COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 848
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 920
Цитат
Кафе не я разбирам, тя поне е свързана с Италия, защо отрича всичко?!
И аз това се чудя, вчера или завчера прочетох от нея за военните камиони че това:
https://www.france24.com/en/20200319-coronavirus-death-toll-in-i … r-rising-to-3-405
https://www.foxnews.com/world/italy-military-coronavirus-dead-bo … cremated-funerals
https://www.aljazeera.com/news/2020/03/italy-deaths-funerals-iso … 320144252146.html
не било така, а те били там понеже провеждали учение на Нато. Предполагам че хората са различни, някои чрез отрицание на ставащото по лесно преминават през него. Аз не съм така, предпочитам да знам всичко дори да е тежко, за да преценя колко е опасно за хората и да преценя взимат ли се адекватни мерки. Ако се взимат тогава преминавам по лесно през него а не като отричам ставащото или го подценявам.

# 7 921
Страшна логика, повечето хора се радваха, че затварят заведенията, но да се съберат 10-15 човека пред блока си е ок...

# 7 922
Не знам тук как хората ги мислят нещата, но още от 13.03.2020г. държавата ни подготвя психически, че ще сме под карантина. Защо много хора не го разбраха това нещо? Виждате нещата не стават изведнъж, защото ще има масова психоза. Правят го бавно и плавно. Снежана да не ми е името до 2 седмици, очаквам карантина на цяла България.
Вчера още в 16.00ч предупредиха, че от 00.00ч на 21.03.2020г. ще има КПП на всички области. Защо не се организирахте, имахме 8 часа?! Разбирам хората с възрастните родители. Аз самата имам роднини на село, които останаха сами и аз няма как да отида.

# 7 923
  • София
Понеже се дава все Италия за пример.
Ето едно изследване за смъртността от грип от 2014 г. насам.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

# 7 924
Имам хирургически маски, купувани преди това "чудо". И я нося точно както не трябва - само в магазина я слагам. Да не говорим, че постоянно ми се вдига, закрива ми очите и само я намествам. Мисля да си поръчам от многократните, белким са по-удобни, за да стоят където трябва.
В нашето малобройно градче заповедите се спазват, много е тихо, няма хора навън. Още по-лесно ще е като застуди времето.

И малко фантастика - сетих се, няма ли някакъв уред, като очила, който да показва дали в дадено помещение има заразени повърхности...

# 7 925
  • Другата България
Действително не позволяват на хора да се погрижат за възрастните си родители в селата. Е това е върхът. Как може да допуснем подобно нещо?
На кои мейли пишат до Генерала?
Не позволяват, да. Аз се моля само мама да е здрава и да не се налага мед. помощ, че няма кой да ме пусне да отида.
Може ли да ми кажете за къде става въпрос, и за какво по-точно? Какво значи "не позволяват да се погрижите за възрастните си родители"? Не ви пуснаха да им занесете храна и лекарства ли? По-конкретно може ли? Ако нямаш против, естествено, но тук се начетох на толкова глупости на едно място, толкова хулене и хвърляне на кал по институции и органи, без нищо конкретно насреща като аргумент или доказателство, та затова те питам.
И в тази връзка, по-назад прочетох "гениалната" идея да се звъни на 112 за това, че лаборантка взима кръв без предпазни средства.. Наистина гениално, просто умопомрачително, това е мястото, дори мога да кажа, че сигналът директно ще бъде предаден на Мутафчийски и щаба, не на....кого всъщност? Като предлагате безумия и трупате мнения, замисляте ли се преди да ги напишете? Ама разбира се, и за това, че кучето на съседа е изакало по-редки акита също на 112 се подава сигнал, може да е лека форма на вируса, те в 112 и на ветеринарите предават такива съмнителни сигнали, дори на място идват и тест взимат. Звънете, не се притеснявайте, че в това време детето в съседния апартамент може да е с алергичен шок от ухапване от пчела например и майката няма да успее да се свърже, защото друга е прочела в БГ мама съвет да звъни на този сакрален телефон за всичко, което ѝ мине през ум!
Относно възрастните хора, които са самотноживеещи и няма кой да се грижи за тях, да им носи храната и лекарствата. Тези сигнали вече се приемат на 112, предават се на дежурните в съответната община, които комуникират 24/7 с кметовете, от своя страна те поемат грижата да навестяват хората и да ги снабдяват с необходимото. На места и РИ са ангажирани със същото.

# 7 926
Пропускам страници. Може и да сте писали: според снощните промени, приети от НС мобилните оператори и интернет доставчици вече са длъжни да ни докладват на властите до колко спазваме наредбите и карантината. Да ни е честито!

Става въпрос за тези, които са били контактни или са болни и се лекуват в къщи. Само те са под карантина за сега. Но какъв е проблема да излезеш и да оставиш телефона си в къщи не разбирам.

# 7 927
  • София
Ън, простаци и ненормалници има всякакви. И аз видях преди малко на фейса снимка на Витошка, но не може да се твърди, че това е днес, не зная колко е вярно.
Не знам каква снимка си видяла точно, но понеже тук живея те уверявам, че е като всяка събота, само кафенетата не работят. Инач народ весело си ближе сладоледа и си пие каквото си носи, разхождат се и така. Никой нищо не е разбрал и после ще питат защо мерките ще станат и по-строги. Но така стана във всички страни, на хората нещо им има и се вдетиняват, тропат с крак и викат, няма пък, и са до един навън и едни върху други.

# 7 928
  • На остров
Хвликаза какво ще стане в бъдеще никой не знае.
Аз коментирах че случаите са регистрирани по едно и също време а за момента има разлика в разпространение.

# 7 929
  • София
не знам, аз от вчера по обяд не съм си подавала носа навън. Спазвам стриктно каквото казват.
Но като цяло не се изненадвам, но защо не вземе полицията да ходи и да ги глобява, това ще бъде по-добро от това всички да ни зазидат вкъщи.

# 7 930
Цитат
вие в София ще кажете дали е така:
Живея в центъра на малка улица.При нас е спокойно.То и няма как да се събират пред къщите.От тв чух,че града е ''пълен с народ''.Не е момента сега да си купя дрон да гледам.Simple Smile

# 7 931
Видях какво правеха в Китай, видях какво правеха и в Италия. Видях и докъде стигнаха лиготиите на хората, визирам Испания, Италия, Германия.. То не бяха фестивали, не бяха лиготии, а сега се заговори за разпадане на ЕС, защо?! Защото от месец имахте един пример пред очите си и не искахте да го видите ли?! Тази тема имаше 20тина активни човека, преди вирусът да стъпи в Италия, защо?! Мислихте си,че като е в Китай и ние сме защитени. Няма такива работи, сега ще си сърбаме манджата, която си готвехме цял месец.
Ще видим дали до седмица две, няма да има закон и да си седим по къщите, като гледам натам отиват нещата.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 16:15 от Не се сърди, човече

# 7 932
Като не знаем, не всявайте паника излишно. Може и нищо да не се случва след COVID.....

Водещ психолог каза по ТВ, че като повториш на един човек 100 пъти да не паникьосва и той изпада в паника. Хайде спрете да повтаряте това обвинение през няколко поста, че някой всява паника.
Стига да се спре с вайкането и гадаенето какви поражения остават след Ковид, имаме сделка. Никой не знае какви поражения остават или не остават, това на всички е ясно, но се пише непрекъснато...."абе не се знае какво става след това", което е не по-малко подтискащо, не намирате ли?

Който се чувства подтиснат, да не чете тук. Аз държа да съм информирана, не обичам да си заравям главата в пясъка. Колкото до това , само да се пише, че не се знае, намирам за ненужно. Но то и много други ненужни коментари има.
А ето първи данни, дали нищо не се случва след КВ:
Цитат
„При част от излекувалите се пациенти има съмнения за с 20 до 30 процента намалена белодробна функция“, казва д-р Оуен Ценг Так-ин, директор на център по инфекциозни болести към болница в Хонконг. „Тези хора се задъхват, когато вървят по-бързо“, добавя експертът.

При тези пациенти компютърната томография е показала наличието на необичайни матови петна по белите дробове, които може да се разглеждат като признак за вече настъпило увреждане на органите. Откритието на лекарите от Хонконг потвърждава предишни заключения на техни колеги от Ухан. В началото на февруари те са анализирали снимки на белите дробове на общо 140 пациенти с коронавирус и при всички са открили същите матови петна.
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B … %D0%B5/a-52856398

# 7 933
  • БГ
На мен ми е много интересно, как успяват да потвърдят случаите от снощи до днес, примерно? При условие, че за резултатите от теста се чака няколко дни. През това време докато излязат резултатите що народ си минава и контактува. Абсурд е да се намерят всички контактни лица. Логически е абсурд.

# 7 934
Действително не позволяват на хора да се погрижат за възрастните си родители в селата. Е това е върхът. Как може да допуснем подобно нещо?
На кои мейли пишат до Генерала?

Тая сутрин към 10 ч се понесохме с провизиите към майка, на 50 км от града живее, спряха ни на изхода, питаха къде отиваме, казахме си, полицаят отвърна, че не може да ни спре, но, ако след 15 мин му наредят, че градът се затваря, няма да можем да влезем, така че да си преценяваме. Отидохме все пак, на връщане беше същия този полицай, спря ни,  пита откъде идваме, къде отиваме, казахме му, че се прибираме, пита за квартала и това беше. Аз го попитах няма ли информация за хора, които се грижат за възрастни родители, баби, дядовци в други населени места, той каза, нищо няма, местите се при тях. То, ако можеше, добре, ама не винаги е възможно да се местиш при тях или тях да местиш при себе си.

Общи условия

Активация на акаунт