COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 101
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 810
Да се изкажа и аз за уолтопика. Това неговото НЕ Е дарение. Това е да си купиш няколко апарата и понеже нямаш собствена болница, да ползваш дадена болница като наето помещение, в която да се инсталират апартите. Срам за обществото са такива "дарители".

# 3 811
Цитат
На много места хората работят в големите областни градове и се прибират вечер.
Нали затова е карантината, за да не се приберат вечерта и да го занесат и в своя град, който също после трябва да излезе в карантина. Карантината не се прави съобразно удобството на населението, а заради безопасността му.
След като е по-въздушен път, може да влезе през очите и ушите, защо са тия маски. Значи може и да може да пътува до други градове, знам ли...
А и хората не седят нон стоп с маските.

# 3 812
Много ме боли от посоката в която тръгна и върви тази тема. От стотици страници насам тя не е полезна никому.

- Една част от хората клеймят всички мерки, които ущетяват някого (тип: децата трябва да спят по колите на пътя) а в същото време яростно твърдят, че трябва да се затворят граници и прочие (какво по-различно има в деца, които ще спят по колите но зад граница пред тези в държавата?);

- Една част се паникьосват тип "света ще свърши с болестта" и се ядосват на всеки, който отказва да се паникьосва като тях;

- Една част ДЪРЖАТ да оборят всяка позитивна вест защото това би спряло полето им за изява и драматизъм, та да се намираме на приказка;

- Минимално количество хора споделят ценна информация, която бива заровена в количеството ненужни коментари.

П.С. Имам само един въпрос - каква е разликата между ИНФЛУЕНЦА и ГРИП Joy

# 3 813
  • София
Защо да не е полезна, трябва да е справочник ли? Писах и вчера или онзи ден - винаги има една тема по актуално събитие, която е гювеч и всеки пише каквото му е важно. До известна степен има терапевтичен ефект, не само информативен.

Сори, ама на когото не му харесва да не чете! Съжалявам, че го пиша, но това е положението. Достатъчно много информация се споделя.

# 3 814
Много си е полезна темата. Ние тук няма да измислим решение на ситуацията, че да гледаме под лупа коя информация е полеезна и коя не. Темата перфектно си върши работата в тази кризисна ситуация хората да си споделят страховете и теориите.

# 3 815
  • София
Вероника Димитрова си сложила маска, но носът и отвън. Иначе Нова дават пример и съветвам да си седим вкъщи.

# 3 816
Направили са карта само за България. В случай, че никой не я е пуснал
Коронавирус COVID-19 на територията на България

Картата е удобна, но не виждам да е отразен Троян, в същото време в Банско само 1 случай. Нещо не разбирам къде са ги набутали.

# 3 817
В крайна сметка взе ли се решение за хората извън България, които са в положение като на хората в Банско, на улицата, но в чужда страна? Не могат да се върнат назад, защото няма къде, при кого да отидат, не могат и да се приберат. Нашите границите са отворени, но за кого... Чуждите граници са затворени, резервациите за пътувания са отменени. Тези, които са тръгнали по почивки ги прибират, нека, наши сънародници са. Чуждите граждани ги настаняват по хотели и те са хора, нека, но кога ще помислят и за българите, които случващото ги е заварило на пътя. Те там ли да умрат?

Вчера наистина се разстроих. Държавата Австрия организира безпрецедентна акция по прибирането на австрийците по света.
47 000 човека!
Всеки, където и да е, може да се регистрира онлайн и да заяви желанието си да се върне у дома.
Направете сравнението. Подобна ще е и грижата за вас, които оставате в пределите на държавата.

# 3 818
Не знам Швейцария, Норвегия, Германия, Белгия и Нидерландия какво чакат, а не удрят ключа?

Как не удрят ключа? Германия си затвори границите в неделя. След няколко различни версии на решението, в крайна сметка решиха да останат отворени тези с Белгия и Нидерландия. Туристическите пътувания са забранени от и до Германия, а от снощи граждани, които не са от страни членки на ЕС, нямат право да влизат в ЕС през следващите 30 дни и то само като начало. Последното е решение на ЕК.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-eu-einreisestopp-101.html

В Германия решението влиза в сила веднага.
https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-123.ht … t-auf-Philippinen

# 3 819
  • София
започва предаването на щаба

показват новите "костюми".

# 3 820
Няма нови случаи от тази нощ

# 3 821
Цитат
Такъв кетъринг в Пирогов ядох и на нищо подобно не съм се натъквала. Макарони имаше само веднъж, а сиренето не е миришело. Ако си отишла да се наядеш, ще се наложи да купуваш от кафенето или автомата. Сигурно за хеаноден на човек се плаща стотинки или макс 1лв. Какво си очаквала изобщо?
С кеф си ги ядох нещата въпреки, че имах пари. Ползвах ги за ли кафета и шоколади.

В последните години пребивавах в доста софийски болници, та имам богат опит.  И не, не ходя в болниците, за да се нахраня. Но все пак не става и да умирам от глад.  Всяка болница си сключва договор и качеството се различава, но нямаше толкова съществена разлика в болниците, в които съм била.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 16:05 от bubanka

# 3 822
Франция ще тества само тежко болните в болница. Причината - липса на тестове.
В България все още сме с 81 доказани пациенти.
Бременните са по-податливи на зараза. Но не е доказано преминаване на вируса към плода или плацентата. Рискът на заразяване на дете е при раждането, затова се препоръчва раждане с цезарово сечение.

Инфото е от брифинга.

# 3 823
Това че е забранено влизането и излизането до и от Германия абсолютно вярно ли е ?

# 3 824
  • София
Нови проби пътуват към София.
Очевидно ще чакаме да излязат резултати от пътуващите проби, то не става с магическа пръчка.

Общи условия

Активация на акаунт