COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 206
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 330
# 21 331
Лаборатории Рамус и Кандиларов предлагат платени тестове. Кандиларов предлагат цял пакет, пускам снимка, ако се сметне за реклама нека модераторите да я изтрият.

Кандиларов
Скрит текст:

Рамус

Скрит текст:

# 21 332

Австрия се спуска стремглаво по пистата - Schuß.

# 21 333
  • Варна
Аз да питам, може да има някой запознат. Ако някой има позитивен PCR тест, тестват ли членовете на семейството после?
Би трябвало. Семейството на ски учителя от Банско са го тествали, например.
Но пък другаде явно не тестват всички контактни на позитивните, защото ето, сестрата на едната жена от Благоевград заяви, че не е тествана.
Не съм следила всички случаи, не знам изобщо какъв им е принципът. Затова и питах по-назад, но явно никой не знае.

Сестрата каза, че са се видели с племенницата си (починалата по-млада жена) на 12. 03., ако не се лъжа. Преди да тръгне към разложкото село при майка си. Двете жени са приети в болницата около две седмици по-късно. Може би този период е причината да не се търсят контактни в София, а само в селото.

А синът на починалото семейство, този,който работел на гара Илиянци, нали няма позитивен тест? Или поне не са съобщили. В карантина е от тогава, но за положителен резултат не е казвано. Ако помня правилното, при репортажа от гарата, когато се установи, че не става дума за пазара, колега на човека сподели, че е бил последно на работа в петък (6.03.). Жената е починала този уикенд, влошена ден-два по-рано. При това положение май не е много логично да се търси връзка между случаите.
Което не обяснява защо не са предприети действия по отношение на хората, с които починалата е имала служебни контакти.
А иначе, уикенда съобщиха за починал 64-годишен пациент в Пирогов, така че коментарите, че това е десетият пациент (от преди n- броя страници) не е точен. Десетият е младият мъж...

# 21 334
"Важно е да се знае, че изследването на безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
Тогава защо тестват всички народни представители барабар с останалите квестори, секретари и т.н лица около тях, като вероятно 98 % от тях нямат все още симптоми и не се знае изобщо дали ще развият?

# 21 335
pamela_bo, задайте този въпрос на Мутафчийски и компания. Хубав е.
Не знам къде се пращаха въпроси на Бенатова, но тя е умна, вероятно и сама ще се сети да го зададе.

# 21 336
Да добавя, за Бургас лаборатория Лина също прави Real-time PCR и бързия тест.

# 21 337
  • София
Щото са малоумници, що... Не за първи път едно се говори, друго се върши.

# 21 338
Защо на табелката на Рамус пише PSR тест, а пък тук всички пишат PCR? Някакви различни тестове ли са това?

# 21 339
Смятам, че не трябваше да затварят Банско, а Лом. Този в Монтана бил и той от махалата в Лом. Която е доста голяма всъщност.
И кой  ви е казал че Лом не е "затворен" условно казано ,  или не следят тези които са оставени под карантина?/
ми не е затворен, щом и сега може да се влиза в Лом. Примерно акл съм от някое ломско село кой ще ме спре ? В Лом няма КПП, не е областен град Wink
За карантината и следенето и нищо не съм казала.

# 21 340
Не знам къде се пращаха въпроси на Бенатова, но тя е умна, вероятно и сама ще се сети да го зададе.
Тук Hands Plus1

# 21 341
Лаборатории Рамус и Кандиларов предлагат платени тестове. Кандиларов предлагат цял пакет, пускам снимка, ако се сметне за реклама нека модераторите да я изтрият.

Кандиларов
Скрит текст:

Рамус

Скрит текст:

Кандиларов са се уляли с цената на теста за антитела! В Цибалаб същият е 26 лв. (с 10 по-малко, заедно с таксата ми излезна общо 30.

# 21 342
  • София
"Важно е да се знае, че изследването на безсимптомни пациенти е вероятно да даде отрицателен резултат, дори и при налична инфекция, защото в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен."
Тогава защо тестват всички народни представители барабар с останалите квестори, секретари и т.н лица около тях, като вероятно 98 % от тях нямат все още симптоми и не се знае изобщо дали ще развият?
Защо мислите, че няма да ги тестват и по още няколко пъти - за по-сигурно. Нищо не е излишно, щом става дума за народните избраници. Smirk

# 21 343
Нещо интересно
Лекарят отбелязва, че в природата все още съществуват вируси, можещи да причинят пандемии, които са много по-опасни по отношение на смъртността, отколкото наблюдаваната днес. Вероятността човечеството да пострада от тях не се явява нещо като от областта на фантастиката, а е реално. "Хората изземват нови местообитания с животни, живеещи в тях, които са носители на вируси и бактерии, перфектно умеещи да преминават в човешката популация. Ще срещнем с нещо подобно ... Ако дойдат подобни вируси, притежаващи характеристиките да убиват, то тогава едва ли ще можем да ги спрем ”, прогнозира експертът.

# 21 344
Защо на табелката на Рамус пише PSR тест, а пък тук всички пишат PCR? Някакви различни тестове ли са това?

Нямам представа. Аз се чудя защо има две цени за него- 100 и 120лв

Общи условия

Активация на акаунт