редно да кажат, че към момента все още се проучва дали и до каква степен маските предпазват, а не "не купувайте маски, щото не ви защитават (и щото ако спрете да изкупувате такива няма да има недостиг за лекарите)".

Не им върви на ранга и висотата да излизат с противоположни категорични мнения на всеки два дни.

# 21 372
  • София
За местенето на болни дали няма и друга логика изказването на генерала...
В Западна Европа се местят от по-натоварени в по-ненатоварени болници. Как си представяте тук някой се мести болни от София в Пазарджик или в Ловеч, примерно? Защото това би трябвало да е посоката, предвид броя болни - от столицата, а не към нея. Докато при нас посоката обикновено е точно обратната - всичко по-сериозно отива в София или евентуално в някой от основните областни градове. Няма как, при сегашната ситуация, да се случи.
Другото... С какво транспортират болните там? Самолети, хеликоптери, скоростни влакове. Тук с какво ще ги транспортират? Потрошени линейки по още по-амортизирани пътища.
Какво да каже човекът?
Каза го, веднъж, или поне аз веднъж го чух, но ми се запечата...
"Трудно се работи (не цитирам точно думата, но в този смисъл) с ограничен ресурс." Какво повече да ни каже.
Стойте си на д-тата и мислете!
Кой ще ти прави местения и тн, просто абсурд. Те много добре го измислиха да седиш вкъщи докато се влошиш, това им е стратегията, апък ако се влошиш много може и хич да не стигнеш до болница, така болниците няма да се претоварят. Ама този филм можеше и без ИП да се играе, та белким като мине вируса да си спестим жертвите на глада, самоубийствата и полуделите.

# 21 373
  • на пъпа на Златията
Да ви кажа - и PCR тестът на леля ми е отрицателен. Нито го е карала, нито го кара в момента. Общо взето при нея си надделя паниката и хипоходрията

По важното да и е добре . Багодаря че сподели . Може пък да е карала друг вид грип за който не се е изследвала .

# 21 374
Днес така, утре така. Ама ми е интересно, какво ще кажат по въпроса хората, които онзи ден ги цитираха?!
Хайде първо прочетете статията и тогава коментирайте. Аз ще ви помогна само с цитата в линка- all-uk-hospital-staff-and-patients-should-wear-masks-says-doctors-group ( Всички служители в UK болници и пациентите трябва да носят защитни маски според докторската гилдия)

Общи условия

Активация на акаунт