COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 459
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 830
  • Пловдив
Само да вметна, че на никой ме му дреме за забрани тук, Пловдив...деца с колела, ролери, майки с колички, народ се люшка по алеите и животът продължава. Това виждам от терасата си.

# 7 831

Ами тя жената от женския пазар нали им каза, че трябвало с хеликоптери да наръсят, като един виден инфекционист, и са я послушали хората. Simple Smile

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/samolet-de … onavirusa-6107212

Явно се прави вече в някои градове.

# 7 832
Не успях да прочета цялата тема, извинете ако е коментирано по-назад. Разбра ли се КПП на входа на областни градове или на области трябва да бъдат?
Те си решават къде - ИП, сестро!
Как така те си решават? Не трябва ли нещата да се изяснят? Така наистина се остава поле за изява на злоупотребата с власт..

# 7 833
Направо думи нямам като чета повечето. Съвсем сте се увредили. Какво е това гледане в канчето на другия. Кой имал двор, кой имал куче. Как не ви е срам. Заради такива хора, които рано или късно си показват злобните и дребнави души, ще има вируси, земетресения и прочее и малко ни е. Човек да изпитва погнуса, да чете  и постове вече...
Да, нали? Продадоха селските къщи за двустаен в големия град и сега завидяха на селяните Joy

# 7 834
Връщам се от разходка. В парка- двама полицаи седят на една пейка набутани един в друг на сигурно 50 см и нещо се хилят.Без маски без нищо . Нищо, важно е психоза да се всява. Пък вие си слушайте Мутафчийски за яростния враг , все едно за СПИН говорим.

# 7 835
Само да вметна, че на никой ме му дреме за забрани тук, Пловдив...деца с колела, ролери, майки с колички, народ се люшка по алеите и животът продължава. Това виждам от терасата си.

Същата история и в Русе. Живея срещу един от парковете. Вече 2 часа наблюдавам как група от 4 младежи "разхождат" едно куче, като седят на пейка, а кучето лае по всеки минувач. Минувачи не липсват. С велосипеди, пеша и т.н.

# 7 836
  • Beyond the stars
Направо думи нямам като чета повечето. Съвсем сте се увредили. Какво е това гледане в канчето на другия. Кой имал двор, кой имал куче. Как не ви е срам. Заради такива хора, които рано или късно си показват злобните и дребнави души, ще има вируси, земетресения и прочее и малко ни е. Човек да изпитва погнуса, да чете  и постове вече...

Мда, егоисти, които си заслужават съдбата сме.

# 7 837
  • Leeds, UK
Аз съм в Англия. Работя сестра в старчески дом - дето се вика последна инстанция, оттам изходът е само един. Зарази ли се някой от нас, отидоха всички хорица. Всички са над 80 с по 2-3 хронични болести от всякакъв тип. Затворени сме от две седмици за посетители с изключение на линейки. За тези 2 седмици починаха 2 жени от заболяванията си, семействата им не можаха да прекарат с тях оставащото им време, а те милите само питаха кога ще дойдат децата да ги видят,  но повярвайте ми никой от семействата не мрънка.  Мъчно им е много, не могат и да ги погребат както трябва. Излишно е да ви казвам, аз каква социална дистанция спазвам и че седя само вкъщи, отивам с колата на работа и се връщам.  Ядем в къщи каквото се намира, детето не роптае, на 10 е, обясних му, разбра ме. Даже сам си направи маска, в случай, че излизаме,  е не е ефективна, но важно е желанието.

# 7 838
Скрит текст:
Най-много от всичко трябва да се избягват затворени пространства, а всички магазини са такива, независимо по един или половин човек пускат. Въздухът е все един и няма да се изчисти като се седи на 1 м на опашката от предния човек. В този смисъл не се пищи толкова за ходененети по супермаркети /а трябва! /, ами за пустите площадки.

Ми без храна не може да се живее. Без разходки и площадки - да.
Глобална разлика мисля.
Ама всеки ден трябва да се ходи за по едно мляко или как? Ако така ще разсъждаваме, едно време все по супермаркети са висяли бабите, щото. И въпросът е кое е по - опасно, ама наистина по - опасно. Да отида с детето си до детската кухня и то да поиграе половин час навън с мен или да вляза с или без него да пазарувам в магазин. А до магазина как се отива - телепортирате ли се или? Кажете вие? Защото нали знаете следващият етап кой е-евентуално пълен локдаун и по магазини няма да може да се ходи.

Тая работа с "по магазини няма да може да се ходи", не важи за селата. Има хора, които живеят на изолирани места, кой ще им носи на тях храна, лекарства? То сега няма доктори по тези села, вие сте седнали да говорите за пълен "лок даун"...хайде стига настоявахте за крути мерки, озаптете се малко, щото този вирус не е смъртоносен за здрави и прави хора, разберете го най-накрая!

# 7 839
Val много тъжно това, което се случва и в Италия и в Испания.

Аз седя и си мисля, къде сбърка Испания?
Първият случай в Испания е на Канарските острови на 31 януари.
9 дни по късно има случай на Майорка.
На 26 февруари се докладват случаи от Барселона и Мадрид днес три седмици и половина положението е катастрофално.
Много фактори вероятно имат влияние за да се стигне до тук.

