COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 991 373
  • 22 670
  •   4
Отговори
# 7 845
Както се и очакваше, масово пенсионерите не бяха разбрали правилно заповедта, решили, че имат право само сутрин да пазаруват, и обсадили рано-рано магазините.

За рецептурните книжки не разбрах - пак ще се ходи в аптеката в определения срок, и важи плащането от здравна каса за една година?
Не знам кой какво разбрал, но днес в 10:30 връщаха пенсионери от квартални магазини, защото нямали право след 10:30 да пазаруват. Всеки си интерпретира написаното както си иска. Опитах се да споря и се отказах. Влязох, напазарувах и си тръгнах.

За лекарствата, които се взимат с рецептурна книжка ли питате?
Доколкото разбрах, понеже на някои им изписват всеки месец лекарства, а на други за тримесечие, то ако се налага сега да се изписват при доктор, не се ходи при личния, а с книжката в същата аптека, от която са били взети последно. Така разбрах, но пак ще ходя да питам, че трябва да взема на свекърите лекарствата, а те по принцип трябва да се прибират в града следващия месец, че да им ги изпишат. Доколкото помня, това ще важи само за месец, т.е. докато сме в извънредно положение.

# 7 846
  • Ispania
Val много тъжно това, което се случва и в Италия и в Испания.

Аз седя и си мисля, къде сбърка Испания?
Първият случай в Испания е на Канарските острови на 31 януари.
9 дни по късно има случай на Майорка.
На 26 февруари се докладват случаи от Барселона и Мадрид днес три седмици и половина положението е катастрофално.
Много фактори вероятно имат влияние за да се стигне до тук.

В така порицаваната от почти всички тук Швеция  за не взимане на същите мерки като другите държави в Европа също се регистрира първи случай на 31 януари в Йоншопинг и втори на 26 февруари в Йотеборог.
Ще ти кажа къде сбърка Испания. Сбърка там където бърка България сега. Когато имаха малко случаи времето беше прекрасно, слънчево и всички бяха на вън и никой не приемаше на сериозно заплахата и разнесоха заразата. Плаж, фиести, разходки. Сега, сега нещата са други, но колко е късно? Пусти улици в 40 000 град, страшно и зловещо...
Точно това ни беше грешката !!!
Защото не вярвахме ... Както сега не вярва голяма част от българите .

# 7 847
Говедото си иска бой, тва е. Не става с добра дума, мозък в резерв да не споменавам.

# 7 848
Скрит текст:
Явно не всеки се заразява. Приятел на диджея от Варна е бил с него и има три отрицателни проби.

https://www.google.com/amp/s/www.varna24.bg/novini/varna/Priyate … 947052%3famp=true

Не всеки се заразява и не всеки възрастен умира. Както и не всеки млад го изкарва на крак.

Отвратителна е станала словесната агресия в тази тема. Как пък не се научихте да се изказвате с аргументи, вместо с епитети.

# 7 849
  • софия
След като свърши всичко да подкрепим българското.

# 7 850
След като свърши всичко да подкрепим българското.

Ако има останало нещо българско... Но пък китайско винаги ще се намери, те дори в най-голямата криза там пращаха без проблем.

# 7 851
Пък вие си слушайте Мутафчийски за яростния враг , все едно за СПИН говорим.
Момченце, спин евентуално можеш да хванеш ти, но не и 90% от пишещите в темата!
За толкова години не съм чула или прочела спинът да се предава по въздушно-капков път.
Като съм моногамна над 30 години (сигурна съм в половинката), рискэт е тотална нула. За разлика от тази гадост. До преди седмица ходих на работа, от понеделник пак ще трябва (не са разрешили вчера да продължим да работим от къщи), като половината в метрото кашлят, без дори да имат носна кърпа пред устата!
Като толкова не те е страх, защо доброволно не станеш санитар в някое от отделенията у нас, където има болни?

# 7 852
  • Viena
Скрит текст:
Явно не всеки се заразява. Приятел на диджея от Варна е бил с него и има три отрицателни проби.

https://www.google.com/amp/s/www.varna24.bg/novini/varna/Priyate … 947052%3famp=true

Не всеки се заразява и не всеки възрастен умира. Както и не всеки млад го изкарва на крак.

Отвратителна е станала словесната агресия в тази тема. Как пък не се научихте да се изказвате с аргументи, вместо с епитети.
Но, е заразил почти всички от сватба до Барселона, където е бил.

# 7 853
И как разбрахте, че той ги е заразил,  а не те него? Много ми е любопитно да науча.

# 7 854
  • Варна
Той ги е заразил или той се е заразил там?

# 7 855
  • Варна
Делта Азимут, точно аз не настоявам за крути мерки Simple Smile. Казвам, че ако по някаква причина се разрастне епидемията ще следва това - забрана изобщо да се излиза от вкъщи. Но... нашата държавица с този социален патронаж... Не ми се мисли.
Ето тук една потребителка сподели, с децата са си вкъщи, дезинфекцират всичко постоянно, носа си не подават навън по правилата. Но... съпругът ходи на работа човека/съвсем нормално, като повечето хора /.. и тя се е примирила, ще го изкарат вируса вероятно... Е, тогава какъв е смисълът от заключването вкъщи? Един от семейството да излиза навън и работата е ясна - всички ще са болни.

# 7 856
  • Viena
Казват, че от Италия отишъл болен там. Приятел е бил поканен, но са му отменили полета.

# 7 857
  • София
Пропускам страници. Може и да сте писали: според снощните промени, приети от НС мобилните оператори и интернет доставчици вече са длъжни да ни докладват на властите до колко спазваме наредбите и карантината. Да ни е честито!

# 7 858
Смисълът е, че се намалява шансът за заразяване. Едно е от тричленно семейство всички да са с активен социален живот, друго е да има само един.

# 7 859
  • Ispania
Видях че говорите за кучетата .
В Испания в позволено да се изкарват на улицата за разходки .
Само по един човек и минимално възможното време (уффф как звучи 🙄).
Има препоръки, след като се прибере кучето у дома, да му се почистят лапичките и евентуално опашката.
(Просто споделям )
Както и видях че някой питаше за грижа към възрастни хора . При нас това е позволено , тоест, ако си грижиш за някой , имаш право да излизаш/пътуваш (сам!!) и да отиваш да му носиш нужните неща.
Всичко това с документ от лекар или социални.

Общи условия

Активация на акаунт