https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B … %D0%B5/a-52856398
Да не забравяме, че някои вируси имат канцерогенни свойства.. все още не знаем какво се случва след COVID, така че това "..споко, ще го преболедуваме.." съвсем не ме успокоява..
Вчера написах нещо по този въпрос. За мен категорично стана ясно, че Ковид разбутва имунната система със силата на имуносупресор. Този извод си направих след като прочетох разказа на здрава и енергична жена, заразила се и прекарала вече болестта. Жива е, но това, което разказа, ме наведе на тази мисъл, защото съм имала същите симптоми като нейните и ги разпознах.
След като веднъж ти се разбърка имунната система, няма да настъпи края на света. Живеем и с такава десетилетия, някои жени даже раждат здрави деца с компроментиран имунитети ги гледат, но винаги си изложен на риск. Някой път може да не сработи при среща с някой вирус или инфекциозно заболяване..... Особено важи за младите, които имат много живот пред себе си.
Не знам какви поражения оставя в дробовете и какво може да означава това в едно по-далечно бъдеще, защото нямам белодробно заболяване, което да наблюдавам, но върху имунитета влияе много по-фатално от който и да е грип.Защото не е грип.