COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 471
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 300
Fentis, страхотна новина! Бързо оздравяване и скоро да си пак на крака 🍀

Не се дава информация дали Кирил и Кремена са се заразили тук или извън страната. Сега погледнах Фейсбук профила му, не е фалшива новина.
Само че в профила му вече пише само за него , без съпругата му.
Тя дали е с положителен резултат ?

# 3 301
Скрит текст:
Според мен трябва да затворят всички ски курорти, не само Банско, явно са си добър развъдник на коронавирус! Италия точно от там им тръгнаха проблемите.
То ще ги затворят, но всички ще се върнат по местоживеене и ще разнесат вируса. Важното е да ги поставят под пълна карантина. Никой да не може да излезе.
Кой да ги постави? Хората стоят под карантина сами, никой не ги охранява.
РЗИ ги контролира по телефона. Ако някой наруши карантината, и това стане известно, се издирва.
Имам предвид целият град Банско да бъде поставен под карантина. Защото там най- вероятно има много, които тепърва ще се появят

Пак ще е малко след дъжд качулка - Банско е с население 9000 души и с леглова база 25 000 - считай за сезона колко народ е минал от там. Никой не знае къде са.

# 3 302
# 3 303
Лудогорец бяха в Италия на 27.02. за мача с Интер. Някой знае ли дали и Домусчиев е бил с тях? Нищо чудно сега и останалите да окапят - като нямаха акъл и беше голям зор да ходят в центъра на заразата за един тъп мач

# 3 304
Fentis, страхотна новина! Бързо оздравяване и скоро да си пак на крака 🍀

Не се дава информация дали Кирил и Кремена са се заразили тук или извън страната. Сега погледнах Фейсбук профила му, не е фалшива новина.
Само че в профила му вече пише само за него , без съпругата му.
Тя дали е с положителен резултат ?

Според медиите, да.

# 3 305
  • София
Да, в Италия са се заразили

# 3 306
Скатули е блистерче, а Це тебе е вит С на гранулки. Аз пия такова нещо, защото съм с хрема и гърлобол.

# 3 307
Болниците отдавна са били наясно, какво ги чака. Защо не са взели мерки, вече нямам идея.

Е как, откога рапортуват, че имат приготвени по 10-ина легла, сякаш леглото лекува. А предпазни средства за персонала, апаратура, процедура за работа при прием на пациенти с грипоподобни симптоми, кой е трябвало да помисли. Виждаме сега, че корабът потъва нормално.

# 3 308
Скрит текст:
Болниците отдавна са били наясно, какво ги чака. Защо не са взели мерки, вече нямам идея.

300 болни за месец е много оптимистичен вариант. Поне 1000 ще станат според мен до края на месеца, ако има тестове. Ако няма тестове, може да са всяко число под 1000.

Най-вероятно утре ще сме на 100 души. От там започва експоненциалното проявяване на симптоми на вече заболели, които не са знаели преди това:

https://www.visualcapitalist.com/infection-trajectory-flattening … he-covid19-curve/

Това значи: 18ти: 100, 20ти: 200, 22ри: 400, 24ти: 800; 26ти: 1600, 28ми: 3200, 30ти: 6400....

Т.е. следейки от началото на тази ситуация, до края на месеца може да се очаква минимум 6000 потвърдени, а много вероятно: 6400.

Прекалено е това.. по-скоро умножавай по 1.2..
Утре 95-100, вдруги ден 120, 145, 180.. и т.н

# 3 309
Здравейте,

следя темата от началото и (от миналата), но чак сега реших да се включа.

Относно теорията, че вируса циркулира в България от месеци - аз през февруари изкарах една много странна за мен ангина - 2 дни отпадналост, 1 ден подобрение след което 4-5 дни адски болки в гърлото без друга симптоматика и то само от едната страна. И само едната страна беше безобразно подута. Пих антибиотик - не помагаше. Купих си от онези прахчета изопринозин и ми мина за 2-3 дни. Та и аз май съм от хората, дето мислят, че са го карали това чудо.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 18:24 от kostamosta

# 3 310
Официално, смъртноста е 8% вече... Sad
Пиша и чета от предната тема още.
Питам пак, къде са онези които казваха, че това е грип, който е с ниска смъртност.

Къде ги тези 8%? До момента в света заболелите са около 120 000, което ще рече, че заболеваемостта до момента е 0.001%, от тях починали са около 3200, което прави 2.67% от заболелите, а в световен мащаб прави смъртност от....0% (пренебрежимо малка, до степен, че калкулаторът дава такъв резултат).

# 3 311
След посещение във Франция, отишъл в болницата
https://www.24chasa.bg/novini/article/8314225

# 3 312

https://sopharmacy.bg/product/1166/cetebe-vitamin-s-500-mg-h60-k … xosmithkline.html

Не разбирам само какво общо имат аптеките, ако иска да влиза във всяка аптека и да казва на хората какво да купуват и какво да не купуват...За антибиотиците ясно...но там се опитват да въвеждат ограничения от години и до никъде...освен в големите вериги.
Нещо прегрява вече генералът...

# 3 313
Аз пък съм от хората, които смятат, че тази уж вълна от грип Б или поне голяма част от него си е била точно короната. Кога друг път инфекциозните отделения са били задръстени, не знам какво, какъв беше тоя грип.

# 3 314
Трябва да се прекратят тези събирания на щаба както и министерски съвет и всичко да мине дистанционно по скайп. По света една камара политици(последно четох, че премиерът на Манако е болен), спортисти, актьори ги засегна, защото те се срещат с много хора. Ето сега и този Домусчиев кой знае с колко народ е контактувал, сигурно  повече от средностатистическия човек.
Ситуацията не е обикновена, за да продължават нещата както досега.

Общи условия

Активация на акаунт