COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 350
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 765
Журналистите са много зле.

Може да са зле, но поне питат само Бойко, че ако питаха оня с етажите, играта и галериите.....не знам какво щяхме да чуем.

# 21 766
Да намалят субсидията за вероизповеданията в размер на 15 млн лв ,която е заложена в закона за извънредните мерки!

# 21 767
Бойко... по колко кутии цигари се купуват за седмица и колко маски от 3,50 ти трябват ако излизаш всеки ден,ходиш на работа,магазин,с куче и тн и трябва да сменяш на 2 часа? Сравнението не е ок специално за цигарите. Тя и майка ми е голяма пушачка, ама сега като няма работа и ги спря. Не за друго,ама нито цигарите,нито маските стават за ядене.
Хайде, хайде, маска може да се ушие за без пари.

# 21 768
Пак тъп отговор относно увеличението на заплатите на депутатите. И Бойко любимата църква няма да я пипа естествено. То е “Божа работа”.... нищо няма да им стане на хората да запалят свещ у тях и да се помолят, щом другите не могат да излязат на чист въздух в парка. И не вярвам,че само 2 теста направени има. Онзи ден като се изкашля,също каза да не се притесняваме,теста му “от днес бил отрицателен”.

# 21 769
Здравейте! А какво мислите за този научно обоснован сценарий за развитие на пандемията, разработен от вирусолог към университета в Тюбинген, който е създал коронавирус-симулатор - CovidSIM? Има логика, но се моля да не се сбъднат прогнозите.

Според него, ограниченията на контактите просто отлагат проблема напред във времето. Когато след няколко седмици се върнем към нормалния си начин на живот, без населението да има съответния имунитет, ще се окажем на същото място, на което сме били и преди. Последиците: всичко ще започне да се повтаря, един заразен ще пренася заразата към още трима души, които на свой ред ще я разпространяват и кривата отново ще тръгне нагоре.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8397866
А добро утро!    Smiley
Без да съм учен, това го казах/писах още в началото на ИП...че така само удължаваме агонията.
И вместо да позволим на вируса да си свърши работата и да го омаломощим, ние се скрихме в миши дупки, очаквайки той да се поразходи из празните улици и да хукне нанякъде...най-вероятно да търси други жертви.
И какво правим?На 2-3 месеца се крием, излизаме, болните растат, пак се крием, и пак излизаме...Докога?
Май генерала наистина очаква да е до към ....2050г. ....   Laughing
Ами, не, не става така.
И горния цитат го потвърждава.
На всеки е ясно, че няма как живота да спре за дълги месеци/години.
И че каквото има да става, ще стане.Искаме или не.
Сега, който се тресе от страх, има нужните финанси да стои в къщи в следващите 1-2-3 години, ами да стои.Никой няма да го изкара насила и да го заразява с каквото и да е.
Големия % хора обаче, ще трябва все някога да се върнат на работа.Защото епидемия или не, пандемия или не, няма все още учен, който да е открил как оцелява човешкия вид без храна с години.

# 21 770
Б.Б. на пресконференцията: "Тука всички сме с титли, аз съм с доктор, тук са професори. Ти Ананиев имаш ли титла (не). Значи ти си най без титла." Simple Smile)))))))))))))))

# 21 771
Здравейте! А какво мислите за този научно обоснован сценарий за развитие на пандемията, разработен от вирусолог към университета в Тюбинген, който е създал коронавирус-симулатор - CovidSIM? Има логика, но се моля да не се сбъднат прогнозите.

