COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 522
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 800
  • Beyond the stars
Няма забрана за извеждане на деца и децата, както възрастните трябва да излизат без да контактуват с други деца  и възрастни. Но тъй като прочетох абсурдни мнения как в собствения си двор на село на носели маска! не знам какво да обяснявам повече. Детските кухни си работят, майките ги посещават, бутат си количките, какво трябва да направят според някои от вас? Най-много от всичко трябва да се избягват затворени пространства, а всички магазини са такива, независимо по един или половин човек пускат. Въздухът е все един и няма да се изчисти като се седи на 1 м на опашката от предния човек. В този смисъл не се пищи толкова за ходененети по супермаркети /а трябва! /, ами за пустите площадки.

Ми без храна не може да се живее. Без разходки и площадки - да.
Глобална разлика мисля.

# 7 801
Стига с тези маски. Защо трябва да носите маска, ако сте на улицата и не доближавате никого?
Маска се носи в затворено помещение, в което има други хора.
Да си сложиш маска в магазина или офиса, разбирам. Но защо на улицата?
Като я сваляш и слагаш значително нараства рискът да пренесеш върху лицето и ръцете си това, което е попаднало върху нея докато си била в магазина.

# 7 802
  • тук-там
И в парк Витоша ли не може да се разхождаме? На “чист” въздух вкъщи явно ще събираме имунитет.

Да, в парк Витоша: не, защото миналия уикенд е било навалица от събиращи витамин Д и дишащи чист въздих и подозирам, че е имало масово заразяване. Като при ходещите по градинките. Седнете си малко на Дто бре хора. Толко ли няма как да забавлявате децата си 2 седмици вкъщи.
Зададох въпрос, не съм искала мнение! Още по-малко съм възприемчива към порицания! В парка Витоша има много пътеки, които са празни и никой не познава. Исках да знам дали мога да ги ползвам.

# 7 803
  • София
ПрЕносител, уважаеми, приносител друго значение има.

# 7 804
Защо не си направите тема, кучета, деца и баби по време на епидемия. Може да се обмени и опит.

Цитат
В парка Витоша има много пътеки, които са празни и никой не познава. Исках да знам дали мога да ги ползвам.
Опитай. Върви, разходи се, виж и сподели.

# 7 805
  • Bulgaria
Китай започва тестове върху хора на ваксина срещу COVID-19

https://www.manager.bg/covid-19/kitay-zapochva-testove-vrhu-hora … bU-pGeUHOXPGj5pEs

# 7 806
Въобще има ли човек, който може да го изкара без да влиза в болница? Аз толкова много се отчаях от случващото се, че не искам да си представя, че ще се стигне до положението на Италия и Испания. Наистина се моля за чудо!
Да, 80% от заразените ще го изкарат на крак. А заразените сигурно ще са под 1 процент от цялото население.
Даже сигурно мнозина в тази тема са го изкарали, или в момента го карат, ама не осъзнават този факт. Не всеки с хронично заболяване ще се тръшне болен.
3/4 от влезлите в болница ще изкарат "болестта" скучаейки в стаята.

# 7 807
Вчера депутатаите бях ли с маски и спазваха ли дистанция?

# 7 808
Всяка зима има епидемия от грип, защото е студено и хората прекарват дълго време в затворени помещения.
Стоенето в затворено помещение е най-голямата предподставка за заразяване и разпространение на болестите.
Ходенето, разхождането, тичането навън не увеличава риска от заразяване, а напротив - намалява го.
Това би трябвало да е ясно дори на най-неграмотния дебил.
Абсолютно! Най - добрите доктори са слънцето и свежият въздух, не само за физическото, ами и за психическото здраве.
Радвам се, че има и малко здрав разум и трезва мисъл в темата

# 7 809
Моят личен лекар ми каза да си седя вкъщи. Слънце има за всички.

# 7 810
Вчера депутатаите бях ли с маски и спазваха ли дистанция?

Някои бяха с цели защитни костюми. Joy

# 7 811
При излекувани от коронавирус пациенти китайски учени са открили необичайни матови петна по белите дробове. Според експертите, това може да се разглежда като признак за трайно увреждане, причинено от заразата с Ковид-19.

https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B … %D0%B5/a-52856398

# 7 812
  • Петрич
Слушам сутрешния брифинг. Това "благодарение на усилията на премиера" започва да ми идва малко в повече. Аман от политически пиар. Иначе от целия брифинг впечатление ми направи това, че си лекуват с обичайните лекарства за пневмония, защото нямало доказателства, че другите, които се тиражират за успешни в други страни действали. И ми стана интересно хлороквина/резохина/плакенила броят ли го вече към конвенционалното лечение или не и ще го използват ли за обикновени пациенти? Защото нали се похвалиха вчера, че Домусчиев им е дарил. Че и търсеха суровина да го произвеждат.
за резохина не се знае дали ,действа/моа приятелка-фармацевт в гърция/-ми каза днес че той мече е на специално бланка и е изтеглен само за болничано лечение.но подчерта че много от болните с корона ,които ги лекуват с него не са показали такова чудодейно оздравяване,та всичко си е до организъм ,години,пол ,съпътстващи заболявания ,имунитет и т.н.

# 7 813
Цитат
Ходенето, разхождането, тичането навън не увеличава риска от заразяване, а напротив - намалява го.
Аз също съм на това мнение, (с изкл. че не намалява риска а само не го увеличава), проблемът е че хората нямат здрав разум и трезва мисъл, и не бъде ли ударен цялостен бан на паркове и градинки, ще има хора които ще се събират там и ще помагат на вируса да се разпространява. Както и дори сега, ако бяха отворени дискотеки, ресторенти, барове и т.н. също щеше да има хора в тях дори и сега.

# 7 814
  • На остров
Val много тъжно това, което се случва и в Италия и в Испания.

Аз седя и си мисля, къде сбърка Испания?
Първият случай в Испания е на Канарските острови на 31 януари.
9 дни по късно има случай на Майорка.
На 26 февруари се докладват случаи от Барселона и Мадрид днес три седмици и половина положението е катастрофално.
Много фактори вероятно имат влияние за да се стигне до тук.

В така порицаваната от почти всички тук Швеция  за не взимане на същите мерки като другите държави в Европа също се регистрира първи случай на 31 януари в Йоншопинг и втори на 26 февруари в Йотеборог.

Общи условия

Активация на акаунт