COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 589
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 540
Трендът с пълно затваряне няма да ни подмине...

# 3 541
  • Пловдив

от Юни до Септември ще е периодът в който светът трябва да се отърси от короната, в зависимост кой в каква фаза е достигнал и кога и какви мерки е взел.
Подкрепям.
+1..и аз мисля, че септември ще сме се отърсили вече.

# 3 542
  • на пистата
Пич от Варна разказва за инфекциозна болница там.
варненското и то не лъже, нищо че е към университетска болница, голям кенеф, но лекарите там са невероятни професионалисти!
Вчера приели един германец, веднага избягал, получил културен шок, върнаха го с белезници, голям екшън... 😀

# 3 543
И аз получавам културен шок от германци, замъкнали се болни на почивка.

# 3 544
Има ли някъде заповед или нещо подобно в която се обяснява какво става при пълна карантина. Например сега на хората в Банско какво им е позволено и какво не.

# 3 545
  • София
На фона на цялата ситуация, имаме ли право в момента да отидем до вилата, която е на сравнително безлюдно място и близо до София? Двама възрастни, с лична кола... Има ли забрана за напускане на София?

# 3 546
  • Буркина Фасо
На фона на цялата ситуация, имаме ли право в момента да отидем до вилата, която е на сравнително безлюдно място и близо до София? Двама възрастни, с лична кола... Има ли забрана за напускане на София?
не.

# 3 547
Днес цял ден не съм гледала новини, че направо психясах, пазя се като луда, не излизаме с детето, мъжът ми ходи на работа и то се вижда с 2ма, 3ма човека и Какво моята паника не изчезва, напротив.
Толкова се надявам всичко да отмине бързо, и възможно най без болезнено...
А ББ сега го гледам, много е крив този човек, честно.

# 3 548
  • София
мдам, от това което чувам, Бойко няма намерение да въведжа карантина...
така да няма да стане...

# 3 549
Има ли някъде заповед или нещо подобно в която се обяснява какво става при пълна карантина. Например сега на хората в Банско какво им е позволено и какво не.
Казаха, че ще я публикуват някъде!

Не могат да излизат, освен за пазар. Не могат да напускат града, освен за мед.  помощ, която не могат да получат на място. Най-общо е това

# 3 550
  • София
Един журналист няма ли да му зададе въпросът за пълна карантина???

# 3 551
  • на пистата
ЗаповедИма,министерството на здравеопазването
https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/2634868076770791/

# 3 552
  • В заешката дупка
Аз не искам да спекулирам за исландския случай - внезапнопочиналият без симптоми, но оказал се заразен. Тепърва ще се се проучва. Писах, защото в популярните сайтове за ъпдейти на случаите в света, е отбелязан като първият смъртен случай за Исландия, а това не сигурно, а и според главния епидемолог - малко вероятно,

Няма информация на каква възраст е, понеже някой попита.

# 3 553
  • на пистата
Заповед на министерството на здравеопазването

https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/2634868076770791/

# 3 554
За пропусналите: https://nova.bg/news/view/2020/03/17/281728/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

"Обещаха ми, че всички граждани, спрени по границите, ще си дойдат в България с полицейски ескорт", добави Борисов.

"С външните министри разговаряхме за нашите сънародници, да ги приберем. Има в Мароко, в Манила. Тези, които влязат в България, трябва незабавно да се приберат вкъщи и колкото и да им е мило, свидно, в следващите 14 дни да не излизат", препоръча премиерът и обясни, че властите ще бъдат изключително строги.

"Цял хотел на Лъвов мост го слагаме под карантина", заяви премиерът. "Мерките са асоциализация. По един човек в магазина, на разстояние. България се дава за пример за навременните и правилни мерки. Взе се решение за ограничаване и спиране, разбира се с някои изключения, за затваряне на границите на ЕС с трети страни. За пътувания с цел екскурзии, разходки - абсурд. Ще останат само тировете за доставки, износ, защото индустрията ни работи за износ", каза още Борисов.

"Нашите граничари ще имат още една тежка задача. Това, което мисля, че голямата част от българите го осъзнават, ние продължаваме да имаме нулева миграция. Споразумението ни с Турция важи. В другите държави комбинацията мигранти и коронавирус създава невероятни трудности и невъзможност да се справят. Няма нито една държава, която да има достатъчно. Някои дори са в криза. Останах приятно изненадат, испанският и гръцкият колега се обадиха с молба, гледали живата връзка във Facebook и снимките с нашите предприята, голяма молба за маски и предпазни средства", обяви премиерът.

"Макрон е прав. Ние сме във война и противникът е невидим. За това всички вкъщи, а тези, които отиват на работа да спазват мерките. Благодаря на всички известни личности, защото народът се вслушва в тях. Приемаме всякакви съвети, дори и популистките. Огромни усилия, 80 млн. евро се дадоха на Еврокомисията, за да произведе лекарство. Колкото по-бързо се намери лек за този грип, който ни нанесе щети във всички сфери, толкова по-добре", каза още той.

"В непрекъснат контакт сме. Вече всички са се стреснали достатъчно. Виждате, че работата се е преустроила на бързи, директни, скоростни обороти", добави той.

"И по време на втората световна война са сварили руснаците неподготвени в първите два дни. Ако има предприятия, в които не се взимат мерки, те накрая ще фалират. Ние сме казали, че поемаме 60% от заплата. То си зависи от нас. По пет пъти на ден излизаме пред вас и говорим. Когато се налага, сме максимално твърди. Ако продължат така, ще ги затворим много бързо. Да, ще платим на работниците за това, но после няма да имат работници", закани се Борисов.

Според него във Франция и Австрия са взели тези панически мерки, защото "са натикали хората в урните в неделя".

Очаквайте подробности!

Общи условия

Активация на акаунт