COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 288
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 795
За какъв имунитет говорим когато има сведения от Китай за многократни случаи на повтаряне на вече изкарали веднъж вируса?
И още как ще градиш имунитет като дава усложнение и  директно удря в белите дробове ?Толкова ли  не разбрахте ,че смъртността е заради увреждане на белият дроб ?

# 21 796
Журналистът от Битиви зададе точни въпроси,  куражлия е Simple Smile Колко теста са направени на Царя Слънце и т.н

# 21 797
Скрит текст:
Скрит текст:
Франсоаз, прочети линка. В него се предлага да пускаме вируса и като наближи пик да спираме всичко, и после пак, и пак, и така до заветните 70%. Само че, в България пика, който ще затрудни здравната система е около 2000активно болни, т.е. ще трябва да живеем на пусни/пауза за по две-три седмици.
А ако изпуснем нещата с два дена ще стане мазало.
Ако питаш мен, мазалото вече е пълно. Дано не съм права, но тепърва ще гледаме цирк.

И понеже никой не вярва на нашият Мангъров, ето интервю с немски вирусолог Мартин Айхнер:Само така ще се справим с коронавирус: "Две трети от населението трябва да придобият имунитет"
https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%B … %D1%82/a-52988632

"За да овладеем пандемията от коронавирус, две трети от населението трябва да придобият имунитет срещу него", казва германският вирусолог Мартин Айхнер. В интервю за ARD той разглежда няколко възможни сценария.
Дойче веле

Пресконференцията и прехваленият доклад ще коментирам с една дума - трагикомедия.
Блажени са вярващите.
Не е така. Кой е потвърдил, че след преболедуване от ковид човек има имунитет? Това беше и мисля още е спорен въпрос. Мангъров това го предполага. Да, трябва да се преболедува, но мерките бяха целенасочено първо към системата, а после към хората.
Сега вече ни е ясно, че няма система, която да издържи. За мен лично остава въпросът как да си запазим лекарите, защото ще ни трябват и след епидемията.

# 21 798
Ние сме с многократните маски.Пера,гладя,ползвам.Никой не излиза от къщи без такава.Защо държавата трябва да ми ги купува?

На вас няма да ви дадат, щом не искате, не е сложно.
Австрия, страна в топ 5 по доходи в Европа, ще дават безплатни пред супермаркетите (ако не са го отменили).
Ние живеем в България.

# 21 799
  • Пеликания
Какво ИП, какви глоби? Гледайте какво става. И аз до преди месец всеки ден тренирах там, ама сега дори не съм си го и помислила. 
https://www.youtube.com/watch?v=XDUDki-zTq8

# 21 800
  • София
О, боже, това беше ... не знам даже как да го определя. То дори не е комедия, щото на наш г*з се пише всичко. То Баце ли да хванеш, Ананиев ли, Костов ли.... Ива Тъпото ли ... кошмар, хора, кошмар. Да си седим по къщите и да се пазим, че яко ни дупе с тия щабове.

# 21 801
От нас зависи кога ще е пика. Можеше да е две седмици след 8 март, ако всички си бяхме останали в къщи, ако завърналите се от чужбина си спазваха карантината, и ако всички - болни здрави излизаха навън с маски.
От нас зависи ама друг път. Още ли вярвате на тази мантра? Виновни сме били, щото не сме стояли вкъщи....Joy
Ами стоим, няма никой по улиците от доста време, добре наплашиха хората. И въпреки всичко вирусът си прониква. Защото никой не ще да чуе хора като Мангъров и немския вирусолог. По-лесно е да намразиш хората, които се разминават с теб, да търсиш враг, който иска да ти се изкиха нарочно. Много по-лесно, отколкото да седнеш да помислиш малко.

# 21 802
  • София
ББ - ще произведеме 2 млн маски...ама кога...за Коледа?
За следващата пандемия.
Маските ще станат неотменим аксесоар към облеклото ни, особено в зимните периоди, свиквайте с това, и не питайте кога. Когато и да е - няма да е късно. Не само в БГ - в цяла Европа, така както маски носят всеки грипен сезон в Корея, Сингапур, Япония и пр. Ще си го подбираме в тон с облеклото.....

# 21 803
Журналистът от Битиви зададе точни въпроси,  куражлия е Simple Smile Колко теста са направени на Царя Слънце и т.н

И той се наежи и каза : Ще си го платя, щом това ви е проблема и сте толкова издребнели. ( това е втория му тест)

# 21 804
  • София
Аз вече си мисля, че нарочно няма да вземат мерки за църквите за Великден, за да ни вкарат рязко в пика. С друго не мога да си обясня това престъпление.
Другата ми версия е, че ще наложат мерки, но съвсем преди празника, за да няма време за протести.
Е, нали удовлетворяват желанията на всеки, който мрънка достатъчно. Последно се жалваха, че нямало миряни в църквите, съответно останали без дарения завалиите и търговията със свещите не вървяла.

Аз пък не мисля, че някой ще се юрне към църквите. Обичайно при нас великденското обикаляне е след кръчмата и преди поркането в дискотеките. Като е лошо времето, и 10 процента не си правят труда да стигнат  до църква...

# 21 805
  • тук и там
При нас маски няма от самото начало.(Белгия). Ей това е мнението на вирусолога ни..С две думи-не давали голям защита,миенето на ръцете и дистанцията били по-важни..Маски само за  тези,които не могат да спазват дистанция..
Скрит текст:
Цитат
   Virologist Steven Van Gucht has told the nation that for ordinary citizens keeping your distance and hand-washing is more important than wearing a mask. The crisis centre has received numerous queries about mask-wearing of late.  Prof Van Gucht says: “Wearing a mask adds little protection”. Mouth masks are meaningful for people who cannot keep a distance including health care workers and people in nursing homes.                    

# 21 806
Здравейте! А какво мислите за този научно обоснован сценарий за развитие на пандемията

Според него, ограниченията на контактите просто отлагат проблема напред във времето. Когато след няколко седмици се върнем към нормалния си начин на живот, без населението да има съответния имунитет, ще се окажем на същото място, на което сме били и преди.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8397866
А добро утро!    Smiley
Без да съм учен, това го казах/писах още в началото на ИП...че така само удължаваме агонията.
И вместо да позволим на вируса да си свърши работата и да го омаломощим, ние се скрихме в миши дупки,
Ето мнение,което се припокрива с моето на 100% Simple Smile)

Този с научно обоснования сценарий или вие да имате информация колко трае имунитета след преболедуване?

# 21 807
Скрит текст:
"За да овладеем пандемията от коронавирус, две трети от населението трябва да придобият имунитет срещу него", казва германският вирусолог Мартин Айхнер. В интервю за ARD той разглежда няколко възможни сценария.
Дойче веле

Пресконференцията и прехваленият доклад ще коментирам с една дума - трагикомедия.
Блажени са вярващите.
Точно за това говоря, за тези негови думи:
Каква е алтернативата?

Мартин Айхнер: За да се стигне по-бързо да придобиване на имунитет сред населението, би трябвало събиранията отново да бъдат позволени. И то толкова дълго, докато броят на заразените отново скочи много силно - чак докато стане почти непоносимо за обществото и за здравеопазването. И точно тогава отново би трябвало да се въведат ограничения - може би дори още по-силни, отколкото сегашните.

В България този скок е от около 2000 активно болни, дори и да ги сложим 3000. Но за да се стопира на тази бройка, ще трябва да действаме на принципа 2/3 седмици. Т.е. Две са вдигнати мерките, три сме зазидани, което е някакво безумие пълно. Това е приложимо за Германия или Япония. Страни със силна здравна и икономическа системи. За такива като нас, Сърбия и Полша, мерките с полу-карантината( затворени местата на струпване, но всички други работят при засилени мерки) са добър вариант. Изчистваме максимално заразените и всеки следващ под карантина. Следва постепенно връщане към живота.
Нямаме мерките, насочени към хората. Това е което липсва. Ако имахме повече социални мерки и помощ за пострадалите, щеше да е различно.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 22:40 от bubanka

# 21 808
  • BG
Aз да попитам, първия сарс кога зарази 70% и направи имунитет, че не помня да е имало втори, трети и т.н. вълни.

# 21 809
Той пикът щеше да е две седмици след 8-ми март, две седмици след петък 13-ти, сега го чакаме 2 седмици след Великден...Ако не дойде и тогава, Георгьовден ли ще чакаме?!
Противно на всеобщия ужас от отворените църкви аз мисля, че тази година няма да има стълпотвпрения от хора, особено такива, които са вярващи по Коледа и по Великден.
От нас зависи кога ще е пика. Можеше да е две седмици след 8 март, ако всички си бяхме останали в къщи, ако завърналите се от чужбина си спазваха карантината, и ако всички - болни здрави излизаха навън с маски.
Ако се тестваше, ако си вършеха работата и тествата контактни лица - за справка гара Илианци, Благоевград... не прехвърляй проблема от болната на здравата глава.
Повтарям се вече, ама явно няма начин. Починалата жена от гара Илиянци е била до последно на работа. Била е омърлушена, с температура и не е обядвала както обикновено. Без маска. Какво прави тази жена на работа, след като е болна? Защо след като е имала симптоми, не е била с маска там? Кой тук не си е свършил работата? Онези, дето не са тествали, или началникът на гарата и починалата жена?

Общи условия

Активация на акаунт