COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 576
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 515
  • тук-там
И в парк Витоша ли не може да се разхождаме? На “чист” въздух вкъщи явно ще събираме имунитет.

# 7 516
  • България <3
Това, което казвате, че се отразява зле психически на децата държани в изолация дълго време... Помислете пак! Една седмица дълго време ли е? 1 месец дълго време ли е? 3 месеца дълго време ли е? Те абсолютно сами ли са в този апартамент? Не, не и не е отговора. Моля ви не намесвайте чичо ви Фройд в неща, който нямат нищо общо с неговите разработки. Отразява се зле на хора  които години наред живея сами и в изолация! А не в пълен апартамент и 2 месеца гледане от прозореца!

# 7 517
Може би, когато си на 90, с 2-3 придружаващи заболявания, много неща не действат.
Грешно е да се взимат само цифри и да са сравняват, а други фактори да се пропускат.

Хайде не. Действат и още как. Ама нали по-бързо си тръгват и хуманното било да се даде шанс на по-млад да си изживее живота.

Така, че който си обича родителите да ги пази, защотот в болницата по принцип ги отписват лато пътници, а сега съвсем.

# 7 518
Новите случаи в кои градове са? Благодаря.

# 7 519
Стелияна, ти имаш ли деца?

# 7 520
Ок, като не било нормално да стоят вкъщи децата, как стоят по цял ден в детската градина?
Не знам какви са ви яслите и градините, но аз без двор не съм виждала. И в топлото време децата са повечето време навън, когато е топло. Вчера се поздравявахме за пристигането на пролетта, лятото е пред нас, идиотско е здрави деца да да стоят затворени.

# 7 521
  • София
Чета ви от първите постове на темата. Без да пиша се информирах от вас и линковете. Това ми даде много и бях единствената в обкръжението ми, която знаеше толкова. Искам да ви благодаря.

От 13 до днес съм излизала 1 път до Била на пазар и чаках 20 Мин да вляза. Почувствах се ужасно , защото : 50% от чакащите бяха без маски и ръкавици, а вътре бях като във филм. Натежа ми психически
Бизнесът ми спря на 13 март, сега движим онлайн уроци. Имам дете на почти 3 години. Сутрин кара колело по 15 Мин около блока, с ръкавици и не й давам да пипа нищо. През ден я извеждам. Баща й дава дежурства през 2 дни. Когато не излиза сме на балкона.
Психически не знам как ще издържа 15 април. Вече ми е ясно, че няма да е до 29 март.
Приемам със сериозност всяка мярка и я спазвам. Ще се справим, ако не излизаме.
Страдам за Италия. Много! Всеки ден се моля цифрата да пада. Имам 3 приятелки там. Едната е в Ломбардия. Говорим по viber през ден. Страшно е положението.

# 7 522
  • България <3
Ок, като не било нормално да стоят вкъщи децата, как стоят по цял ден в детската градина?
Не знам какви са ви яслите и градините, но аз без двор не съм виждала. И в топлото време децата са повечето време навън, когато е топло. Вчера се поздравявахме за пристигането на пролетта, лятото е пред нас, идиотско е здрави деца да да стоят затворени.

Сигурно и зимата на -10 градуса ги вадят да играят?
Да, имам 2 под 10г.

# 7 523
И в парк Витоша ли не може да се разхождаме? На “чист” въздух вкъщи явно ще събираме имунитет.

Да, в парк Витоша: не, защото миналия уикенд е било навалица от събиращи витамин Д и дишащи чист въздих и подозирам, че е имало масово заразяване. Като при ходещите по градинките. Седнете си малко на Дто бре хора. Толко ли няма как да забавлявате децата си 2 седмици вкъщи.

# 7 524
Седнете си малко на Дто бре хора. Толко ли няма как да забавлявате децата си 2 седмици вкъщи.
Проблема е, че няма да са 2.

# 7 525
  • При семейството си
Това, което казвате, че се отразява зле психически на децата държани в изолация дълго време... Помислете пак! Една седмица дълго време ли е? 1 месец дълго време ли е? 3 месеца дълго време ли е? Те абсолютно сами ли са в този апартамент? Не, не и не е отговора. Моля ви не намесвайте чичо ви Фройд в неща, който нямат нищо общо с неговите разработки. Отразява се зле на хора  които години наред живея сами и в изолация! А не в пълен апартамент и 2 месеца гледане от прозореца!

Китайците още не са си пуснали карантинираните, май и няма да посмеят скоро, докато не ни карантинират всички, защото подозирам, че тогава ще излязат наяве и другите последици от “драконовските им мерки”. Но те са милиард и половина, могат да “пожертват” няколко милиона човешки същества.

# 7 526
  • Варна
Ушийте си маски, окей. Вчера продаваха ушити по 2.50 лв. в Елитис Варна.
А с ръкавиците какво се прави, няма найлонови нито по магазини нито по аптеки.
Дори и домакинските са изкупени почти.

# 7 527
Свободата /която много хора считат, че ни отнемат в момента/, освен право е и отговорност, която се оказва, че не всеки може да поеме.
О, не! Свободата е неизменно човешко право! Справка: чл. 1  Всеобща декларация за правата на човека.

# 7 528
  • Русе
Толко ли няма как да забавлявате децата си 2 седмици вкъщи.
За 2 седмици няма проблем, но защо ли си мисля, че след две седмици няма да има повод за промяна

# 7 529
Люксен, ние ще издържим, няма как, но някак не е логично кучетата да имат повече свободи от хората.....

Общи условия

Активация на акаунт