COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 206
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 345
  • Ispania
Не мисля, че има спад в Испания. Те качват данни няколко пъти на ден, както и Швейцария, САЩ. България също дава данни два пъти на ден.
Не знам защо у нас се пестят тестовете все още. Толкова ли са скъпи? Но ние винаги сме били така, никаква профилактика за сметка на скъпо струващо лечение.
Данните от сайта на министерството на здравеопазването се обновяват в 20:00 часа всеки ден, тоест спада от почти 1000 е с данните дадени от същия сайт в 20:00 часа предишния ден.

# 21 346
Според медиен доклад коронавирусът Sars-CoV-2 се е разпространил в тревожна степен в редица домове за стари хора в столицата на Швеция Стокхолм. Служба за медицински сестри съобщи в четвъртък, че в домовете, за които се грижи в Стокхолм, вече има 250 възрастни хора с коронарна инфекция, включително много с предишни заболявания.
Досега 50 от тях са починали, заяви ръководителят на службата Familjeläkarna Стефан Амер.
https://kurier.at/chronik/oesterreich/coronavirus-erster-fall-in … ests-in/400800317

# 21 347
Защо на табелката на Рамус пише PSR тест, а пък тук всички пишат PCR? Някакви различни тестове ли са това?

Нямам представа. Аз се чудя защо има две цени за него- 100 и 120лв

По скъпият мисля, че включва и за грип.
Иначе би трябвало да е Пи Си Ар(PCR).

# 21 348
Защо на табелката на Рамус пише PSR тест, а пък тук всички пишат PCR? Някакви различни тестове ли са това?

Нямам представа. Аз се чудя защо има две цени за него- 100 и 120лв

120 лв. е успоредното изследване за Корона и грип А+Б.
Аз пък се чудя, това изследване, което е 80 лв., кое му е по-различното от другото за 100?

# 21 349
  • София
Както приемаха първоначално контактни без никакви симптоми да ги карантинират и затвориха половината болници, сега пък едвам приемат хора, че дори няма кой да ги прегледа и изследва, оставяме ги да станат критични...

Боже, дано да е вярно това с бцж-то или как сме се молели на Дева Мария 7век., или каквото беше там по-назад, че тук явно никой не знае какво прави и сме си на автопилот...

# 21 350
  • Terra incognita
Сигурно сте коментирали, но ств изписали хиляди страници. Много се коментира напоследък връзката между 5g мрежета и бцж ваксината и коронавирус. Аз, лично, смятам, че са спекулации и нямат общо, но ми е интересно да прочета мнения тук.

# 21 351
Нещо интересно
Лекарят отбелязва, че в природата все още съществуват вируси, можещи да причинят пандемии, които са много по-опасни по отношение на смъртността, отколкото наблюдаваната днес. Вероятността човечеството да пострада от тях не се явява нещо като от областта на фантастиката, а е реално. "Хората изземват нови местообитания с животни, живеещи в тях, които са носители на вируси и бактерии, перфектно умеещи да преминават в човешката популация. Ще срещнем с нещо подобно ... Ако дойдат подобни вируси, притежаващи характеристиките да убиват, то тогава едва ли ще можем да ги спрем ”, прогнозира експертът.

Високата смъртност е най-силната спирачка пред всякакви подобни епидемии. Няма как болестта да се разпространи ако болните умират преди да са заразили други ( подобна глобална епидемия с Ебола е невъзможна например). Най-гадни са тоя тип - с 2-3 процента смъртност.

# 21 352
The number of coronavirus related deaths in the Netherlands topped 1,300 on Thursday. Public health institute RIVM reported that another 166 people died of Covid-19, .. Rosss - разкажи нещо, как се чувстват хората в Нидерландия?

Тези в болница са 5784, като за един ден са се увеличили с 625.
Увеличават броя легла з интензивна помощ, ако има недостиг Германия е обещала да поеме в техните интензивни отделения.
Увеличават стремглаво и тестовете, които правят. Целта им е да започнат да тестват по 29000- не знам кога ще стане.

Иначе какво да видиш по улиците- изглежда пусто и спокойно. Работят супермаркети и големите строителни магазини, има задължителна дистанция от 1,5 м, която ако не се спазва има 181евро глоба ( създали са и ап за докладване на неспазващите)

Удължена е извънредната ситуация до 28.04, като една седмица преди това ще кажат какво очакват след това. Казват да не се правят планове за тукашната майска ваканция.
Очакват пик, края на май.
Страдат много бизнеси, както и има някой неуредици с другите заболявания

# 21 353
"Важно е да се знае, че изследването на безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
Тогава защо тестват всички народни представители барабар с останалите квестори, секретари и т.н лица около тях, като вероятно 98 % от тях нямат все още симптоми и не се знае изобщо дали ще развият?
Защо мислите, че няма да ги тестват и по още няколко пъти - за по-сигурно. Нищо не е излишно, щом става дума за народните избраници. Smirk
Меркел също я тестваха почти веднага след като се разбра, че е имала контакт със заразения доктор, но се карантинира веднага.

# 21 354
Няма не искам -
Путин обявява месец Април за месец с платен годишен отпуск.

# 21 355
За Пловдив (тестове) намерих това:
https://www.omed.bg/Byrz-kryven-test-za-Koronavirus-Covid---19-o … lovdiv-p6198.html
и една пък е казала, че изобщо няма намерение да прави
https://www.synevo.bg/test-covid-19/

А тази, университетската, докато я сглобят, ще забравят за какво са я започнали Simple Smile

# 21 356
СЗО обмислят да променят препоръките си за носене на маски

Нови доказателства показват, че маските помагат при пандемия

https://amp.theguardian.com/world/2020/apr/01/all-uk-hospital-staff-and-patients-should-wear-masks-says-doctors-group

# 21 357
СЗО станаха фурнаджийската лопата.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 16:25 от bubanka

# 21 358
Днес така, утре така. Ама ми е интересно, какво ще кажат по въпроса хората, които онзи ден ги цитираха?!

# 21 359
СЗО обмислят да променят препоръките си за носене на маски

Нови доказателства показват, че маските помагат при пандемия

https://amp.theguardian.com/world/2020/apr/01/all-uk-hospital-staff-and-patients-should-wear-masks-says-doctors-group

Хаха, тия са албански реотан. Можеше юни месец да я напишат тая препоръка.

Общи условия

Активация на акаунт