COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 023
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 760
  • MI
Е Италия отдавна е доста над посочените 11 градуса, то и нощем е повече. Вместо да заслабва, вирусът се разпространява все повече. Rolling Eyes Дори СЗО казаха вече, че не, няма реални данни че се влияе от температурата.

Иване, стига се оплаква, нищо няма да ти стане да поседиш у вас. В интензивното влизат и млади,на твоя възраст. Като не издържи здравната система, и те ще почнат да измират. Нали се сещаш че това в България ще се случи мнооого преди в Италия?! Дори само защото за спец отряда от лекари, които ще пращат където е най-зле са получени хиляди молби, трябват 300. Не само че не напускат.

# 8 761
Не знам, Иване, по-скоро ти трябва да ни отговориш на въпроса защо при всяка грипна епидемия военни камиони не извозват трупове от препълнени морги, защо крематориумите не могат да смогнат и защо в болниците и интензивните отделения се налага да правят триаж и да решават кой ще получи помощ и кой ще го оставят на съдбата му. Каква е тази конспирация и манипулация? И като ще даваш цифри за грип, дай цифри колко умират от грип само в Бергамо да речем и колко са умрелите от ковид19 пак там досега.

А и още си спомням как доскоро спамеше в темата с някакви шегички и се смееше на всички, които казваха, че този вирус е пандемичен. Така че не ти е за пръв път да приемаш желаното за реално.

# 8 762
Ако почне и грипа да се следи с толкова зорко око и от сутрин до вечер ни информират колко са заразените, колко са в болница и колко са умрелите, всяка зима ще ни трябва карантина или най - добре да ни зазидат по къщите и да се приключи с тези болести.
Сериозно питам - има ли някъде статистика колко човека са били заразени с грип в България този зимен сезон и колко от тях са починали. Ако има - къде е? Ако няма - защо няма? Нали грипът е изключително сериозно инфекциозно заболяване, всяка година се следи много внимателно и всяка година има грипни ваканции за децата. Къде са статистиките за грипа?

# 8 763
Да попитам тези които са поддръжници на карантината. Тази сутрин Хърватска регистрира земетресение. Според различни станции за отчитане м/у 5.3 и 6.0 по Рихтер. Има разрушения. В сградите ли да държат хората?

Недисциплинирани хора, как не ги е срам да не си стоят вкъщи? Искат да станат като Италия ли?
Защо се правите на деца?!  Давате ли си сметка, че това е допълнително бедствие, което усложнява обстановката там?  Ни ви разбирам логиката.

# 8 764
Аз имам и друго стратегическо размишление. Да речем, че повечето страни със социална изолация сведат новите случаи до двуцифрено число и успяват та контролират нещата...какво правим с шведите и холандците в рамките на ЕС? Това означава да им се откаже тотално достъп до останалите страни и на практика нарушение на най-основния принцип на ЕС. Не ли?

# 8 765
Броят на заразените хора в Тайланд се утрои от 188 на 599 при температура на въздуха 34 градуса по Целзий.
Тайланд не си отмени туристическия сезон

И в Тайланд общественият живот е допълнително ограничен. От неделя до 12 април търговските центрове и ресторанти в Банкок ще бъдат затворени. Международните полети са спрени до 25 април.

# 8 766
Според мен хората реално не си дават сметка за обстановката.Тези ,които сега са болни ,реално означава ,че са се заразили преди около 14 дни.А сега смятайте след 14 дни и повече какъв ще е броят.

# 8 767
Да попитам тези които са поддръжници на карантината. Тази сутрин Хърватска регистрира земетресение. Според различни станции за отчитане м/у 5.3 и 6.0 по Рихтер. Има разрушения. В сградите ли да държат хората?

Недисциплинирани хора, как не ги е срам да не си стоят вкъщи? Искат да станат като Италия ли?
Защо се правите на деца?!  Давате ли си сметка, че това е допълнително бедствие, което усложнява обстановката там?  Ни ви разбирам логиката.

Ами явно им е детски акълът. Поради тази причина при сериозни ситуации не се оставя на хората да решават.
Аз не мога да разбера в момента от какво се мрънка, при положение, че реално няма кой знае какви ограничения. Много се драматизира. Дори децата ми разбраха вече защо се налагат и ще се налагат ограничения и не мрънкат.

# 8 768
Ако почне и грипа да се следи с толкова зорко око ...
Сериозно питам - има ли някъде статистика колко човека са били заразени с грип в България този зимен сезон и колко от тях са починали. Ако има - къде е?
Къде са статистиките за грипа?

https://ncpha.government.bg/bg/

тук правят статистиките, дали ги качват официално и могат да се гледат от всеки не знам.
Допълвам-виждам разни статистики там, но не и за вирусите и грип.

# 8 769
Аз имам и друго стратегическо размишление. Да речем, че повечето страни със социална изолация сведат новите случаи до двуцифрено число и успяват та контролират нещата...какво правим с шведите и холандците в рамките на ЕС? Това означава да им се откаже тотално достъп до останалите страни и на практика нарушение на най-основния принцип на ЕС. Не ли?

Да, но и те в един момент ще се откажат от тези експерименти. Иначе да, ще ги изолираме със затваряне на границите, това вече беше направено много пъти досега, сумати държави затвориха граници, включително и Германия. Ситуацията е безпрецедентна и изисква безпрецедентни мерки.

# 8 770
22.03   171   
21.03   142   
20.03   112   
19.03   94   
18.03   81
17.03   67
16.03   52
15.03   43

Това ни е ръста към момента. Взети са бройките от сутрешните брифинги, които обобщават данни за цялото предходно денонощие. Влизаме мощно, като по учебник, в графиката със стабилен ръст при коефициент около 1.2, което изобщо не е добре. Дори в Италия, където положението е най-зле, коефициента през последната седмица е свален до 1.13-1.15.. очаквам още по-строги мерки съвсем скоро..

Скрит текст:

# 8 771
Аз също съм на мнение, че болните са много повече, а СЗО да си говори, как в Китай имало 80000 само, никой няма да повярва. Проблемът е, че нямаме никакъв имунитет, лесно се разпространява и дори малък % от болните да имат нужда от болнично лечение, това ще вкара в болница много хора и здравната система, не само българската, а на която и да е страна няма да издържи! Не разбирам защо се спори нон стоп по тази тема?!

# 8 772
Щом в Русия имат начин и лекарства за ограничаване на болестта и те са отразени в официалният им сайт ,нашите да се опитат да вземат техните мерки.

# 8 773
На мен ми е интересно как се справя Швейцария, при положение, че е след Италия по брой случаи на милион население.

# 8 774
Това по-скоро няма да се наложи. Шведите и холандците са предвестници на това, което скоро ще "запеят" и в останалите държави. Когато са готови и там хората да го приемат.

Общи условия

Активация на акаунт