COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 239
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 2 295
Макрон: Франция ще бъде поставена под карантина (локдаун)

BREAKING: France will be put on lockdown to stop the spread of coronavirus, president says
BNO

# 2 296
  • Буркина Фасо
Като се прибирах от работа само пенсионери и тинейджъри виждах по улиците от колата.
Моите като видях, че не става с добро, съм им казала, че ако ги хвана, че  са си подали носа навън да ми забравят телефона, не е ок като отношение, но ги поуплаши малко.
а ако те действително ти забравят телефона ??? - ще омекнеш набързо.

# 2 297
  • София
Тарталета, извънредното положение тук не е обявено, за да не излизаш навън. Обявено е, за да се прокарат мерки като отлагането на сметките за ток и вода, да се предприемат извънредни мерки за бизнеса, да се развържат ръцете на прокуратурата да гони за фалшиви новини и спекулации.
В този ред на мисли, реплики като "после всички ще ревем" са абсолютна спекулация. Спрете да гледате "В мъглата", "Зараза", "Дванайсет маймуни", "Лудите", "Flu" и тем подобни. Ще си погинете от стрес преди коронавируса.

# 2 298
  • Пловдив
Моля, не звънете на 112 за всяка мисъл, минала ви през главата! С появата на ковид не са изчезнали всички останали спешни състояния!

# 2 299
  • София
и аз това се чудя, защо тръгна сума народ да ги гледа тези филми, някакво пророчество ли търси или така избива страховете като със страшните приказки за деца?

# 2 300
Чета назад в темата и не вярвам на ушите си, дето се вика!

Надявам се съвсем скоро в България извънредното положение да се затегне и да се изясни на всички неразбрали, скучаещи и обезумели от стоене вкъщи хора какво е забрана за излизане от домовете!
Какви разходки на открито, какви обиколки на блока, какви гори и поляни?! Толкова ли не можете да си удържите децата по къщите, наистина ли?! Имам дъщери на 10 и 15 години, трети ден не са си подавали носовете отвън. Няма и да си ги подадат. Извеждам кучето в градината за по 2 минути сутрин и вечер, колкото да си свърши работата.
НЕ МОЖЕ на разходка, НЕ МОЖЕ на въздух, НЕ МОЖЕ на безлюдно място, НЕ МОЖЕ без причина! Набийте си го в главите, докато е време, МОЛЯ ВИ!!! Нищо, че положението още не е толкова затегнато. Направете го вие!
Защо не може?!?
Успокой се и недей да крещиш.
Всеки си има глава на раменете.
Когато се затегне положението,тогава.
Ненужната паника не помага никому
Ако вирусът си витае просто ей така във въздуха,дори пред блока ти,това значи,че и прозорец не бива да отваряш.

п.п.Между другото,истерията,сресът и паниката,вредят на имунната система.Баш в такъв момент,карайте по-кротко с нервите.Излишно се хабите.

Мдам..Вярно,че най-добре да не се диша хич,тогава никаква зараза от вирус няма да ни лепне,ама уви..Все още дишат хората..А въздуха у домовете им е същия като уличния.Една идея по-чист от прахови частици.

# 2 301
  • Mediterraneo
Ох, не мога, много смешки, много нещо! Точно заради това е извънредното положение, да си спасят икономиката, не човешките животи. Понеже възрастните хора и децата имат нужда от разходки, няма как да им се забрани да излиза. Всеки народ си заслужава управляващите и във времена на криза това се доказва. За пореден път! Няма как да изкорениш един манталитет с извънредно положение.

# 2 302
За мен лично,още трябва да се постарят,че да ме убедят,че това "извънредно положение" е напълно оправдано и ,че не е етап от други,предстоящи дирижирани събития
И то не само у нас.
Нашето правителство е като маймунки,които гледат какво правят останалите животинки от цирка,това правят и те/ние..

# 2 303
За мен лично,още трябва да се постарят,че да ме убедят,че това "извънредно положение" е напълно оправдано.
И то не само у нас.
Ние сме като маймуни,които гледат какво правят останалите животинки от цирка,това правим и ние..

Нужно е, за да не станем като Италия. Защо не го разбирате? Вирусът е адски заразен. Остава дълго по повърхности, какво остава за струпани хора на едно място.

# 2 304
Скрит текст:
Алекина, не се знае дали пазят. Днес лл на децата ми каза, че маска от  хасе не върши работа. Препоръча ми да пера еднократната, която имам.

Маска от хасе на три ката пази повече от еднократните. Това го каза някой от щаба преди няколко дена вече и аз се обърках кой точно. Тогава решихме да си ушием. Пере се и се глади. ЛЛ нещо не е чул.

Допълвам се, Мутафчийски го каза - https://offnews.bg/obshtestvo/gen-mutafchijski-ushijte-si-maski- … -ot-t-723849.html
""Една ушита вкъщи трипластова маска е 10 пъти по-ефективна от хирургичните маски, които се продават в аптеките."

Има ли значение плата?
Уших от два слоя - американ /памучен, по плътен плат/ и памучен плат. Между двата може да сложи памук, вата или нетъкан текстил.
Скрит текст:

# 2 305
  • София
Тогава търсим първата маймуна, която се е сетила. А много маймуни хич не се поучават от лошия опит на други маймуни, а решават, че точно при тях ще е по-добър резултатът и чакат. Какво чакат?

# 2 306
Някой има ли представа какво се случва във Франция в момента?

# 2 307
Днес не забравих и плясках.
Но не на тези от втора градска. Когато са произнасяли клетвата  си техните родители и те самите са изпитвали гордост. Дано и сега се "гордеят" и те и родителите им и децата им.
Какво е станало във Втора градска?

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:30 от bubanka

# 2 308
Ама разграничете хора, струпани на едно място, от 2-ма излезли да обиколят блока все пак

# 2 309
  • Другата България
Моля, не звънете на 112 за всяка мисъл, минала ви през главата! С появата на ковид не са изчезнали всички останали спешни състояния!
И проблемът е, че хора с наистина спешни състояния не могат да стигнат до операторите защото линиите са заети с питащи за всевъзможни неща - от това дали баничарницата, автосервиза или дрехите втора употреба могат да работят до това защо в магазина на Данчо саламът е с 0,50 ст. по-скъп от този в магазина на Стоянчо.
Отново казвам, отговор на всичките си въпроси може да намерите на сайта на МЗ, там има Заповедта на министъра, с всички последващи актуализации, изменения, допълнения и т.н. РЗИ също са компетентни по тези въпроси, работят, има разкрити извънредни техни телефони, има ги в сайта на РЗИ. Разбирам, че е най-лесно да набереш трите безплатни цифри, но това е спешен телефон, ако се срине, ще започнем да измираме не само от коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт