COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 013 496
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 22 065
Интересно ми е, коя държава първа ще "изкрещи":"Воала, открихме ваксина/лечение!!!"?
Това е въпросът на моя живот Grinning
Австралийците, вчера слушах по БНР, били разработили ваксина, която сега ще почнат да тестват върху животни. Идеята на ваксината е да "реже краката" на вируса. Понеже той се захваща за клетките с пипалцата, те се опитват да атакуват тях. Казаха, че поне 18 месеца ще им отнеме, докато влезе в действие, ако всичко е наред с ваксината.
Гърците и те се провикват, че били близо до пробив.
Руснаците подозрително мълчат... Grinning

# 22 066
Не знам, моето инфо е от Дростен, който се занимава с корона вируси цял живот. Едва ли ще твърди нещо, ако не е почти убеден, че е така. Ама нищо, де, ще се види в крайна сметка.

В крайна сметка дано вие да сте права, но не е редно да базираме жизненоважни решения на предположения.

# 22 067
Дори Испания предлага да удължат ИП до 21/04. Тук със замах се решава още когато старото не е изтекло. Никаква стратегия, никакъв план, никаква подготовка.
Само глобите са им в главата.

# 22 068
  • София
Ваксина почти през ден някоя държава тръби, че е открила, въпросът, че трябва да имат ок. 2 години за да влезе в масова употреба.
Посланика на САЩ даже каза, че първо на БГ ще даде ваксината, която в САЩ е почти готова (тестови зайчета Grinning). Но пак няма да утре, нито другия месец

# 22 069
  • София
А някой има ли информация за "комуната", в която от 11 7 са положителни? Казаха, че са само жени и деца и ми стана интересно.

# 22 070
Интересно ми е, коя държава първа ще "изкрещи":"Воала, открихме ваксина/лечение!!!"?
Малко смешно ще се получи ако БЦЖ действа... България да го изкрещи. И видиш ли тогава дали ще ни обвинят, че ние сме го пуснали?
Оффф, вече верно е нужно и доза хумор, защото иначе... Joy

# 22 071
Като добавя към това, че всъщност оказа се, няма реален тест, който да докаже на 100% наличието на КОВИД19 в когото и да е, а показва само, че сме в симбиоза с който и да е щам коронавирус-което означава, че ако се изтестват всичките 7 000 000 българи, поне 6 500 000 ще са носители на коронавирус, цирка става повече от смешен.

Съотношението на процент тествани към процент носители на коронавирус в момента показва съвсем друго.

# 22 072
  • Пловдив
И аз се зачудих за тази комуна, то звучи като комуна на хипари или секта, но според мен по-вероятно е по-скоро нещо като приюта на отец Иван или тези на организации от типа на "Анимус". Но инфо нямам.

# 22 073
На тоя гладния с воплите да му напомня, че има работодатели, които търсят работници. Ако е наистина гладен де....

# 22 074
Бързият влак, лично ген. Мутафчийски го потвърди. Поспорете с него.

Ма няма какво да споря, факт е че част от лекарите се изпокриха, даже една потребителка написа за болницата, където работи нейна роднина, че нарочно пълнят отделенията, защото ги е страх да не ги накарат да лекуват КВ.

Казвам, че хората не се лекуват най-вече заради страхът на лекарите от зараза, а не защото някой официално е спрял спешните операции.
Случаите на "страхуващи се" лекари се броят на пръсти. Масово лекарите са на работа. Доста от тях и не добре екипирани. Без значение на специалността, всеки пациент е потенциално опасен в момента. От това трябва да ви е страх. А не че 10-тина са отказали от страх. Останалите, които си изпълняват задълженията, ще изкапят като круши, защото нито ги тестват,  нито пък навсякъде имат адекватни предпазни средства. То верно са ни малко лекарите, но не са 10-тината, които ги въртят по новините.

# 22 075
Това е въпросът на моя живот Grinning
Австралийците, вчера слушах по БНР, били разработили ваксина, която сега ще почнат да тестват върху животни. Идеята на ваксината е да "реже краката" на вируса. Понеже той се захваща за клетките с пипалцата, те се опитват да атакуват тях. Казаха, че поне 18 месеца ще им отнеме, докато влезе в действие, ако всичко е наред с ваксината.
Гърците и те се провикват, че били близо до пробив.
Руснаците подозрително мълчат... Grinning

Американците говорят за ваксина под формата на пластир, която можело да се съхранява на стайна температура.
https://www.independent.co.uk/news/science/coronavirus-vaccine-p … pm0yI_aReCtmZe9Bc

# 22 076
Скрит текст:
Бързия влак, дори да не развие траен имунитет, следващата среща ще бъде по-лека.
Отделно от това вирусът мутира с времето.

Истински ми беше неудобно да слушам Бойко и глупостите му.

Цитат:

"Проучванията на пациенти с други вируси от семейството показват, че анти-коронавирусните антитела не съществуват много дълго в кръвта на оздравелите.
След преболедуване е възможно да има имунитет, но е малко вероятно той да е дълготраен."

Това къде го четете? Може ли линк? Правено е вече проучване с маймуни, създава се имунитет след преболедуване, не са сигурни обаче колко е дълготраен. Предполага се, че между 3 и 5 години(по примера на САРС и МЕРС) .

Там е работата, че всеки разумен човек, логично няма да си заложи здравето заради предположения.
Един предполага едно, друг друго - никой не знае истината.

https://www.synevo.bg/koronavirus/

В това инфо го пише, а източниците на информацията са изброени най-долу.

Не знам, моето инфо е от Дростен, който се занимава с корона вируси цял живот. Едва ли ще твърди нещо, ако не е почти убеден, че е така. Ама нищо, де, ще се види в крайна сметка.

Мен повече ме притесняват изследванията, които излезоха в началото от Китай, че вирусът си остава в тялото во веки, подобно на варицелата. Варицелният може да причини херпес зостер на по-късен етап, а този какво? Можем само да гадаем.

Това потвърдено ли е или просто вирусът е в организма дълго време, затова тестват по сто пъти преди да впишат човека в графа оздравял.

# 22 077
Скрит текст:
Бояна, това последното беше безсмислено заяждане, абсолютно неаргументирано и изсмукано от пръстите.

Няма нищо лошо да се отчитат позитивите от чуждите стратегии и пролуките в собствената. И обратното важи със сигурност.

Да, България взе ограничителни мерки рано, но с нетестване и с хаотични действия после е на път да пропилее аванса си пред вируса, образно казано. Само със снишаване няма да стане...сори ако това ти изглежда като плюене.

Болднатото е много точно казано. Мерките по изолацията бяха навременни, но после трябваше да тестваме новодошлите/завърналите се, да изолираме и тестваме контактни. Случи се това в илюстрацията.

Едно здраво ядро, а в периферията трябваше да се работи с тестове и контактни на активните случаи. Така мерките щяха да имат наистина смислени резултати, особено на фона и на всички взети мерки в Европа. Така смятам че още втората 1/2 на май можеше да разхлабим строгите мерки.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kvadratichen-rastezh-na-p … ariia_147425.html

Разбирам довода, че бързите тестове са ненадежни и пари са заделени за момента, в който се появи надежден тест /ББ от сутринта/, но отчитам като грешка липсата на воля и средства за увеличаване навреме капацитета за PCR тестовете и за съжаление това е невъзможно, поради методичното унищожаване на образованието и научния потенциал на държавата десетилетия наред.

# 22 078
  • София - Рим и обратно
Ваксина почти през ден някоя държава тръби, че е открила, въпросът, че трябва да имат ок. 2 години за да влезе в масова употреба.
Посланика на САЩ даже каза, че първо на БГ ще даде ваксината, която в САЩ е почти готова (тестови зайчета Grinning). Но пак няма да утре, нито другия месец
Само се надявам силно, да не рекнат, че тая ваксинка е задължителна, защото точно нея аз лично няма да си я сложа, нито ще позволя да я сложат на децата ми. Нито съм антиваксър, нито съм любител на хомеопатии - точно наобратното. Но това нещо не го ща!

# 22 079
  • София
Споко, господинът се разходил хубавичко насам натам и вече е пръснал достатъчно вирусчета, за да пламне освен Лом и Монтана. За какво съзнание на българина говорим. Но не е забравил на си плати здравните, за да иде после в болницата. И кой знае колко такива има.

Общи условия

Активация на акаунт