В така порицаваната от почти всички тук Швеция  за не взимане на същите мерки като другите държави в Европа също се регистрира първи случай на 31 януари в Йоншопинг и втори на 26 февруари в Йотеборог.
Ще ти кажа къде сбърка Испания. Сбърка там където бърка България сега. Когато имаха малко случаи времето беше прекрасно, слънчево и всички бяха на вън и никой не приемаше на сериозно заплахата и разнесоха заразата. Плаж, фиести, разходки. Сега, сега нещата са други, но колко е късно? Пусти улици в 40 000 град, страшно и зловещо...

# 7 840
  • Бургас
И всичко е въпрос на малко повече отговорност.
Децата ми трета седмица не са си подали носовете. Не мрънкат. Измисляме си занимания. Свикнаха по - бързо от мен.
Кучето няма да го коментирам. Чакам да видя “дал” няма да му опада козината от дезинфектанти.
При всяко излизане дезинфекцирам асансьора, вратите и дръжките. Не само за себе си, а и за другите. Когато не излизам за деня, пак се грижа за асансьора.взела съм подходящи препарати, но не на хлорна основа. Имаме доста възрастни.
Екипа ми е подходящ: маска ffp2, M3, очила, ръкавици.
Пейка, парк, кафе и приятелки не дъм виждала от сума време. Ще го преживея. Не съм виждала майка си две седмици и много ми липсва. Това по - трудно ще го преживея. Децата не тъжат за площадките, а за бабите си. И точно за това няма да припарим навън за кеф.
Мъжа ми работи, та най - вероятно ще изкараме чудото в един момент.
Не е нужно да има 1001 мерки, а да се измисли подходящ способ да оказване на влияние в/у хората.
Бих предпочела 100 пъти да се пишат глоби, но няма как да се реши законово. Седиш си на площадката - 50лв, не спазваш дистанция пак. Щъкаш безцелно, пак.

# 7 841
_limonche_,  а добър ден  Wink
Днес гледах интервю на проверките в Бургас. Питат едни мъже, които пътуват от вътрешността, строителни работници. Лесно ли се придвижват?  На КПП Бургас- вход за секунди преминаха  ( пред тв камерите). Мъжът каза, че на КПП в Българово имали проблем.
А! !!!Какво КПП в Българово бе, питам се аз? !!

# 7 842
Неусетно преливат темата за кучетата с тази за носенето на маски. Пак някои се тръшкат, че не ги пазели маските и не виждали смисъл да ги носят. Това точно както когато въвеждаха изискването за намордници на кучетата. Тогава ревнаха някои "ама то е добричко, не хапе". Сега пък "аз не съм болен, няма да нося маска". Ами човече, аз не те знам дали си болен, нито дори ти го знаеш това! Но нося маска за да те предпазя, ако аз съм болна, и очаквам и ти да направиш същото! Хайде да не ощетявам само кучкарите, ама то е същото като онова "то са само бистри сополки" и влачене на болното дете по детски площадки и градини. Години наред се примиряваме с тези неща. Свободата на всеки свършва там, където започва свободата на другия. Толкова ли не го разбрахте? Хората, които излагате на риск с безотговорното си поведение също имат права. Право да са живи в случая.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 14:57 от Бледолилава

# 7 843
  • Варна
Явно не всеки се заразява. Приятел на диджея от Варна е бил с него и има три отрицателни проби.

https://www.google.com/amp/s/www.varna24.bg/novini/varna/Priyate … 947052%3famp=true

# 7 844
  • БГ
Майка ми живее в село, в чиято аптека няма всички нейни лекарства по рецептурна книжка. Освен това в областния град са много по-евтини. Ще трябва да ходи до областния град. Дали ще я пуснат през КПП-то?
За стагнацията се говореше "под сурдинка" отдавна. Защо Вашата майка или Вие самата не се запасихте с необходимите лекарства? Защо сега задавате въпроси, на които беше отговорено и на вчерашната пресконференция?
Възмущавам се вече и от мрънкащите майки с деца. Абе, няма да излизате! Дори и тези с кучетата трябва да се спрат с разходките!

Имам две деца, от които едното е тийнейджър. Не ме питайте дали ми е лесно да го спра в къщи. Но той не излиза! Точка!

Имам и куче. Не го разхождам. Стои и то вкъщи. Върши голямата си работа (която е веднъж на денонощие) в банята! Почиствам след него, слагам и белина. Но не излизаме!
Лекарствата се взимат на точна определена дата. Никоя аптека няма да ги продаде на друга дата! Като не знаете, не пишете глупости
Този срок го удължиха отдавна. Вече се дават до година напред. Досега можеше до 3 месеца.
Това не е вярно. Рецептите се изписват три месеца напред, но няма как да ги вземеш от аптеката за три месеца напред. Да не кажем, че финансово още по малко. КПП по градовете и недопускане на движение до малките населени места ще му берем урожая след месец два. Колко хора има, които разчитат на допълнително да си произведат селскотопанска продукция.Сезона започва и ако сега не си засадят  продукцията, след два месеца ще вече късно. Само на жито няма как се изкара. Еле при нашите доходи.

Общи условия

Активация на акаунт