COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 010
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 935
Скрит текст:
Действително не позволяват на хора да се погрижат за възрастните си родители в селата. Е това е върхът. Как може да допуснем подобно нещо?
На кои мейли пишат до Генерала?
Не позволяват, да. Аз се моля само мама да е здрава и да не се налага мед. помощ, че няма кой да ме пусне да отида.
Може ли да ми кажете за къде става въпрос, и за какво по-точно? Какво значи "не позволяват да се погрижите за възрастните си родители"? Не ви пуснаха да им занесете храна и лекарства ли? По-конкретно може ли? Ако нямаш против, естествено, но тук се начетох на толкова глупости на едно място, толкова хулене и хвърляне на кал по институции и органи, без нищо конкретно насреща като аргумент или доказателство, та затова те питам.
Прочетох в група, че не са пуснали хора да занесат храна и лекарства, с аргумент, че в полунощ снощи е влязъл в сила закон, който не позволява. И аз вярвам на написаното, а дали е така... няма как да знам. И аз нямам насреща доказателство.
Затова казах, че се моля майка ми да е здрава и да не се налага да търся начин, за да я посетя, ако има здравословен проблем.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 16:14 от Не се сърди, човече

# 7 936
Изрично казаха, че за лекарства и грижи пускат.
За съжаление има хора, които искат да всяват паника и затова пишат тези неща анонимно. Подавайте сигнали, за да ги проверят. Има вече хванат за невярна информация за корона в Търговище.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 16:37 от Не се сърди, човече

# 7 937
  • София
не знам, аз от вчера по обяд не съм си подавала носа навън. Спазвам стриктно каквото казват.
Но като цяло не се изненадвам, но защо не вземе полицията да ходи и да ги глобява, това ще бъде по-добро от това всички да ни зазидат вкъщи.
Тези, които имаме съвест и спазваме правилата винаги страдаме от това. А останалите, не знам, сигурно трябва да стане като в Испания, за да се осъзнаят. Дори не казвам Италия.

А във Фейсбук и прочее, инфлуенцъри пропищяха света, че край, закопаха ни, никога повече няма да има демокрация, всички ще ни поробят, пребият и не знам какво. То не могат да ни накарат и със закон за малко да се съобразяваме и да се кротнем, те невидима заплаха фантазират на гърба на по-старите и препатили през тоталитаризма.

# 7 938
  • Далечният изток
Аз пък си мисля, че понеделник, най-късно вторник,  ще сме затворени по къщите .... И тогава какъв рев ще има в тази тема, не ми се мисли.

# 7 939
  • Mediterraneo
А какво се случва с Франция? Сега гледам статистики, изпаднали са до 7 място, а в един момент миналата седмица бяха преди Испания. Спряха да тестват ли? Или искат да вярваме, че взетите мерки действат? Наистина ми е интересно.

# 7 940
  • София

И малко фантастика - сетих се, няма ли някакъв уред, като очила, който да показва дали в дадено помещение има заразени повърхности...
Аз си го мислих, да Grinning. Айде, гугъл да ги изобретяват тия умни очила, трета серия! Grinning

# 7 941
# 7 942
Глоба до 5 хил. лв за изхвърлен боклук извън кошче или за ровене в контейнер

Това гласи заповед на кмета Димитър Николов от днес, издадена след заседание на Общинския кризисен щаб  и във връзка с установените  случаи на Covid -19, както и произтичащите  от това задължения за създаване на необходимите условия за изпълнение на разпоредените  противоепидемични мерки на основание  чл.3 , т.10 от Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас.

# 7 943
По тв показват,че хора тръгнали към села до града,ги връщат.Оказва се,че Пловдив показват .

# 7 944
  • София
А какво се случва с Франция? Сега гледам статистики, изпаднали са до 7 място, а в един момент миналата седмица бяха преди Испания. Спряха да тестват ли? Или искат да вярваме, че взетите мерки действат? Наистина ми е интересно.
Тестват само тези в болница, но и в Испания страшно се изпуснаха нещата. Мърльото Симон трябваше да го да не казвам какво, още преди 8-ми март. Тогава вървяха заедно Франция и Испания с по 500 случая. Ама то принцесите на училище със случая на коронавирус щели да ходят, шествия из цяла Испания не било проблем. Като ненормален се държа и ето. Франсетата тепърва ще си патят от деня на изборите, но пак по-сериозни мерки взеха.

# 7 945
Аз пък си мисля, че понеделник, най-късно вторник,  ще сме затворени по къщите .... И тогава какъв рев ще има в тази тема, не ми се мисли.

Нещо и за армия говореха след понеделник, дават ни фандък да се променим до понеделник. Като гледам промяна няма, ще има последици сега.

# 7 946
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сега говорих с приятелка от Ломбардия. Бащата на съученичка на дъщеря й (тя е на 10) е една от жертвите в селото им. Млад човек.
Питах я с какво си обяснява, че нямат пик, мерки имат, а заразените са безброй. Написа ми само едно изречение :” Масово продължават да се разхождат.” Явно, недисцплината води до трагедии.

# 7 947
  • Варна
Ако тази вечер  до утре стигнат 200, може.

# 7 948
защо не вземе полицията да ходи и да ги глобява,
Тук започнаха, мен това страшно ме учуди. Ако може да се вярва на медиите, днес сутринта е имало само във Виена над 800 глоби. Ще минат на строга карантина и тук в най-строго време, гоним три хиляди случая утре - въпреки сегашните мерки, които според мен мнозинството спазват.

Радвам се, че за девет дни успяхме да не поръчаме нищо онлайн, въпреки ваучерите и разни други, с които ни примамват по имейл. Обещахме си после да пазаруваме в самите физически магазини, за да оцелеят и те. Приканвам и вас така да правите.

Както и в момента си пазаруваме предимно от едно малко руско маганзинче и пекарната. В Билла никой от нас не е влизал от понеделник. Те все още не са предложили нищо за дезинфекция на дръжките на количките, които според мен са голяма част от проблема с болести като цяло.

А какво се случва с Франция? Сега гледам статистики, изпаднали са до 7 място, а в един
Те нали минаха на строга карантина като че ли.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 16:33 от Анонимен

# 7 949
Уикенда няма да има брифинг, така ли?
То май по добре, че народа съвсем полудя.

Общи условия

Активация на акаунт