Според него, ограниченията на контактите просто отлагат проблема напред във времето. Когато след няколко седмици се върнем към нормалния си начин на живот, без населението да има съответния имунитет, ще се окажем на същото място, на което сме били и преди. Последиците: всичко ще започне да се повтаря, един заразен ще пренася заразата към още трима души, които на свой ред ще я разпространяват и кривата отново ще тръгне нагоре.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8397866
А добро утро!    Smiley
Без да съм учен, това го казах/писах още в началото на ИП...че така само удължаваме агонията.
И вместо да позволим на вируса да си свърши работата и да го омаломощим, ние се скрихме в миши дупки, очаквайки той да се поразходи из празните улици и да хукне нанякъде...най-вероятно да търси други жертви.
И какво правим?На 2-3 месеца се крием, излизаме, болните растат, пак се крием, и пак излизаме...Докога?
Май генерала наистина очаква да е до към ....2050г. ....   Laughing
Ами, не, не става така.
И горния цитат го потвърждава.
На всеки е ясно, че няма как живота да спре за дълги месеци/години.
И че каквото има да става, ще стане.Искаме или не.
Сега, който се тресе от страх, има нужните финанси да стои в къщи в следващите 1-2-3 години, ами да стои.Никой няма да го изкара насила и да го заразява с каквото и да е.
Големия % хора обаче, ще трябва все някога да се върнат на работа.Защото епидемия или не, пандемия или не, няма все още учен, който да е открил как оцелява човешкия вид без храна с години.
Ето мнение,което се припокрива с моето на 100% Simple Smile)

# 21 772
Той пикът щеше да е две седмици след 8-ми март, две седмици след петък 13-ти, сега го чакаме 2 седмици след Великден...Ако не дойде и тогава, Георгьовден ли ще чакаме?!
Противно на всеобщия ужас от отворените църкви аз мисля, че тази година няма да има стълпотвпрения от хора, особено такива, които са вярващи по Коледа и по Великден.
От нас зависи кога ще е пика. Можеше да е две седмици след 8 март, ако всички си бяхме останали в къщи, ако завърналите се от чужбина си спазваха карантината, и ако всички - болни здрави излизаха навън с маски.

# 21 773
  • sofia
Нещо оптимистично ми прозвуча всичко.

# 21 774
Журналистите са много зле.

Може да са зле, но поне питат само Бойко, че ако питаха оня с етажите, играта и галериите.....не знам какво щяхме да чуем.
Какво беше това представяне/обяснение. Къде може да се прочете доклада на комисията и е обяснено приложението му, както и евентуалните ползи ?

# 21 775
Днес съм доволна от щаба!
Особено от д-р. Попов - точно, ясно и стегнато представяне на симптоматиката! Чудесно!
Относно БЦЖ  ( не го споменаха, но се чу по новините)- как мислите хората които са дали положително Манту, дали имат вече изграден имунитет, или са високорискова група?

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 09:42 от Vicky_P

# 21 776
Той пикът щеше да е две седмици след 8-ми март, две седмици след петък 13-ти, сега го чакаме 2 седмици след Великден...Ако не дойде и тогава, Георгьовден ли ще чакаме?!
Противно на всеобщия ужас от отворените църкви аз мисля, че тази година няма да има стълпотвпрения от хора, особено такива, които са вярващи по Коледа и по Великден.
От нас зависи кога ще е пика. Можеше да е две седмици след 8 март, ако всички си бяхме останали в къщи, ако завърналите се от чужбина си спазваха карантината, и ако всички - болни здрави излизаха навън с маски.
Ако се тестваше, ако си вършеха работата и тествата контактни лица - за справка гара Илианци, Благоевград... не прехвърляй проблема от болната на здравата глава.

# 21 777
Ние сме с многократните маски.Пера,гладя,ползвам.Никой не излиза от къщи без такава.Защо държавата трябва да ми ги купува?

# 21 778
Бойко... по колко кутии цигари се купуват за седмица и колко маски от 3,50 ти трябват ако излизаш всеки ден,ходиш на работа,магазин,с куче и тн и трябва да сменяш на 2 часа? Сравнението не е ок специално за цигарите. Тя и майка ми е голяма пушачка, ама сега като няма работа и ги спря. Не за друго,ама нито цигарите,нито маските стават за ядене.
Хайде, хайде, маска може да се ушие за без пари.

Подкрепям, а и едното ти пази живота а другото го съкращава..

# 21 779
  • София
Вече сме предприели тази стратегия, а най-лошото ще бъде сега изведнъж да се отвържат нещата и язък за ограниченията до момента. А колкото до вируса, не се знае дали ще го омаломощим, а рискът не си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт