COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 257
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 265
Алекина, не се знае дали пазят. Днес лл на децата ми каза, че маска от  хасе не върши работа. Препоръча ми да пера еднократната, която имам.

Маска от хасе на три ката пази повече от еднократните. Това го каза някой от щаба преди няколко дена вече и аз се обърках кой точно. Тогава решихме да си ушием. Пере се и се глади. ЛЛ нещо не е чул.

Допълвам се, Мутафчийски го каза - https://offnews.bg/obshtestvo/gen-mutafchijski-ushijte-si-maski- … -ot-t-723849.html
""Една ушита вкъщи трипластова маска е 10 пъти по-ефективна от хирургичните маски, които се продават в аптеките."

Има ли значение плата?

# 2 266
  • София
Току що казаха по БНТ,че в Рим тествал всички контактни със заболели-за това им били много случаите..

Това всъщност не е добре. При повече тествани, % смъртност би трябвало да е по-малък, а там е най-голям...

# 2 267
Ломбардия си сринаха здравната система, защото от съседните области отказаха да приемат болните. В останалата част на Италия бройката е в пъти по-малка.
Това се пише за втори път днес. Защо? Още в началото на кризата местиха хора в реанимация в Пиемонте и Лигурия. (А такива болни не се местят толкова лесно, не могат да ги пратят в Лацио.) И през цялото време после има действаща система за преразпределяне на случаите, колко пъти гледахме тук интервюто с отговорника Grasselli.

# 2 268
  • София
"Крият" за мен не е точно, по-скоро не изследват хора без симптоми, каращи го на крак и прочее.
Тарталета, навън не е паднала ядрена бомба. Няма забрана за излизане от вкъщи. Няма "карантина". Не може с дни наред да не се излиза, защото ставаме само по-кекави. Защото сме на този хал в момента и от твърде много пазене според мен.
Колкото до клипчето от Италия - тази некрофилия почва да става притеснителна...

# 2 269
Тарталета, ела го кажи това на пенсионерите, които и днес цял ден влизат и излизат от кварталния магазин с по 1 хляб, 1 бира, 1 нещо просто! И не, не дезинфекцират след себе си!

# 2 270
  • Germany
Влизам в Туитър и виждам това: Actor Idris Elba has tested positive for coronavirus but says he's feeling ok
Да оздравява задължително 👍

# 2 271
  • MI
Забелязвам, че масово се очаква днес се слагат рестрикции, утре се виждат резултати. Не, за съжаление според специалистите трябват около две седмици, за да започнат да се виждат. Да започнат значи да се забави темпото на заразяване, не да спре епидемията. С тази нагласа ще има много разочаровани вече след седмица от новите мерки в България, вероятно и решили че няма смисъл да продължават. А това е огромна грешка. Трябва търпение, много. Печели се време, не се убива змея.

Не са отказали другите региони да поемат болни, все още в момента има повече легла от хоспитализирани. Просто междувременно правят нови. Rolling Eyes И ще се наемат нови лекари и сестри, не така гениално да оголим останалите, колко ми е.

# 2 272
  • Буркина Фасо
Сигурна съм, че в момента на много хора ни се иска да живеехме в някое малко, откъснато от света село с 30-40 жители. Нещата при нас се влошават много бързо. Чудя се кога ли ще ни сложат под пълен лок даун...
ай мерси. софиянци ни напълниха селата с децата си, а и те самите пристигат на тумби през почивните дни.
изцвъкат си вируса и се прибират. файда от затворените граници. вируса  е в БГ и се разнася като олимпийският огън - да мине през максимално много населени места.

# 2 273
  • София
Ломбардия си сринаха здравната система, защото от съседните области отказаха да приемат болните. В останалата част на Италия бройката е в пъти по-малка.
Това се пише за втори път днес. Защо? Още в началото на кризата местиха хора в реанимация в Пиемонте и Лигурия. (А такива болни не се местят толкова лесно, не могат да ги пратят в Лацио.) И през цялото време после има действаща система за преразпределяне на случаите, колко пъти гледахме тук интервюто с отговорника Grasselli.
А днес в БГ казаза, че прокуратурата ще намеси, защото било недопустимо от ломска (или монтанска) болница да местятт в софийска човек с вируса, някой знае ли нещо повече?

Апропо, къде в Италия може да се види по области разпространението?

# 2 274
  • В заешката дупка
Това е информация за положението в Исландия към 15.03 на английски ако някок го интересува (източник: официалният уебсайта на правителството)

На български по-накратко обобщавам:

Исландия е страната с най-много проведени тестове на глава от населението до момента. Исландия е тествала 2868 души, което означава 7879 на милион, в сравнение с 5077 в Южна Корея, 7521 в Бахрейн и 2065 в Италия. През следващите дни още повеч тестове ще се проведат, заради включването на частната фирма deCode ( тестват вече от 13 март), чиято цел е 1000 души на ден.

Общо 180 са инфектираните (към 15 март), без смъртни случаи и 3 хоспитализации. Първият заразен е регистриран на 28 февруари. Поне 100 от заразените са се заразили с вируса докато са били в чужбина, предимно във високорискови региони в Алпите (90 случая). 31 от случаите са лица, заразени от лица били в чужбина, останалите случаи са или потвърдени предавания от 3-то ниво (заразни от лице, което е било в контакт със заразeн в чужбина), или все още не са напълно проследени.  Около половината от вички заразазени са били диагностицирани докато са били в карантина.

Мерките в страната са фокусирани върху тестване, проследяване на пътя на заразяване, социално дистанциране, информация за миене на ръце и подбни, доброволна карантина (към 15 март около 1700 лица са в карантина) и строги мерки в здравните заведения, старчески домове и  подбни. Забрана за събиране на 100 или повече души влезе в сила в полунощ на 15 март и се планира да остане в сила за четири седмици.  Колежи и университети са затворени. Училища и детски градини работят, но с конкретни мерки, прилагани за ограничаване на рисковете от инфекции.  Исландците в чужбина са приканвани да обмислят връщането си у дома по-рано, но Исландия не е забранила пътувания до или от други страни.

Исландия също иска да използва своето необичайно географско местоположение и възможности за обширно тестване, за да предостави информация и данни на световната научна общност, за да допринесе за по-добро разбиране и да помогне за ограничаване на щетите, нанесени от пандемията.

# 2 275
Чета назад в темата и не вярвам на ушите си, дето се вика!

Надявам се съвсем скоро в България извънредното положение да се затегне и да се изясни на всички неразбрали, скучаещи и обезумели от стоене вкъщи хора какво е забрана за излизане от домовете!
Какви разходки на открито, какви обиколки на блока, какви гори и поляни?! Толкова ли не можете да си удържите децата по къщите, наистина ли?! Имам дъщери на 10 и 15 години, трети ден не са си подавали носовете отвън. Няма и да си ги подадат. Извеждам кучето в градината за по 2 минути сутрин и вечер, колкото да си свърши работата.
НЕ МОЖЕ на разходка, НЕ МОЖЕ на въздух, НЕ МОЖЕ на безлюдно място, НЕ МОЖЕ без причина! Набийте си го в главите, докато е време, МОЛЯ ВИ!!! Нищо, че положението още не е толкова затегнато. Направете го вие!

Е защо така с лошо? Премиерът разреши семейни разходки

# 2 276
  • Варна
Много ми е гот..Спокойствие в столицата
Искам да затворят всички магазини и обекти,освен аптеки, хранителните и табакото(че бе тютюн умирам!)
И два месеца почивка за всички..Малко да се прочисти въздуха.
А на мен изобщо не ми е гот, няма значение че не живея в столицата, а във Варна. Искам всичко да свършва по бързо и да отварят всички затворени обекти!
Табакото и тютюневита магазини и без корона вирус, ако ще и завинаги да ги затворят ми е все тая.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:22 от danny_em

# 2 277
Карантината към този момент е за болни, контактни или завърнали се от чужбина!
Останалите сме в т.нар. социално дистанциране.
Що не погледнете в Забелязано в София в центъра на София група пенсионери днес си играят табла/шах ...

# 2 278
Исландия е страната с най-много проведени тестове на глава от населението до момента. Исландия е тествала 2868 души, което означава 7879 на милион, в сравнение с 5077 в Южна Корея, 7521 в Бахрейн и 2065 в Италия. През следващите дни още повеч тестове ще се проведат, заради включването на частната фирма deCode ( тестват вече от 13 март), чиято цел е 1000 души на ден.

Исландия е с население от 364 260 души, така че може да тества цялото си население ако има желание.

# 2 279
  • Mediterraneo
Чета назад в темата и не вярвам на ушите си, дето се вика!

Надявам се съвсем скоро в България извънредното положение да се затегне и да се изясни на всички неразбрали, скучаещи и обезумели от стоене вкъщи хора какво е забрана за излизане от домовете!
Какви разходки на открито, какви обиколки на блока, какви гори и поляни?! Толкова ли не можете да си удържите децата по къщите, наистина ли?! Имам дъщери на 10 и 15 години, трети ден не са си подавали носовете отвън. Няма и да си ги подадат. Извеждам кучето в градината за по 2 минути сутрин и вечер, колкото да си свърши работата.
НЕ МОЖЕ на разходка, НЕ МОЖЕ на въздух, НЕ МОЖЕ на безлюдно място, НЕ МОЖЕ без причина! Набийте си го в главите, докато е време, МОЛЯ ВИ!!! Нищо, че положението още не е толкова затегнато. Направете го вие!

Е защо така с лошо? Премиерът разреши семейни разходки

Супер! Наслаждавайте му се още известно време. После всички ще ревем.

Общи условия

Активация на акаунт