COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 249
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 325
Единствения начин да се намали разпространението е, цяла ЕВРОПА да мине под карантина. Колкото по-рано го осъзнаят, толкова по-малко щети ще има.

# 2 326
  • тук-там
Карантината е 14 дни за всички, завърнали се от държави в списъка, а 21 дни за такива, които са контактни с положителни.

# 2 327
Хора,всяко чудо за три дни
На мен ми е по-интересно какво следва като отмине "чудото"..

Мда. Тия ги слушаме от края на януари и досега нито една оптимистична прогноза не се оправда. Няма и да се. И това не е всяване на паника, не е психоза, не е черногледство.
Достатъчно е да си припомним състоянието на здравната ни система, недостига на персонал и техника, липсата на ясни инструкции и организация, въпреки взетите уж мерки от правителството, да си припомним и че предстои огромен наплив от цигани, които се юрват да се прибират от Белгия, Холандия, Италия, Испания, Франция, Англия. И тогава положението тук ще стане майко мила.

# 2 328
Защо все още навлизат хора пред границите и по летищата? Не трябва ли да има строги мерки точно за това? Ние сме по къщите, приудиха дори работодателите да се съобразят, щат не щат, обаче разни хора продължават да прииждат.....като туристите с вирус на Банско.

# 2 329
Нещо мило - в 21:00 се озовах с кучето в 1 каре от няколко блока, излезнаха хора, ръкопляскаха, спрях се и аз да пляскам, както и едно момче с неговите кученца! Не бяхме малко! Някой пусна и заря. Майка ми (мед. сестра) бе на телефона, невярваща, че наистина хора пляскат. Излезна и тя да ръкопляска на нейния балкон. Мило й стана. Благодари на всички излезнали да уважат и да дадат кураж.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:43 от FlameV

# 2 330
  • София
Криза, директно! Без рецесия която да я предхожда. Дано сме живи и здрави, всички покрай нас също, да я видим.
Каква криза? Глупости. Такава депресия се задава, че майка им жална на задлъжнелите...

# 2 331
Аз съм готова да стоя шест месеца под карантина, само да кажат.

# 2 332
Лошото е, че след като всичко свърши, най-много ще го отнесем малките икономики - ние, Сърбия, Хърватия, а Македония и Албания даже не искам и да ги мисля.

# 2 333
Такъв е животът. Важното е да продължи.

Мъжът ми говори с някого по телефона в момента и го чух да казва "Взел съм две кутии био доматен сок, но нямам водка." От другата страна чух възторжен възглас. Какви времена, да се радваме на доматен сок! 😂

# 2 334
Забелязвам, че масово се очаква днес се слагат рестрикции, утре се виждат резултати. Не, за съжаление според специалистите трябват около две седмици, за да започнат да се виждат. Да започнат значи да се забави темпото на заразяване, не да спре епидемията. С тази нагласа ще има много разочаровани вече след седмица от новите мерки в България, вероятно и решили че няма смисъл да продължават. А това е огромна грешка. Трябва търпение, много. Печели се време, не се убива змея.

Не са отказали другите региони да поемат болни, все още в момента има повече легла от хоспитализирани. Просто междувременно правят нови. Rolling Eyes И ще се наемат нови лекари и сестри, не така гениално да оголим останалите, колко ми е.
Благодаря ти за включванията. Полезни са ми впечатленията на някой, който е в този ад от по-рано, видял е много неща и е запазил присъствие на духа въпреки това.

# 2 335
Значи макрон излиза и казва от до, от таксита за медиците до изборите. А ние тука през 2 часа брифинги с противоречиви мерки...

# 2 336
Значи макрон излиза и казва от до, от таксита за медиците до изборите. А ние тука през 2 часа брифинги с противоречиви мерки...

Нерде Париж , нерде Банкя Joy

# 2 337
  • Варна
На бас,че 2 месеца ще е драмата у нас?
Цифром и словом - 60 дни.
ако е така...Алилуйя!
Моите прогнози са по-черногледи.
Някой ще каже що пак сравнявам с Китай, но там първият открит с короновирус прачетох че е бил на 17.11.2019. Та ако се съди по тях повече от два месеца.
Но дано да не е...

# 2 338
Хора, проумейте, че все пак ние нито сме Франция, нито Германия. Те и Китай строиха болници за 10 дни.

# 2 339

Е... нерде Ямбол, нерде Стамбул, бре булка?

Макрон отпреди седмици разпореди определени болници да бъдат само за пациенти с корона, осигури апарати за обдишване, маски, предпазни облекла, ръкавици и отпусна бюджет.

Общи условия

Активация на акаунт