COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 416
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 265
40% от хората, които са в достатъчно тежко състояние, за да се наложи да бъдат хоспитализирани, са между 20 и 54 години

https://www.nytimes.com/2020/03/18/health/coronavirus-young-people.html

Това специално за тези, които предлагат да заключим пенсионерите и останалите да си го прекараме като "лек грип".

"В Индия и Бангладеш дето нямат карантина и половината население не е виждало вилица през живота си защо не са изпукали досега?"

Цитат от мнение в dnevnik.bg. Заставам напълно зад него.

Мисля, че изплисквате легена сериозно.

# 5 266
В сайта на Нова видях, че

Цитат
Временно се забранява влизането на територията на Република България, считано от 00:00 часа на 20 март до 17 април, включително, на всички граждани на трети страни през всички гранични пунктове и с каквито и да са транспортни средства, включително въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни.

Някой знае ли дали е разрешено да се пътува в обратна посока - от България до Англия? Имам билет за 22ри март с RyanAir и в сайтовете на летището ни и компанията не пише да е анулиран.

# 5 267
Да, те са изключение.

# 5 268
  • Viena
За сега да, моя приятелка замина за  Холандия днес.

# 5 269
Ако сред тези хора (в Банско напр.) е вашия съсед, дето не се съобразява с нищо, щъка и хлопа по вратите да се събира с този и онзи и се прибере тази вечер, така ли ще говорите?

# 5 270
"В Индия и Бангладеш дето нямат карантина и половината население не е виждало вилица през живота си защо не са изпукали досега?"

Цитат от мнение в dnevnik.bg. Заставам напълно зад него.

Мисля, че изплисквате легена сериозно.
Не, просто там повечето хора са плод на естествения подбор, а при нас отдавна не е така.

# 5 271
За тези от нас, които в момента сме по домовете си, може ли да споделите как са нещата в градския транспорт? Има ли струпване на хора в пиковите часове, или успяха да го организират някак? За Пловдив само помня, че някой писа още в началото, че са разредили колите и се получавало по-голямо струпване. Регулираха ли се вече нещата? Маски почнаха ли да се носят от повече хора, след като започнаха да се шият от плат?

# 5 272
Тези от Банско имаха срокове, в които можеха да си тръгнат, бяха упоменати и за туристи и за такива с постоянно местожителство, да си ги бяха спазили.

# 5 273
В София от днес е с лятното разписание ГТ, вероятно ще е тъпкано довечера.

# 5 274
Викам, като е карантина и то основателна, да се спазва!

# 5 275
Ако наистина имат намерение да ги задържат, сигурно има как да се отдели място в някое районно управление или нещо такова. Така си мисля. Но пък не знам доколко наистина ще задържат някого.

То е опасно и да ги арестуват. Нали са потенциални вирусоносители.
Не зная мислено ли е върху това.
Ще има доста подобни случаи.

Ще почерпим от иранския опит - освобождаваме настоящите затворници. Така правим място за новите карантина - затворници. Joy

# 5 276
Българи си дойдоха от Испания и Германия, пуснаха ги без преглед 

Българи от Испания, Германия и Нидерландия се прибраха у нас след затварянето на границите на съответните страни. След като попълниха декларации, които им дадоха служители на полицията, те се прибраха по населените си места, предаде репортер на БГНЕС.

Българите пристигнаха преди обяд на международната автогара в София.

Но на място нямаше кой да им премери температурата. Единствено полицията първоначално не ги допусна да си тръгнат от автогарата, чакаха медицински екип.

Но след като такъв не пристигна, пътниците, дошли от чужбина, бяха разпределени по лична карта в други автобуси и ги пратиха по населените им места.

По закон всички пътници трябва да спазят 14-дневна карантина, която е част от мерките срещу коронавирус

Китайски гражданин побягна в суматохата, но беше задържан. /БГНЕС

В линкът има снимки и видео.

http://bgnesagency.com/bulgaria/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d … 0%bc%d0%b0%d0%bd/

# 5 277
  • София
Тези от Банско имаха срокове, в които можеха да си тръгнат, бяха упоменати и за туристи и за такива с постоянно местожителство, да си ги бяха спазили.
Сроковете бяха за живеещите в Банско да се приберат по домовете си.

# 5 278
Тази карантина добре, ами циганите, като няма кой да ги карантинира, щом излезем от карантината и пак ще пламнем. Това едно. Второ - не знам колко хора могат да си позволят да стоят с месеци вкъщи, но подозрението ми е, че ако преброя всички профили от този форум, на това ще са хората. Всички останали не могат. И когато на края на месеца се дойде до сметки за ток, заеми, наеми и тем подобни, ще излезем от карантината набързо.
Да не говорим, че не знам как си представяте карантина 3 месеца. Ако ви се развали някой важен ел. уред? Ако ви заболи зъб? Какво правим, като никой не работи? Не е само да натрупаш едни провизии в склада и да си кажеш, готово. Не се замисляме, колко разчитаме на някои неща, някои от тях даже животоспасяващи. Да не говорим за медицински ситуации, които нямат връзка с коронавируса. Бог да ни пази, защото не знам

# 5 279
  • В планината / На морето
Отчет за последните 24 часа

Италия  +4 207 /общо 35 713/ , починали +475 /общо 2 978/
Испания  +2 601 /общо 13 910/, починали +114 /общо 624/
Германия  +3 015 /общо 12 612/, починали +4 /общо 28/
САЩ  +1 963 /общо 7 666/, починали +19 /общо 116/
Великобритания  +682 /общо 2 642/, починали +33 /общо 104/
Австрия  +314 /общо 1 646/, починали +3 /общо 7/
Швеция  +101 /общо 1 292/, починали - няма /общо 8/

Съседите

Гърция  +31 /общо 418/, починали - няма /общо 5/
Румъния  +43 /общо 260/, починали - няма
Сърбия  +11 /общо 83/, починали - няма
Турция  +51 /общо 98/, починали - 1
Македония  +4 /общо 35/, починали - няма

За Италия  - Общата бройка заболели за днес е с 681 повече от вчера, починалите за днес са със 130 повече от вчера

Явно вируса предпочита богатите западни държави , а на Балканите го донасят, насила, разни придошли.

Общи условия

Активация на акаунт