COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 560
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 310
  • София
Не зная какво е станало, една журналистка на брифинга нещо питаше и само ми се счу "втора градска", а Мутафчиев отговори, че нямало такава информация.

# 2 311
Ама разграничете хора, струпани на едно място, от 2-ма излезли да обиколят блока все пак
Да, но идеята е, че примерно твоето дете ще се види с някое приятелче. После това приятелче ще се види с трето, четвърто и така по веригата.

# 2 312
За мен лично,още трябва да се постарят,че да ме убедят,че това "извънредно положение" е напълно оправдано и ,че не е етап от други,предстоящи дирижирани събития
И то не само у нас.
Нашето правителство е като маймунки,които гледат какво правят останалите животинки от цирка,това правят и те/ние..
Всъщност, България е втората държава в Европа, която обяви извънредно положение Simple Smile
Последните няколко дни останалите държави, далеч по-напред във всяко отношение уж от нас, предприеха някакви мерки Wink

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:36 от pamela_bo

# 2 313
  • София
НЕ МОЖЕ на разходка, НЕ МОЖЕ на въздух, НЕ МОЖЕ на безлюдно място, НЕ МОЖЕ без причина! Набийте си го в главите, докато е време, МОЛЯ ВИ!!! Нищо, че положението още не е толкова затегнато. Направете го вие!
Така ли- айде стига глупости!!!
 Вероятността някой да се зарази навън е нищожна. Вероятността някой да се зарази сред природата е нулева.
 Особено в слънчев ден всеки може да си се разхожда на безлюдни места колкото си иска.

АБЕ ХОРА- навън не вали радиоактивен фолаут!!!!

Някой е изтрил линка или го е блокирал с клипчето от италианска болница с болните по коридорите. Sad
В Пирогов в травматологията най-редовно лежат хора в коридорите- аз съм лежал три дена там в коридора- нищо особено. Коридора беше пълен с легла с потрошени хора. Не съм умрял от това че лежа в коридора.

Относно как Италия тествала много- в Италия излиза че всеки пети тест е положителен, в Корея един от 30 е. А Корея тества много.
 Никъде няма такъв висок % от тестовете положителен. Което е доказателство, че Италия НЕ тества въобще достатъчно.

# 2 314
На 112 нали има вече оператори отговарящи само за Короната....

# 2 315
  • София
От цялата работа поне стана ясно, че не може ЛЛ да не вдигат телефона, защото първо на тях трябва да се обадят хората с някакви симптоми. Ако лл не си вдига телефона ще го санкционират.

# 2 316
  • При семейството си
Забелязвам, че масово се очаква днес се слагат рестрикции, утре се виждат резултати. Не, за съжаление според специалистите трябват около две седмици, за да започнат да се виждат. Да започнат значи да се забави темпото на заразяване, не да спре епидемията. С тази нагласа ще има много разочаровани вече след седмица от новите мерки в България, вероятно и решили че няма смисъл да продължават. А това е огромна грешка. Трябва търпение, много. Печели се време, не се убива змея.

Това е есенцията, ако го проумее масата, може би ще постигнем и целта.

# 2 317
Сан Франциско и околностите под карантина (локдаун)

# 2 318
Днес звънях на ЛЛ на детето, за една бележка. вдигна ми. Нямаше драма.

И, НА ВЪЗДУХ -МОЖЕ! Все още.

# 2 319
  • На топло
Макрон говори 20 мин 😳
Правителството ще плаща всичко! ( хотели, таксита за болничния персонал)
Военните ще строят полеви болници там където леглата не стигат.
Молят всички да  останат по къщите, да не се събират с приятели.
Затварят всички граници.
И още много положителни неща...

# 2 320
Здравейте,
Да, вярно е, че карантината вече е 21 дни.
Моята племенница се прибра от Атина на 13.03.20 г. Снощи в 23,30 са и позвънили от V РПУ, че в нейния полет е имало човек, заразен с вируса и е под карантина за 21 дни.Самолетът е бил 50% пълен, седяли са през седалки, но?
Но до момента никой не е казал, че от Гърция пристигат заразени??? На всичкото отгоре, тя цял ден е звъняла на ЛЛ, която най-накрая е върнала отговор по Вайбър, да пие витамин С и имуностимуланти.Simple Smile

# 2 321
  • Велико Търново
Криза, директно! Без рецесия която да я предхожда. Дано сме живи и здрави, всички покрай нас също, да я видим.

# 2 322
Ами опитвам се да ги оправдая... ама не мога.

# 2 323
Хаос! Обадих е се 112.Можело да работят магазини (левчета, дрехи и т. н) стига да спазват хигиена. И салоните можели, да пускали по 1.
П.С Какво правим???

За такива въпроси звъните на 112?

# 2 324
Седят през седалки но дишат какво?!?
Боже,какво безумие..Ако ще през 5 реда да насядат,има ли вирусоносител,вирусът ще навлезе и в другите хора.При кои ще оцелее и ще се активира,зависи от имунната система на човека.

Общи условия

Активация на акаунт