COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 807
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 980
Наближава 5 часа. Изпадам вече в паника. Мутафчийска само като каже "30 нови случая" ще трябва да се изселваме на друга планета. Дано има все повече оздравели, да съобщава и за оздравели, стига с тези нови случаи.
И аз съм така. Толкова се надявам всичко да мине. Но знам, че тепърва ще става по-лошо. Дано поне да няма много нови заразени.

# 7 981
Глоба до 5 хил. лв за изхвърлен боклук извън кошче или за ровене в контейнер

Това гласи заповед на кмета Димитър Николов от днес, издадена след заседание на Общинския кризисен щаб  и във връзка с установените  случаи на Covid -19, както и произтичащите  от това задължения за създаване на необходимите условия за изпълнение на разпоредените  противоепидемични мерки на основание  чл.3 , т.10 от Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас.

Усещам, че това щему е последния мандат.

Съвсем е изтрещял. Тъкмо преди 10-тина дена ни махнаха контейнерите - по 2 бр. и на тяхно място сложиха по 1 нов, който няма капацитета на предишните два. Отделно от Титан минават когато им е кеф. Да глобява тях, че не събират боклука навреме.
Скрит текст:

# 7 982
все още по вертикала няма КПП. Към стратосферата.
може да те спре ръсалката срещу Корона по въздух

# 7 983
  • Вестерос
Или да се пазари в малки магазини , които нямат колички и кошници..

# 7 984
Вал да съгласна съм, но ето в Швеция не се е разразила по същият начин епидемията.

Засега! Вчера имаше 41 души в интензивните отделения с ковид-19, днес до 14.00 вече са 69. 4 умрели до обяд днес. Първата смърт от ковид-19 в Швеция беше на 11 март, 10 дена по-късно - 20 починали, 69 в интензивното.

Нима си мислиш, че с тези "меки" мерки цифрите няма да скачат нагоре от ден на ден?!

Самият д-р Тенгеле дори каза, че на всеки диагностициран заразен да умножаваме по 10, защото има много недиагнистицирани заразени. От 11 март тестват само тези за хоспитазицация и в старческите домове. Пак инфо от него, тази информация дори не се крие и е ясна на всеки, който следи новините.

В шведския форум медицински лица от цялата страна са си отворили отделна тема, в която ще споделят информация от болниците. Всички са на мнение, че Швеция се движи 2-3 седмици след Италия и Южна Европа.

Та тогава ще разберем колко ще се е разразила епидемията в Швеция.

# 7 985
Цитат
Кафе не я разбирам, тя поне е свързана с Италия, защо отрича всичко?!
И аз това се чудя, вчера или завчера прочетох от нея за военните камиони че това:
https://www.france24.com/en/20200319-coronavirus-death-toll-in-i … r-rising-to-3-405
https://www.foxnews.com/world/italy-military-coronavirus-dead-bo … cremated-funerals
https://www.aljazeera.com/news/2020/03/italy-deaths-funerals-iso … 320144252146.html
не било така, а те били там понеже провеждали учение на Нато. Предполагам че хората са различни, някои чрез отрицание на ставащото по лесно преминават през него. Аз не съм така, предпочитам да знам всичко дори да е тежко, за да преценя колко е опасно за хората и да преценя взимат ли се адекватни мерки. Ако се взимат тогава преминавам по лесно през него а не като отричам ставащото или го подценявам.
Защото има смесване на две новини.
Това с камионите от онзи ден, които отвеждат починали към други области, понеже в Бергамо не успяват да ги погребат, е вярно.
Но в самото начало на карантината (то дори още не беше карантина), се беше появила военна техника, от която хората се стреснаха, предвид, че вече ставаше напечено. Тогава имаше пространствени обяснения и доказателства, че е планирано обучение на американски военни от НАТО и няма връзка с коронавируса.

# 7 986
Аз не знам за Сийки, но знам за майка на 7 годишно дете, която не го е извеждала още от първата грипна ваканция и според мен това го прави още по-болнаво.
Ако излезете и видите че в парка има вече хора- продължете или идете с колата на някоя поляна покрай града, но не лишавайте децата от движение и въздух.

# 7 987
Отмениха карантината във Вътрешното отделение на областната болница в Габрово
http://epicenter.bg/article/Otmeniha-karantinata-vav-Vatreshnoto … abrovo/210657/2/0

Габрово ми е много странно. Остана само с 2 открити случая, за които е 'шах с пешката" как са се заразили. Обездвижена баба и медицинска сестра, които не са пътували никъде и нямат контакт с пътували. Май казаха, че нямат общо помежду си.

Има нещо гнило. Може би не изследват като хората?

# 7 988
Отмениха карантината във Вътрешното отделение на областната болница в Габрово
http://epicenter.bg/article/Otmeniha-karantinata-vav-Vatreshnoto … abrovo/210657/2/0

Габрово ми е много странно. Остана само с 2 открити случая, за които е 'шах с пешката" как са се заразили. Обездвижена баба и медицинска сестра, които не са пътували никъде и нямат контакт с пътували. Май казаха, че нямат общо помежду си.
Това, че ние не знаем, не значи, че те не знаят,  нали? Не всичко се изнася като информация

# 7 989
# 7 990
  • Mediterraneo
Аз не знам за Сийки, но знам за майка на 7 годишно дете, която не го е извеждала още от първата грипна ваканция и според мен това го прави още по-болнаво.
Ако излезете и видите че в парка има вече хора- продължете или идете с колата на някоя поляна покрай града, но не лишавайте децата от движение и въздух.

Да, и действайте, докато е време, понеже като стане като при нас, трябва да имате пари за плащане на глобите, освен че ще дишате въздух и ще събирате слънце!

# 7 991
  • Другата България
Защото тя така е пожелала, решила, преценила, сметнала за правилно и т.н.
А не защото някой ѝ е забранил. Разликата правиш ли я? Никой поне засега не диктува на друг как да се грижи за децата си, стига да спазва правилата и законите. Имам предвид никой орган, държавен, иначе тук е пълно с разбирачи и критикари.
За полянката и гората го говоря от сутринта същото.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 17:11 от Merri_An

# 7 992
Не знам тук как хората ги мислят нещата, но още от 13.03.2020г. държавата ни подготвя психически, че ще сме под карантина. Защо много хора не го разбраха това нещо? Виждате нещата не стават изведнъж, защото ще има масова психоза. Правят го бавно и плавно. Снежана да не ми е името до 2 седмици, очаквам карантина на цяла България.
Вчера още в 16.00ч предупредиха, че от 00.00ч на 21.03.2020г. ще има КПП на всички области. Защо не се организирахте, имахме 8 часа?! Разбирам хората с възрастните родители. Аз самата имам роднини на село, които останаха сами и аз няма как да отида.

Абсолютно мисля като теб на 100 процента  ..отиваме към по-строга карантина,свиквайте....

# 7 993
Значи не може да отидеш до оарка, ама до магазина за цветя, бельо и обувки може защото са отворени. А са отворени защото ако ни затворят вкъщи, трябва да дават помощи както в другите държави. Все пак замислете се че сте в България!

# 7 994
  • На остров
Пюр може и да има много жертви това никой не знае.
Аз коментирах факти и се вижда ясно, че има разлика в развитието, въпреки че сама започнали еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт