COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 781
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 905
Скрит текст:
При излекувани от коронавирус пациенти китайски учени са открили необичайни матови петна по белите дробове. Според експертите, това може да се разглежда като признак за трайно увреждане, причинено от заразата с Ковид-19.

https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B … %D0%B5/a-52856398

Да не забравяме, че някои вируси имат канцерогенни свойства.. все още не знаем какво се случва след COVID, така че това "..споко, ще го преболедуваме.." съвсем не ме успокоява..

Вчера написах нещо по този въпрос. За мен категорично стана ясно, че Ковид разбутва имунната система със силата на имуносупресор. Този извод си направих след като прочетох разказа на здрава и енергична жена, заразила се и прекарала вече болестта. Жива е, но това, което разказа, ме наведе на тази мисъл, защото съм имала същите симптоми като нейните и ги разпознах.
След като веднъж ти се разбърка имунната система, няма да настъпи края на света. Живеем и с такава десетилетия, някои жени даже раждат здрави деца с компроментиран имунитети ги гледат, но винаги си изложен на риск. Някой път може да не сработи при среща с някой вирус или инфекциозно заболяване..... Особено важи за младите, които имат много живот пред себе си.
Не знам какви поражения оставя в дробовете и какво може да означава това в едно по-далечно бъдеще, защото нямам белодробно заболяване, което да наблюдавам, но върху имунитета влияе много по-фатално от който и да е грип.Защото не е грип.
Не съм много в час тези здравословни проблеми, но от написаното може ли да се заключи, че дори оздравял от КВ инфекция без видими поражения /б.дроб или др. орган/, то е възможно след време при някакъв обикновен грип да получи усложнения, защото "невидимо" се е получил бъг в имунната му система от КВ.

# 7 906
Като не знаем, не всявайте паника излишно. Може и нищо да не се случва след COVID.....

Водещ психолог каза по ТВ, че като повториш на един човек 100 пъти да не паникьосва и той изпада в паника. Хайде спрете да повтаряте това обвинение през няколко поста, че някой всява паника.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 16:10 от Diorela

# 7 907
Днес разбрах че със самолети дезинфекцирали над Карнобат!

Ако знаете че преди един месец го казах на мъжа ми това защо не пръскат Bowtie

Искам да ме назначат за Главна асистентка на Генерала,да му казвам какво да се прави Bowtie
За мен няма логика това пръскане по въздух при вирус, който се предава чрез контакт (по-въздушно капков път при близък контакт, тоест пръски да попаднат при кихане и кашляне - не по въздуха навън да си щъка). Или евентуално зараза ако стоите дълго в едно помещение, ако докоснете заразени предмети.
Едни пари отиват някъде си.
Да пръскат спирки, пейки, магазини - да, но останалото няма смисъл.

за мен има логика,казвам ти го като мед,специалист.

Никой не казва че пръскането трябва да става върху хората когато си вървят.През ноща ,без хора по улиците.
Така се прави.

# 7 908
Като не знаем, не всявайте паника излишно. Може и нищо да не се случва след COVID.....

Водещ психолог каза по ТВ, че като повториш на един човек 100 пъти да не паникьосва и той изпада в паника. Хайде спрете да повтаряте това обвинение през няколко поста, че някой всява паника.
Стига да се спре с вайкането и гадаенето какви поражения остават след Ковид, имаме сделка. Никой не знае какви поражения остават или не остават, това на всички е ясно, но се пише непрекъснато...."абе не се знае какво става след това", което е не по-малко подтискащо, не намирате ли?

# 7 909
за мен има логика,казвам ти го като мед,специалист.
Мен не ме притеснява, че ще попадне върху хората, та нали е безвреден дезинфектант? Демонстративно бе окъпан журналист по тв, за да ни покажат, че е напълно безвреден.
Обяснете ми като мед. специалист ползата от пръскане по въздух при контактен вирус по въздушно-капков път. Аз не съм мед специалист. За мен това е пръскане на дезинфектант на вятъра. Все едно при вирус на Варицела да ни напръскат отгоре и Варицела да спре да се разпространява.
Ако са решили да пръскат покриви на жилищни сгради и полянки навън, изобщо не намирам логика.
Ако ходят да пръскат съоражения по детски площадки, автобуси вътре, банки, аптеки, магазини - да.

# 7 910
е, "убедих" се,  че маската не помагала.

По-отговорно ще бъде, когато се дават акъли за неносене на маски (в това число от лица като Мангъров),  да се уточнява, че това е лично мнение и хората да преценяват дали се съобразяват със "съвета" .
Не разбирам защо мен ме цитираш!?!

# 7 911
Действително не позволяват на хора да се погрижат за възрастните си родители в селата. Е това е върхът. Как може да допуснем подобно нещо?
На кои мейли пишат до Генерала?
Не позволяват, да. Аз се моля само мама да е здрава и да не се налага мед. помощ, че няма кой да ме пусне да отида.

# 7 912
  • БГ
Още няма данни за днес в 17 часа.
Миналата седмица събота и неделя данни нови нямаше. Лабораториите май уикенда не работят. Предходната седмица  брифинги имаше ли през уикенда?

# 7 913
Мойта баба също има петна по белите дробове от прекарана преди 20 години пневмония, ама е на на 84 години е и дори грип не я хваща. Така че тези неща с усложненията, дайте да ги коментираме по натам.

# 7 914
Най на края!
МВР пусна специална бланка, за да улесни преминаването през блокадите.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/mvr-pusna-spetsialna-blanka-za- … to-prez-blokadite

# 7 915
  • БГ
Действително не позволяват на хора да се погрижат за възрастните си родители в селата. Е това е върхът. Как може да допуснем подобно нещо?
На кои мейли пишат до Генерала?
Той генерала го е разпоредил. Не виждаме ли всички, че министъра ни само пише заповедите или поне ги изчита с леко сричане.

# 7 916
Мама нана, да , това исках да кажа. Не е болка за умиране може би, но си с едно наум.

От стената на моя фейсбук приятелка, вие в София ще кажете дали е така:

Гр. София, ж.к. Гевгелийски, ул. Богданци, 21.03.2020 г.1 13:50 ч. Гледам от балкона майчици.......мед да ти капне на душата! Разхождат поколението......с тротинетки, колелца, колички, но иначе са взели мерки, по-големите хлапета са с маски, на купчина едно върху друго по десетина на брой. Бабите, на клюкарници, щот и те си имат групички, които се недолюбват една друга. Но са по пет-шест в отбор на улицата, в нЕколко групи. Колоездачи, карат и са се вперили в спортни завоевания, тия дни ще е! Минава полицейска кола, на мегафон звучи следното :" Уважаеми съграждани! Не спадвате мерките, съгласно обявеното извънредно положение. Разпръснете се, повтарям разръснете се! Тези мерки са взети за Вашето здраве, за Вашето и на близките Ви! Призовавам доброволно да се разпръснете и приберете по домовете си!"
И кво? Евала на ПОЛИЦИЯТА! РЯДКО ГИ ПОКРЕПЯМ. Но, в случая са адекватни и добронамерени. Нооооооооо! Мамите се възмутиха, щото силния звук е разбудил спящите на слънце дечиня.......бабите....кво чули, кво не, разгорещено критикуват. Тия с велосипедите са недоволни, че им прекъсват животосътворяващия преход. Тия деня ще взимат квота за Олимпиада! А не са на вело алея.........МАМКА МУ! Аз крещя от балкона. И кво от това? Живота си върви в нормалното русло. Сега ли да се обеся или да го оставя за друг, по-впечатляващ ден?
Българите сме малък, но изключително прост народ! Вярвам в това, колкото и да не ми иска.
Альььььооооу, ти ли шъ ми каеш?
Бегай!
Не мога повече да живея в простота!

После пак ще има рев защо нови забрани.....

Снежана Петракова, специално за теб ще разкажа този случай:

Скрит текст:
Младо момиче, студентка болна с потиснат имунитет, естествено. Предупредени сме да не ходим на море. Тя обаче не можа да се удържи и въпреки предупрежденията на всички, замина. След 3 -4 дни се обажда от Иван Рилски: Хора ,умирам. Заразих се на морето с варицела, имам пъпки дори в гърлото, много ми е зле. Баща й и брат й ходили посред нощ с колата да я прибират от морето, защото приятелките й изпаднали в ужас ,когато започнала да повръща и припаднала. Е, преживя го, но повече не посмя да иде на моренцето, дето толкова го обича, както се изразяваше. Това ти стига -да си на 23 години и да не смееш никъде да идеш, защото всяко отпускане може да ти донесе нещо. Живота е напред, веднъж се стискаш, после цял живот пируваш. Ако не искаш, рискуваш после да се стискаш цял живот

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 16:03 от Ън

# 7 917
# 7 918
  • София
Ън, простаци и ненормалници има всякакви. И аз видях преди малко на фейса снимка на Витошка, но не може да се твърди, че това е днес, не зная колко е вярно.

# 7 919
  • БГ
И с това пръскане с дезинфектант какво постигат. Лудото дезинфекциране да не е излекувало някого? Имаме обявени 142 случая на диагностицирани - не заболели, не на респираторно дишане. Сигурно половината не са и в болница, а си го карат в къщи. Със сигурност има повече случаи в страната, на които ще им се наложи респираторен апарат по друг повод/ заболяване/.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 16:06 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт