COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 912
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 555
Ето че родният ми град е под карантина. Аз съм хоум офис в София. Имам право да се върна до 20.00 часа на утрешния ден при родителите си. Със сигурност на мен и на тях ще ни е по-спокойно да сме заедно, но съм в дилема. Постоянно ги мисля тук от малкия апартамент, единия е на 54, другия на 58,  но по натура съм си притеснителен човек. Наистина не знам кое е разумното решение.....

# 3 556
  • София
Пълният текст на заповедта на здравния министър за налагането на карантина на гр. Банско.

Скрит текст:
Със заповед на здравния министър на територията на гр. Банско се въвеждат противоепидемични мерки

В заповедта на здравния министър се казва:

I. Въвеждам следните противоепидемични мерки на територията на гр. Банско, считано от 19.00 часа на 17.03.2020 г.:
1. Забранявам влизането и излизането от гр. Банско на всички лица, пребиваващи на територията на града.
2. Лицата с постоянен или настоящ адрес в гр. Банско, които се намират извън града могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 часа на 18.03.2020 г.
3. Изключение от забраната по т. 1 се допуска само по отношение на служители на регионалните здравни инспекции, служители на органите на Министерство на вътрешните работи и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ или други лечебни заведения.
4. Лицата по т. 1 и 2 се считат за поставени под карантина с настоящата заповед за срок от 14 дни. Същите не могат да напускат домовете си, освен за снабдяване с хранителни и лекарствени продукти и за ползване на услугите на банки, застрахователи и бензиностанции, или при необходимост от медицинска помощ.
5. Лицата по т. 1 и 2, които се нуждаят от медицинска помощ, се свързват по телефона с общопрактикуващия си лекар, или ако нямат такъв с лекарите от „Медицински център „Св. Благовещение“ ЕООД, от където ще получат указания според случая.
6. Лицата по т. 1 и 2, нуждаещи се от спешна медицинска помощ, които не могат да бъдат обслужени от лечебните заведения в града, се извозват само с автомобили на
център за спешна медицинска помощ.
7. Дейност на територията на гр. Банско могат да осъществяват само лечебните заведения, аптеките, магазините за хранителни стоки, бензиностанциите, банковите и застрахователни дружества, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.
8. Местата за настаняване могат да продължат да работят, само ако към момента в тях има настанени, но неотпътували туристи, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания по т. 7.
9. Влизането и излизането на автомобили, обслужващи жизнено важни сектори като водоснабдяване, електроснабдяване, снабдяване на хранителните магазини, аптеките и лечебните заведения, както и обслужващите банки и застрахователи, се допуска само през специално създадените пропускателни пунктове и след разрешение от органите на държавния здравен контрол и областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

II. Заповедта да се съобщи на Регионална здравна инспекция - Благоевград, съответната областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, кмета на община Банско и лечебните заведения на територията на гр. Банско за изпълнение и осъществяване на контрол върху изпълнението на разпоредените мерки.

III. Кметът на община Банско да оповести по подходящ начин настоящата заповед на всички заинтересовани лица, като обърне внимание на наказателната отговорност по чл. 355 от Наказателния кодекс за неспазване на настоящата заповед.

# 3 557
Ето че родният ми град е под карантина. Аз съм хоум офис в София. Имам право да се върна до 20.00 часа на утрешния ден при родителите си. Със сигурност на мен и на тях ще ни е по-спокойно да сме заедно, но съм в дилема. Постоянно ги мисля тук от малкия апартамент, единия е на 54, другия на 58,  но по натура съм си притеснителен човек. Наистина не знам кое е разумното решение.....

Ако са здрави , по-добре си стой в София.  Иначе може да стане много сложно с работата, все пак идеята на хоум офиса не е да обикаляме в още по-заразени райони.

# 3 558
Това от в. Труд днес статия
Здравният ни министър е направил списък кои граждани подлежат на лечение в болница и кои вкъщи.
Ми над 60 г. какво става, май за тях не се предвижда лечение го разбирам.
Моята майка е над тази възраст, с хронични заболявания сериозни, няма ли да има право да я лекуват, ако нещо стане. Тя никъде не излиза милата..пазим я, но си е при нас(( Та дори 60г не са възрастни, щом искат до 65  и е така да работим. Притесних се, аз така го разбирам и май е наистина.
https://trud.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F … UyKZE7WJEKfbw_P88

# 3 559
http://www.bulgaren.org/2020/03/17/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b … 0%b5%d0%b4%d0%b8/
Според  статистиката  в Австрия  възрастовата група на заразените  е сравнително  от млади хора.

# 3 560
Ето че родният ми град е под карантина. Аз съм хоум офис в София. Имам право да се върна до 20.00 часа на утрешния ден при родителите си. Със сигурност на мен и на тях ще ни е по-спокойно да сме заедно, но съм в дилема. Постоянно ги мисля тук от малкия апартамент, единия е на 54, другия на 58,  но по натура съм си притеснителен човек. Наистина не знам кое е разумното решение.....
Лицата с постоянен или настоящ адрес могат да се върнат. Имай го предвид.

# 3 561
  • София
Здравният ни министър е направил списък кои граждани подлежат на лечение в болница и кои вкъщи.
Моята майка е над тази възраст, с хронични заболявания сериозни, няма ли да има право да я лекуват, ако нещо стане. Тя никъде не излиза милата..пазим я, но си е при нас(( Та дори 60г не са възрастни, щом искат до 65  и е така да работим. Притесних се, аз така го разбирам и май е наистина.
https://trud.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F … UyKZE7WJEKfbw_P88
На задължителна изолация и хоспиталицазия подлежат лица над 60 г. - 5-и и 6-и абзац от материала, който сте пуснали (не е разрешено копиране)

# 3 562
Какво беше това за 80-те милиона за немската компания с ваксината,   че не го разбрах, забиваше ми нета. ББ е дал 80 млн на частна немска компания ей така или ЕС са дали 80 млн?

# 3 563
  • Варна
Попаднах на информация че новите починали в Италия са 345, само с 4 по малко от вчера, и с 24 по малко от онзи ден. Вярна ли е или е някаква друга?
От къде има сигурна такава....

# 3 564
  • София
Какво беше това за 80-те милиона за немската компания с ваксината,   че не го разбрах, забиваше ми нета. ББ е дал 80 млн на частна немска компания ей така или ЕС са дали 80 млн?

САЩ искаха да дадат на немска компания, която вече разработва ваксина, 80 млн. долара за патент и пълно право върху ваксината. Немците отказаха.

# 3 565
  • Пловдив
как ние Simple Smile
ЕС.

# 3 566
Наистина кофти, хоум офис от кога? Аз съм от събота вкъщи и пак не съм сигурна от всичките ми контакти (а и по работа ми се наложи дя излизам днес). Ако могат да се справят сами, по-добре така, според мен.

Мисля, че това може да се случи и в София.

# 3 567
  • В тъмната гора.

Какво не разбра? Майка ти влиза в поне две групи, които са предвидени за болнично лечение. Rolling Eyes

# 3 568
Последно не разбрах, летище Бургас е затворено заради коронавируса или поради ремонт?

Домусчиев кой знае колко хора е заразил и той

# 3 569
Лица над 60 години, независимо от клиничното развитие подлежат на хоспитализация в лечебно заведение.
Споко, мама няма да се разболее и ще оцелее, просто вярвай.Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт