COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 226
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 015
И тук, както в Германия са предимно по-млади хора, до 50 години.

Откъде тази информация?

# 6 016
Вчера един приятел ни донесе маски, които ни уши половинката му. По-рано си писахме и каза, че днес е с температура, хрема и кашлица. Силно се надявам да не е успял да прехвърли нищо на МП. Бяха пред блока отвън, и двамата с маски. А маските, които ни донесе, директно ги изпрахме и проснахме да съхнат на терасата. Гледам да не се вглеждам прекалено, но предпочитам да знам, че сме се погрижили всичко да е наред.

# 6 017
О, ако това продължи повече от месец-два, аз сигурно ще имам сериозен проблем със сметките.
Не знам как го мислят, но ако се стигне до там, едва ли много хора ще са способни да си стоят послушно вкъщи.
А ако хората не си стоят в къщи дори да няма достатъчно полицаи, такива като мен дето сме били войници ще ни вземат запас и тия хора ще се връщат в къщи под дулото на автомат
Още един, който ползва темата, за да си развихри мечтите за автомати, пистолети, военно положение (не за друго, ами заради вирус, който дори не е бубонна чума!), смазване, дрънкане с оръжие, сплашване, ограничаване и прочие жестокости и унижения... А това е по-страшно от короната, и по-тъжно.

# 6 018
Има ли някой идея какво се прави в  Сингапур,ОАЕ и др. като тях-не малко случаи ,а по-малко починали/в сравнение с БГ?

# 6 019

Откъде тази информация?
От новините:

# 6 020
Гледам данните от Италия, Испания, Германия... цял ден гледах(от прозореца) стотици безгрижни българи, шматкащи се насам натам. Майки с деца на седянка, по-големи играещи футбол...
И си мисля... Западна Европа колабира, но след два месеца ще се възстановява. Тогава ние ще сме в колапс и няма да имаме шанс, защото целият свят ще е насочен към спасението и възстановяването на Запада.
За първи път имахме шанса да действаме навреме. И Китай, и Италия, и Испания са готови уроци. Ние само трябваше да не допускаме техните грешки.
Днес за първи път съм песимист...

# 6 021
  • София - Рим и обратно
Има ли някой идея какво се прави в  Сингапур,ОАЕ и др. като тях-не малко случаи ,а по-малко починали/в сравнение с БГ?
Може би понеже не всеки умрял от инфаркт или паднала тухла го броят за починал от корона, при положителен посмъртен тест?

# 6 022
Кунчев: +3 нови случая, общо 110

Но не казва къде са. Също така казва, че следващата стъпка вероятно ще бъде ограничаване на движението на възрастните хора.

От къде е това?

https://nova.bg/news/view/2020/03/19/282028/

# 6 023
  • София
А, как мислите, в БГ колко случая минават метър, след като от януари имаше данни за много от Грип Бе, началото на февруари - ваканция за грип Бе, препълнени инфекциозни с пневмонии, после пак ваканция за грип Бе, прераснала във ваканция във връзка с извънредното положение ....да не би да годим колективен (стаден) имунитет?

# 6 024
  • В планината / На морето
Имаше предложение за пенсионерите, да излизат само в определени часове.
Това също е вариант, да не се смесват с активното население.

Уникално предложение. По-добро даже от онова за карантина в колите до и в Банско.
Да но е неизпълнимо

# 6 025
Здравейте на всички , не съм чел всички 400+ коментара , но искам да попитам някои дали е запознат или да има инфо при по младите със заболявания колко е опасен вируса , млади имам в предвид под 35 40 години да речем Simple Smile

# 6 026
Скрит текст:

Откъде тази информация?
От новините:
Скрит текст:
Това е кадър от австрийска телевизия.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 23:15 от Анонимен

# 6 027
  • Варна
Най - опасен е за мъже, пушачи над 50г. Констатацията е на професор.

# 6 028
Колкото повече съпътстващи заболявания имаш, толкова по-вероятно е да умреш.

# 6 029
  • София
Скрит текст:

Откъде тази информация?
От новините:

ORF трябва да е Австрия? Моля ви, разписвайте повече детайли, пояснения.

Общи условия

Активация на акаунт