COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 650
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 680
Горките пациенти, хора с тежки заболявания (на които в този момент им е забранено да са болни, щото, нали, от друго освен от корона нямат право да се оплакват) могат да си отидат от стреса от цялата тази драма. Какво стана с болницата в която беше наш Думусчо? Още ли е под карантина и тя?

Това с болниците е много притеснително. Какво стана с персонала в болниците в Плевен и Габрово, които бяха поставени под карантина? Те с положителни резултати ли са?

Не разбира се.

# 7 681
  • София
Ядосвам се, защото сякаш хората, които са остаряли изведнъж са забравили, че и техните деца са били малки и какъв зор е да държиш дете, затворено вкъщи. Отделно професионално работя с всякакви деца, тези неща са написани отдавна в учебниците. Не може възрастните от страх за собствената си кожа постоянно да забравят за децата. Животът върви напред, а не назад. ЛОшото е, че в момента не се мисли за децата като за потенциално болни, а като за потенциални заразители, които ще заразят старите. Има граница, която не трябва да се престъпва, независимо че колкото повече остарява човек, толкова повече се вкопчва в живота на всяка цена и се вдетинява. Децата трябва да излизат поне толкова, колкото се извеждат и кучетата. В йерархията човекът е по-високо от кучето и това дори кучетата го знаят. Не ми харесва това, което описваш, че хора си седят по пейките, пълна градинка с деца и с тротинетки - това е безотговорно. Могат децата да бъдат разхождани дори по улицата, там е пусто, няма нужда да е в градинката.

Ужас за този в Шумен, сега от теб научавам, че хубавичко е вършал из града. Много съм възмутена за кой ли път от това как се напускаха десетки хиляди носители, на които не им дреме.
Между другото по банковите клонове има залепени бележки, че клиентите трябва да са с маски или поне нещо като "превръзки" на лицето.

# 7 682
Това с болниците е много притеснително. Какво стана с персонала в болниците в Плевен и Габрово, които бяха поставени под карантина? Те с положителни резултати ли са?
Явно са с отрицателни резултати, иначе щяха да кажат.

# 7 683
Майка ми живее в село, в чиято аптека няма всички нейни лекарства по рецептурна книжка. Освен това в областния град са много по-евтини. Ще трябва да ходи до областния град. Дали ще я пуснат през КПП-то?

# 7 684
Майка ми живее в село, в чиято аптека няма всички нейни лекарства по рецептурна книжка. Освен това в областния град са много по-евтини. Ще трябва да ходи до областния град. Дали ще я пуснат през КПП-то?

Би трябвало, щом е за лекарства.

# 7 685
Горките пациенти, хора с тежки заболявания (на които в този момент им е забранено да са болни, щото, нали, от друго освен от корона нямат право да се оплакват) могат да си отидат от стреса от цялата тази драма. Какво стана с болницата в която беше наш Думусчо? Още ли е под карантина и тя?
Четох във фейсбук, че да, връщали и пациенти за химиотерапия. Но не бих се заклела.
От друга страна, някой от щаба посочи ли го като изключителна безотговорност?

# 7 686
Много хора ще се споминат, но няма да е от вируса.

# 7 687
  • Beyond the stars
То децата хубаво да ги разхождаш на "пуста улица", ама повечето живеем в жилищни блокове, та докато стигнем до тез улици сме минали през н-брой врати, стълби, дръжки, асансьори, коридори и т. н.
Малко дете не виждам и как ще се ограничи да не пипа нищо или да се дезинфекцира през две минути.
Имам дете на година и половина, заради него и останалите си стоим вкъщи. Толкоз. Разхождаме се на терасата.

# 7 688
  • София
Здравейте.

На автомагистрала Струма има ли КПП? Някой минавал ли е от там днес? Благодаря!

# 7 689
Ювал Ноа Харари
Любим автор, невероятно интелигентен!5 мин. четене.
http://librev.com/index.php/2013-03-30-08-56-39/discussion/world … sled-koronavirusa
и дарител ска акция на:
https://www.facebook.com/472590329807060/posts/1060972964302124/

# 7 690
  • София
Екипирани с ръкавици и предупреждение да не пипат. Навън разопаковане.  Но да, права си, в блоковете е много сложно. То и затворено не върви, и да го изведеш не върви.

# 7 691
Ядосвам се, защото сякаш хората, които са остаряли изведнъж са забравили, че и техните деца са били малки и какъв зор е да държиш дете, затворено вкъщи. Отделно професионално работя с всякакви деца, тези неща са написани отдавна в учебниците. Не може възрастните от страх за собствената си кожа постоянно да забравят за децата. Животът върви напред, а не назад. ЛОшото е, че в момента не се мисли за децата като за потенциално болни, а като за потенциални заразители, които ще заразят старите. Има граница, която не трябва да се престъпва, независимо че колкото повече остарява човек, толкова повече се вкопчва в живота на всяка цена и се вдетинява. Децата трябва да излизат поне толкова, колкото се извеждат и кучетата. В йерархията човекът е по-високо от кучето и това дори кучетата го знаят.
Много хубав пост. Престъпление е да държиш затворено едно дете заключено вкъщи седмици наред.

# 7 692
Аз бих приела мярка, при излизане навън задължително с маска. Без маска не може. Както са приели в Чехия.

# 7 693
  • Beyond the stars
Позволявам си да публикувам пост на позната, която живее в Рим.

# 7 694
  • Вече в моята си приказка...
За стагнацията се говореше "под сурдинка" отдавна. Защо Вашата майка или Вие самата не се запасихте с необходимите лекарства? Защо сега задавате въпроси, на които беше отговорено и на вчерашната пресконференция?
Възмущавам се вече и от мрънкащите майки с деца. Абе, няма да излизате! Дори и тези с кучетата трябва да се спрат с разходките!

Имам две деца, от които едното е тийнейджър. Не ме питайте дали ми е лесно да го спра в къщи. Но той не излиза! Точка!

Имам и куче. Не го разхождам. Стои и то вкъщи. Върши голямата си работа (която е веднъж на денонощие) в банята! Почиствам след него, слагам и белина. Но не излизаме!

Общи условия

Активация на акаунт