COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 477
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 960
  • Варна
Как
Това, което мен ме притеснява при този сценарий "стойте си вкъщи, докато не се влошите", е че моите наблюдения са, че не обичаме да ходим на лекар и чакаме да ни мине от само себе си. Да си стоим, ок, ама да идва примерно през ден лекар да ни преслушва. Иначе, аз докато реша, че кашлям сериозно, може и да съм изпуснала положението.
Добре. Какъв сценарий ви устройва?

# 9 961
Скрит текст:
Никой не ми отговори за възрастния човек, интубиран в Пирогов. Най-вероятно , защото никой не знае подробности
Ако той се е появил твърде късно в болницата, как знаят, че е с Корона? 🤔 Като се е появил с пневмония и затруднено дишане са му направили тест.
А, ако знаят, че е с Корона(положителен тест), защо никой не го е насочил по - рано към болница? 🤔 Ако е така, значи внезапно се е влошил
Хексе, кога го приеха, кога го изследваха.... 🙄
Не знам. Ти знаеш ли?
Ако знаех, нямаше да питам. Още са по 20 случая на ден и нищо не казват. А като станат по 100? 🤔

# 9 962
Е, Тесла, добрутро, дет се вика, ти за сефте ли ги срещаш тези конспиративни теории? Още ли не си разбрал, че става въпрос за банален грип, раздухан до небесата, за да се наложи нов световен ред, в който всеки да има чипче и да ни следят?
Ама образовайте се вече де.

И стоим вкъщи, за да сменят батериите на гълъбите😀

# 9 963
  • Варна
Ако знаех, нямаше да питам. Още са по 20 случая на ден и нищо не казват. А като станат по 100? 🤔
Какво да казват? Всеки случай как се развива, кой, как , защо?

# 9 964
  • Другата България
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Май на практика нещата не са съвсем така, както ги изкарват по телевизора. 🤐
Именно, УЖ.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 00:39 от Merri_An

# 9 965
  • При семейството си
Разплаках се,Ухан изпраща медиците,които са им били на помощ.
Извинете ако е било пускано.
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=24JmeTNEZf0

Наистина е много трогателно! В Ухан се справиха, благодарение на тази огромна армия медици. Там изсипаха цял град - 40 000 медици. А в Европа няма такъв капацитет.
Там беше само Ухан , а сега е целият останал свят.

Много. Ухан е 11 милиона, Китай са милиард и половина. Но ние ще следваме примера на Китай...и с еднаквите униформи, със знаменцата, с ръкопляскането, и със задължителните маски...до март 2021 поне. Борим Ковид все пак. Демонстрираха ни успешния модел.

# 9 966
И нещо... комично? Абсурдно?
САЩ съдят Китай за коронавируса

Адвокатът Лари Клайман и неговата група Freedom Watch подадоха жалба във федералния съд в Тексас, като искат най-малко 20 трилиона долара от китайското правителство заради „безразсъдно безразличие“ и злонамерени действия“.   

https://bg-voice.com/%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d0%b8 … 1%81%d0%ba%d0%b0/

# 9 967
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Именно, УЖ.
Никой никога не е казвал, че всички над 60 години ще се приемат в болница. Никъде не е писано това.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.
Сега ще ме накараш да търся.
По спомен - лицата НАД 60 години, с положителен резултат, ще бъдат приети в болница, независимо от моментното им състояние. Нещо подобно беше.
Нищо общо с пневмония.
По - скоро се чудя кога успяха да установят, че човека е с Корона? 🤔
След като уж дошъл твърде късно в болницата, та веднага се е наложила интубация.

# 9 968
# 9 969
Според мен това е някакъв фейк, ако пък е истина не вярвам да спечелят такова дело. Те първо трябва да докажат, че правителството на Китай има пръст.
Защо не съдят САЩ за това, че не направиха нищо да спрат разпространението. Тези 5000 позитивни, които ги смъкнаха са много странни. Първо едно, после друго.

# 9 970
Всички пациенти около и над 60-годишна възраст с доказан COVID-19 ще се лекуват в болнични заведения. Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, подписана във вторник. -И аз така бях разбрала..този човек освен да не е бил тестван,но пък толкова бързо да излезе теста..

# 9 971
  • София

Никой никога не е казвал, че всички над 60 год. ще бъдат приемани в болница.
В болница ще бъдат приемани само такива в тежко състояние, дори да са на 30.
Има 60-годишни, които са в много по-добро здравословно състояние от 30-40-годишни болнИци.

# 9 972
И нещо... комично? Абсурдно?
САЩ съдят Китай за коронавируса
Скрит текст:
Адвокатът Лари Клайман и неговата група Freedom Watch подадоха жалба във федералния съд в Тексас, като искат най-малко 20 трилиона долара от китайското правителство заради „безразсъдно безразличие“ и злонамерени действия“.   [/b]

https://bg-voice.com/%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d0%b8 … 1%81%d0%ba%d0%b0/

Трагикомедия. При положение, че службите на САЩ са предупреждавали Тръпм още от януари, но той не е предприел никакви действия, "за да не се уплашат пазарите". Кога ще е делото срещу американското правителство (и не само)?

# 9 973
Гледайки другите държави, за мен Италия е по-скоро прецедент. Германия, Южна Корея, дори и оплютата Швеция държат ниски нива.

Германия и Южна Корея тестват масово, Швеция - не, та не виждам защо я нареждаш до другите две страни. Швеция от 11 март тества само тези, които се хоспитализират и в старческите домове. Контактни и симптоматични не тестват повече от 10 дни. Та ниските нива в Швеция си имат обяснения - не се тества, защото д-р Тенгеле каза, че е "абсолютно безмислено". С тези думи той коментира призива на СЗО: "тест, тест, тест и проследяване на заразата".

Сега имаше обръщение на шведския премиер към шведския народ. Няма да има нови мерки, демек животът си продължава постарому - всичко си работи (търговски обекти, ресторанти, козметици и т.н), училищата и градините отворени. Който не е над 70 години или хронично болен трябва да продължи да си живее живота както обикновено.

А шведската министърката на образованието роди крилата фраза:
"Ще преодолеем това заедно със спокойна глава, топло сърце и добре измити ръце."

Тук една статия на български за алтернативния подход на Швеция към коронавируса
http://iconomist.bg/102440-%D0%90%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD% … D1%83%D1%81%D0%B0

# 9 974
Аз никъде не виждам да се казва, че днес е постъпил в тежко състояние. Може да е постъпил вчера и да са му направили тест.

Общи условия

Активация на акаунт